Honda Cbr 125, dusi siÄ™, strzela z wydechu.
• Strona 1 z 1
Honda Cbr 125, dusi siÄ™, strzela z wydechu.
Mam problem z moją CBR'ką. Jakiś czas temu padła mi świeca, wymieniłem ją na nową jednak po odpaleniu praca silnika strasznie się pogorszyła. Motocyklem da się tylko poruszać na ssaniu bo inaczej dusi się i gaśnie. Gdy jest na ssaniu również się dusi ale nie jest to aż tak straszne jak bez ssania. Podczas jazdy po dodaniu gwałtownie gazu strasznie szarpie oraz nieprzyjemnie strzela z wydechu. Przy gaźniku nic nie było majstrowane. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. 

- HrY69
- Świeżak
trzeba by pomajstrować przy gaźniku, wyczyścić go i wyregulować tak żeby mieszanka miała odpowiednią ilość paliwa i powietrza, zajrzałbym też do filtra powietrza i jeszcze raz obejrzał świecę.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Co do filtra to jutro przeczyszczę go. Potwierdziłeś moje obawy odnośnie gaźnika, jednak najpierw przeczyszczę filtr i zobaczę czy to pomoże. Boje się trochę ruszać gaźnik bo był idealnie ustawiony. Nie wiem czy to ma jakiś związek ale kilka dni temu zanim odkryłem ,że mi świeca padła zdjąłem filtr powietrza i wtrysnąłem trochę paliwa do gaźnika. Czy to może mieć jakiś skutek?
- HrY69
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości