Pomoc w wyborze motoroweru
• Strona 1 z 1
Pomoc w wyborze motoroweru
Witam. Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z motocyklami,tylko nie wiem jaki motocykl byłby do tego najlepszy. Chciałbym motorower,który potrzyma kilka dobrych lat i nie będzie trzeba co tydzień czegoś w nim zmieniać
Mam 191cm wzrostu. Mój budżet wynosi 4,5 tys
Nie chcę używanego,najlepiej nowy do tej kwoty
LiczÄ™ na WaszÄ… pomoc pozdrawiam 

- DECIBEL
- Świeżak
Jak zdobędziesz prawo jazdy kat AM jest chyba od 13 lat ale musisz zdać nie możesz jeździć nawet po 18 mógł byś gdybyś miał 18 przed styczniem 2013 to byś jeździł na dowód teraz musisz zdać a2,A1 am lub B i czekać 3 lata
A nowego to chinola kupisz co będziesz grzebal co tydzień
A nowego to chinola kupisz co będziesz grzebal co tydzień
-
Kojczyk - Świeżak
DECIBEL napisał(a): W tym roku kończę 18 lat,więc pewnie prawo jazdy kat. AM zdobędę
A nie lepiej dołożyć kilka stów i zrobić B, na którym będziesz mógł jeździć autem i 50tkami, a za trzy lata 125?
Jak chcesz się nauczyć podstaw to możesz wykupić np 4 godziny w jakimś OSK bez robienia kursu. Dla mnie AM w wieku 18tu lat to bezsens...
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Mało się znam,tak jak pisałem to moje początki dlatego też mało wiem o kategoriach dla motocykli,ale dzięki za rady.
Kupiłbym używanego,ale mam obawy,że coś będzie z nim nie tak. Ale jeżeli uważacie,że chińskich się nie opłaca to podajcie mi proszę polecane przez Was motorowery używane do 4,5 tys.
Co powiecie na ten? Wiem,że są na pewno lepsze,ale nie chcę jeździć po całej Polsce,a do tego mam 25km,więc mogę go na spokojnie obejrzeć
http://olx.pl/oferta/yamaha-tzr-50-CID5 ... 5493681cad
Kupiłbym używanego,ale mam obawy,że coś będzie z nim nie tak. Ale jeżeli uważacie,że chińskich się nie opłaca to podajcie mi proszę polecane przez Was motorowery używane do 4,5 tys.
Co powiecie na ten? Wiem,że są na pewno lepsze,ale nie chcę jeździć po całej Polsce,a do tego mam 25km,więc mogę go na spokojnie obejrzeć

http://olx.pl/oferta/yamaha-tzr-50-CID5 ... 5493681cad
- DECIBEL
- Świeżak
Jeżeli będziesz jechał to staraj się sprawdzać kompresję czy tłok nie jest na wykończeniu
Ale pamiętaj motocykl to nie koniec wydatków jak zaczynasz nie masz kasku jakiś lepszy by się przydał niż na skuter to pewnie 200 zł +(-)50 zl rejestracja
Inna opcja rieju rs2
Ale pamiętaj motocykl to nie koniec wydatków jak zaczynasz nie masz kasku jakiś lepszy by się przydał niż na skuter to pewnie 200 zł +(-)50 zl rejestracja
Inna opcja rieju rs2
-
Kojczyk - Świeżak
Wczoraj przyglądałem się Rieju RS2 są godne uwagi,ale tak jak pisałem nie chcę jeździć po całej Polsce,znalazłem jednego mam do niego 35km,więc również mogę odwiedzić i zobaczyć co i jak.
https://sprzedajemy.pl/rieju-rs2-pro-ma ... 7,12512312
https://sprzedajemy.pl/rieju-rs2-pro-ma ... 7,12512312
- DECIBEL
- Świeżak
A co sądzicie o Junak 904,albo ogólnie o tej firmie. Rozumiem,że chińskie,ale są,aż tak bardzo słabe? Wiele też zależy zapewne od samego kierowcy,a nie od maszyny. Ale to tylko moje zdanie,Wy lepiej się znacie dlatego proszę o wypowiedzi 

- DECIBEL
- Świeżak
Wiesz, lepiej kupić używany renomowanej marki zamiast Chińszczyznę która wysypie się po 2-3k km, z mojej strony mogę Ci polecić enduro Suzuki RMX 50, maszyna robi swoje w terenie i w mieście a jej konstrukcja nie wiele bardziej skomplikowana niż w WSK 

-
Makhartris - Świeżak
Każdy poleci to co ma, a prawda jest taka, że jak kupisz coś markowego z silnikiem AM6 lub D50B0/EBS i będzie to mechanicznie w dobrym stanie to wszystko będzie cycuś. Moto ma się podobać Tobie, ma Ci być na nim wygodnie, a jako, że silniki w większości markowych moto to te wyżej wymienione to cóż... bierz co chcesz
Tylko ma być w dobrym stanie, najważniejsza mechanika, bo wizualnie zawsze można coś poprawić niewielkim kosztem.

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Zwróć uwagę na to, że kolega ma 191cm wzrostu i na tzr wyglądałby po prostu komicznie więc na jego miejscu stawiałbym na o wiele wyższe supermoto/ enduro 

-
Makhartris - Świeżak
Dzięki za rady Panowie. No właśnie problem z tym wzrostem,niektórzy polecali mi jeszcze Peugeot XR6,ale na tym też zapewne wyglądałbym komicznie
Postanowiłem kupić jednak markowy,a nie chińską maszynkę,tylko teraz muszę wybrać. Nie powiem,że Peugeot czy Yamaha nie podobają mi się,bo są świetne,tylko,że ja kupuję motorower z myślą o dalszych wypadach,a skoro piszecie,że na takim będzie nie za wygodnie przy takim wzroście to muszę niestety zrezygnować,wielka szkoda,bo wyglądają mega
No chyba,że jest jakiś motorower,który nadaje się na taki wzrost
Jeśli nie to poszukam jakiejś dobrej maszyny enduro 

- DECIBEL
- Świeżak
Suzuki RMX50, Yamaha DT50 Jak dla mnie dwie dobre maszynki które można wyrwać za stosunkowo niską cenę 

-
Makhartris - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości