Zakup motoroweru za około 2000zł
• Strona 1 z 1
Zakup motoroweru za około 2000zł
Temat jak najbardziej poważny, interesuje mnie MOTOROWER (nie skuter!) w przedziale cenowym +/- 2000zł. Czemu taka śmieszna cena? A bo nie każdy ma możliwość kupna pierwszego "motoroweru" za 5 czy 10 tys zł które da "mamusia". Tak więc przechodząc do tematu i odpowiadając na odpowiedzi typu "nie ma takiego..." otóż jest. Jeszcze wspomnę że ważne będzie dla mnie niskie spalanie a nie osiągi.
Co mamy w tej cenie?
*Romet RR 50
cena: 2300+ (choć znajdzie się za 2100)
+ spalanie (poniżej 2,5l/100)
- osiągi, 100% chińczyk
*Zipp Pro 50
cena: 1800 - 2300 (2011-2013r.)
+ spalanie (ponad 2,5l/100)
- wygląd, 100% chińczyk, ciężko znaleźć dobrą ofertę gdyż większość osób które motorower sprzedają to zapaleni motocykliści ejkej zapierdalacze często w swoich zipach kupują zestawy 72ccm żeby latać po 100km/h..
*Romet Zetka 50 i wszystko co podobne z chinoli
cena: tu bywa różnie bo są 2 wersje tą zwykłą za 1500zł można znaleźć, reszta tak +2000zł
+ spalanie (2,5l/100)
- 100% chińczyk, może wygląd w porównaniu do Rometa RR czy Aprili ale to nieistotne.
*Suzuki RG 80
cena: 1800 - 2200
+ markowy, osiÄ…gi, spalanie w miarÄ™ (w trasie PODOBNO - nie wiem czy na pewno bo nie posiadam takiego ~3l/100 )
- rocznik (94,95..) i jak dla mnie wygląd też można zaliczyć do "-" ale to nie jest zbyt istotne.
*Aprilia RS - ogólnie wszystko na AM6
cena: 2000+ (rocznik 98, a nawet 99+)
+ markowy, osiÄ…gi
- rocznik, spalanie i to chyba jego jedyne minusy jeśli chodzi o te szalone 2T..
Pisząc "100% chińczyk" mam na myśli wszystko co się z tym wiąże tzn jakość wykonania która nie zawsze jest dobra, choć można znaleźć dobry model który przy prawidłowym użytkowaniu długo pojeździ.
Takie jest moje zdanie na temat, ja bym się najbardziej zastanawiał między Rometem RR (podróbka CBR) a Rometem Zetką. Jednośladu będę używał na weekendowy wypady ~50km czy dojazdy do sklepu "po bułki". Mój ociec się trochę zna na mechanice więc nie widzę potrzeby kupna nowego na gwarancji. Napiszcie co o tym sądzicie, co wy byście wybrali, jakie są według was jeszcze wady/zalety konkretnych modeli albo dodajcie coś nowego (tylko opiszcie w miarę: cena, + i -) Bez spamu. Pozdrawiam!
Co mamy w tej cenie?
*Romet RR 50
cena: 2300+ (choć znajdzie się za 2100)
+ spalanie (poniżej 2,5l/100)
- osiągi, 100% chińczyk
*Zipp Pro 50
cena: 1800 - 2300 (2011-2013r.)
+ spalanie (ponad 2,5l/100)
- wygląd, 100% chińczyk, ciężko znaleźć dobrą ofertę gdyż większość osób które motorower sprzedają to zapaleni motocykliści ejkej zapierdalacze często w swoich zipach kupują zestawy 72ccm żeby latać po 100km/h..
*Romet Zetka 50 i wszystko co podobne z chinoli
cena: tu bywa różnie bo są 2 wersje tą zwykłą za 1500zł można znaleźć, reszta tak +2000zł
+ spalanie (2,5l/100)
- 100% chińczyk, może wygląd w porównaniu do Rometa RR czy Aprili ale to nieistotne.
*Suzuki RG 80
cena: 1800 - 2200
+ markowy, osiÄ…gi, spalanie w miarÄ™ (w trasie PODOBNO - nie wiem czy na pewno bo nie posiadam takiego ~3l/100 )
- rocznik (94,95..) i jak dla mnie wygląd też można zaliczyć do "-" ale to nie jest zbyt istotne.
*Aprilia RS - ogólnie wszystko na AM6
cena: 2000+ (rocznik 98, a nawet 99+)
+ markowy, osiÄ…gi
- rocznik, spalanie i to chyba jego jedyne minusy jeśli chodzi o te szalone 2T..
Pisząc "100% chińczyk" mam na myśli wszystko co się z tym wiąże tzn jakość wykonania która nie zawsze jest dobra, choć można znaleźć dobry model który przy prawidłowym użytkowaniu długo pojeździ.
Takie jest moje zdanie na temat, ja bym się najbardziej zastanawiał między Rometem RR (podróbka CBR) a Rometem Zetką. Jednośladu będę używał na weekendowy wypady ~50km czy dojazdy do sklepu "po bułki". Mój ociec się trochę zna na mechanice więc nie widzę potrzeby kupna nowego na gwarancji. Napiszcie co o tym sądzicie, co wy byście wybrali, jakie są według was jeszcze wady/zalety konkretnych modeli albo dodajcie coś nowego (tylko opiszcie w miarę: cena, + i -) Bez spamu. Pozdrawiam!
-
repak59 - Świeżak
Powiem tak jak kupisz motor z najtańszej oferty obstawiam ze będzie się sypał lub na pewno będzie coś do roboty a patrzyłeś na simsona ? ja osobiście bym chyba nie kupił używanego chińczyka bo podobno strasznie szybko można je zajechać a jeżeli jeździł na nim młody gniewny to go katował i za niedługo będzie pewnie potrzebna wymiana cylinder+tłok
Ps. Nie wież w super oferty
Ps. Nie wież w super oferty
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
-
Kojczyk - Świeżak
@Kojczyk masz oczywiście wielką rację, ale czytałem że części do tych chińczyków wcale nie są drogie i są łatwo dostępne, jeśli chodzi o tych "młodych gniewnych" to od takiego w życiu bym nie kupił ale znalazłem ofertę od starszego pana, Romet RR 50 przebieg bodajże 1600km za 2100zł więc tak nad nim myślę.
DT 50/70r <3
-
repak59 - Świeżak
Tak starszego pana skąd masz pewność że to syna lub wnuka ja jeździłem z siostrą po samochód gościu mówił przez telefon ze rysa jest na zderzaku a okazało się pęknięcie na 40 cm i jego posiedzenie no taka rysa
Jak będziesz kupował to z manometrem
Jak będziesz kupował to z manometrem
-
Kojczyk - Świeżak
@Kojczyk no nigdy nie mam 100% pewności, wiem że ciężko jest coś kupić używanego w dobrym stanie ale widocznie jestem na to skazany. Jak pojadę oglądać to z kimś starszym kto ma dość dużą wiedzę na ten temat, pozostaje upolować coś co mi w miarę odpowiada i pojechać obejrzeć.
DT 50/70r <3
-
repak59 - Świeżak
@Rolnik62 coÅ› takiego np:
romet rr: http://olx.pl/oferta/romet-CID5-ID9gkqp.html#df06e41332 (za 2200 spokojnie pójdzie)
zipp pro: http://olx.pl/oferta/zipp-pro-50cc-CID5 ... 208a5820de
romet zetka: http://olx.pl/oferta/romet-zetka-zk-50- ... 13dd2fc24f
suzuki rg: http://olx.pl/oferta/suzuki-rg-80-CID5- ... 7bb3e2f07b
aprilia rs: http://olx.pl/oferta/aprilia-rs-50-CID5 ... 3339703477

romet rr: http://olx.pl/oferta/romet-CID5-ID9gkqp.html#df06e41332 (za 2200 spokojnie pójdzie)
zipp pro: http://olx.pl/oferta/zipp-pro-50cc-CID5 ... 208a5820de
romet zetka: http://olx.pl/oferta/romet-zetka-zk-50- ... 13dd2fc24f
suzuki rg: http://olx.pl/oferta/suzuki-rg-80-CID5- ... 7bb3e2f07b
aprilia rs: http://olx.pl/oferta/aprilia-rs-50-CID5 ... 3339703477

DT 50/70r <3
-
repak59 - Świeżak
Suzuki jest zarejestrowany na motor a ty chcesz motorower to raczej odpada ja bym całował w tą aprilie tylko sprawdź na jeździe próbne jak wchodzą biegi znajomy kupił po tygodniu zostały muv2 biegi chyba wymieniał cała skrzynie
-
Kojczyk - Świeżak
Ze wszystkich tych "okazji"
Romet RR - pójdzie za 1900 zł, najwyżej za 2000 zł go weź. Na sprzedaż też ma ER6, którym jeździł on, a rometem pewnie jego żona/dziewczyna. Mogło sprzęgło dostać po tyłku, sprawdź je.
Zipp pro - tutaj na plus są gratisy w postaci siatki, kasku (który i tak pewnie będzie w rozmiarze XXL), wymiana płynów, nowa świeca. Skromne gratisy, ale jakieś są. Stan dobry przy przebiegu 5500 ? Coś się pod tym kryje. A i spytaj się, co to jest za czerwona linka przywiązana do lewego lusterka, czy to jest jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe
Romet Zetka - z prawej strony brak ciężarka kierownicy, leżał na tej stronie. Nie irytuje ciebie ta tarcza hamulcowa wielkości podkładki pod piwo ? Choć to chyba orginalna
Suzuki - swoje lata ma, malowana, z gaźnika cieknie, nie wiadomo jeszcze jak po 20 latach, co jest do wymiany.
Aprilia - też malowana, 47 tysięcy przebiegu (nie licząc cofnięć), może być na wykończeniu na każdej płaszczyźnie.
Moje 3 grosze masz...
Romet RR - pójdzie za 1900 zł, najwyżej za 2000 zł go weź. Na sprzedaż też ma ER6, którym jeździł on, a rometem pewnie jego żona/dziewczyna. Mogło sprzęgło dostać po tyłku, sprawdź je.
Zipp pro - tutaj na plus są gratisy w postaci siatki, kasku (który i tak pewnie będzie w rozmiarze XXL), wymiana płynów, nowa świeca. Skromne gratisy, ale jakieś są. Stan dobry przy przebiegu 5500 ? Coś się pod tym kryje. A i spytaj się, co to jest za czerwona linka przywiązana do lewego lusterka, czy to jest jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe

Romet Zetka - z prawej strony brak ciężarka kierownicy, leżał na tej stronie. Nie irytuje ciebie ta tarcza hamulcowa wielkości podkładki pod piwo ? Choć to chyba orginalna

Suzuki - swoje lata ma, malowana, z gaźnika cieknie, nie wiadomo jeszcze jak po 20 latach, co jest do wymiany.
Aprilia - też malowana, 47 tysięcy przebiegu (nie licząc cofnięć), może być na wykończeniu na każdej płaszczyźnie.
Moje 3 grosze masz...
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Rolnik62 napisał(a):Ze wszystkich tych "okazji"
Dzięki, jak do końca świąt nie znajdę nic ciekawszego to chyba się na niego skuszę
A znajdę w tej cenie jakieś supermoto? Bo zainteresowała mnie oferta: http://olx.pl/oferta/apollo-orion-rx-50 ... 1791f8ab9c 4T nie powinno dużo palić, nigdy nie miałem do czynienia z takim sprzętem ogólnie to jakoś nie interesowały mnie owe sm.. jakie to ma +/- ?
-
repak59 - Świeżak
@Kojczyk Aprilia RS za taką cenę ;/..wątpię jakaś dobita i zajechana pewnie długo taki sprzęt nie posłuży
Aprilia RS 50
i jakieś 2 chińczyki
i jakieś 2 chińczyki
- MarcinMalinaPL
- Świeżak
-
repak59 - Świeżak
Z lewej strony nie masz ciężarka, będzie ściągało (można dokupić). Cena do negocjacji, czyli może poniżej dwójki byś zeszedł. Ale 125 /50 - możesz mieć problemy później z prawem, a jak komuś coś zrobisz tym, to już wogóle...
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Rolnik62 napisał(a):Z lewej strony nie masz ciężarka, będzie ściągało (można dokupić). Cena do negocjacji, czyli może poniżej dwójki byś zeszedł. Ale 125 /50 - możesz mieć problemy później z prawem, a jak komuś coś zrobisz tym, to już wogóle...
Dzięki kolego że tak się udzielasz

A o silniku w zetce co sÄ…dzisz?
-
repak59 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 41 gości