Dobry będzie? (2 pytania)
• Strona 1 z 1
Dobry będzie? (2 pytania)
Cześć, mam 17 lat - 1 technikum i jako ,że nie lubię jeździć autobusem to postanowiłem kupić motocykl. Do tego miałem kiedyś quada i jeździłem nim po lesie itp. Dlatego postanowiłem zakupić sobie enduro tylko czy yamaha dt 80 zarejestrowana na 50 nie będzie jakaś mała przy 184 cm i 69kg wagi? Brałem pod uwagę zakupienie 125 i zrobienie prawa jazdy na 125, ale przemyślałem i wyszło ,że mi się to nieopłaca bo i tak za 1.5r będę robił na większy motor niż 125 i większy zakupię.
No to jak, nie będzie jakiś mały czy coś?
Jako ,że ostatnio też patrzyłem na co zbierać kasę, bo 1.5 roku szybko minie i zastanawia mnie czym się różni na stronie KTM kategoria freeride i enduro?
No to jak, nie będzie jakiś mały czy coś?
Jako ,że ostatnio też patrzyłem na co zbierać kasę, bo 1.5 roku szybko minie i zastanawia mnie czym się różni na stronie KTM kategoria freeride i enduro?
- Jeżosław
- Świeżak
Freeride to połączenie enduro i triala. Jeżdżenie motocyklami 80/50 jest nielegalne więc nie muszę mówić czym to skutkuje podczas np. stłuczki (ubezpieczyciel się wycofa z ubezpieczenia). Sam mam a2 i powiem Ci że tak samo jak na a1 nie było wyboru tak samo jest i tutaj. Bo ogranicza Cię moc (47km) oraz waga która przy 47koniach musi wynosić minimum 175kg.
Myślę że dt 80 nie będzie za mała do pyrkania po drodze bo do lasu braknie jej wigoru.
Myślę że dt 80 nie będzie za mała do pyrkania po drodze bo do lasu braknie jej wigoru.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie freeride to chybryda triala z enduro. w zasadzie to trialówka, moze minimalnie pancerniejsza ( elementy wytrzymalsze) z siedzeniem. silnik też niewiele sie rózni charakterystyką od triala. ale takie sprzety są wolniejsze, mniej wytrzymałe, zawieszenie te jak w trialu czyli nie wybiera tak jak endurowe. generalnie bardzo łatwo sobie dobrać czy chce sie takie cos czy enduro typowe - po terenie w jakim sie jeździ.
co do 80/50 to tak jak kolega wspomniał to nie legalne i nie popieramy tego na forum. najlepiej jakbys sam sie przysiadł i ocenił jak ci moto pasuje i leży
co do 80/50 to tak jak kolega wspomniał to nie legalne i nie popieramy tego na forum. najlepiej jakbys sam sie przysiadł i ocenił jak ci moto pasuje i leży
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości