Mam problem pomocy
• Strona 1 z 1
Mam problem pomocy
Czesc wszystkim. Mam problem ze skuterkiem. Kymco agility 50/70. Problem pojawil sie podczas jazdy jechalem nagle zgasl i juz go nie moglem odpalic jak chcialem go odpalic to nic sie nie dzialo az sie rozladowal aku. Kupilem nowy aku (boscha) i jest to samo przy starcie tylko cyka cos czy to moze byc przekaznik? Albo cos innego?
- Kabanostre
- Świeżak
aku jak mi sie rozladowal to dalem go do ladowania i koles nie pod ten prostownik podlonczyl i cefki porozwalalo i sie do niczego juz nie nadawal. swieca jest sucha i ladnie przepala ale chodzi o to ze on wogole nie kreci tylko pyka przy nacisnieciu start jak by rozrosznik lub przekaznik wlasnie nie wiem co to dokladnie.... Kopka polamana wiec nie dam rady od kopki
- Kabanostre
- Świeżak
Chodź byś znalazł przekaźnik (w jednym z moich tematów pytałem i dodałem zdj co to) to jak sprawdzisz czy to jest zepsute? Jedynie znadz to próbuj kręcić i słuchaj czy to buczy. Zrób kopke będziesz wiedział czy to przekaźnik bo na kopke nawet bez akumulatora odpali ( bynajmniej u mnie)
-
Kojczyk - Świeżak
Hehe na popych go odpal
Ja bym zrobił tak: (Musi być 2 skuter od kolegi sprawny! tylesamotaktowy obok)
Jeżeli sama kopka jest pęknięta, a nie jej mechanizm - wymieniam kopkę, wykręcam świecę, przykładam do ramy, kopie, patrzę, czy jest iskra. Jeżeli niema, no to co robimy ? Wymieniamy świecę, jeżeli nie, to fajka, jeżeli nie to moduł zapłonowy, jeżeli nie to już chyba grubsza impreza jest
Jeżeli jest, wkręcamy świecę, kopiemy, wykręcamy świecę, patrzymy, czy wilgotna. Jeżeli jest sucha, no to bierzemy się za gaźniczek
Proszę mnie poprawić, jeżeli gdzieś coś napisałem nie tak, bo cały czas się uczę, i chętnie dowiem się czegoś nowego

Ja bym zrobił tak: (Musi być 2 skuter od kolegi sprawny! tylesamotaktowy obok)
Jeżeli sama kopka jest pęknięta, a nie jej mechanizm - wymieniam kopkę, wykręcam świecę, przykładam do ramy, kopie, patrzę, czy jest iskra. Jeżeli niema, no to co robimy ? Wymieniamy świecę, jeżeli nie, to fajka, jeżeli nie to moduł zapłonowy, jeżeli nie to już chyba grubsza impreza jest

Jeżeli jest, wkręcamy świecę, kopiemy, wykręcamy świecę, patrzymy, czy wilgotna. Jeżeli jest sucha, no to bierzemy się za gaźniczek

Proszę mnie poprawić, jeżeli gdzieś coś napisałem nie tak, bo cały czas się uczę, i chętnie dowiem się czegoś nowego

Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
sivoo napisał(a):Ludzie a czy wy wiecie, że jest taki zawód jak mechanik? Jak się na czymś nie znam to nie tykam.
A Ty wiesz że takie pierdziawy to nie jest układ parasympatyczny i można się sporo przy takich skuterkach nauczyć?

Jesli zrobiles to co pisal Rolnik, a coÅ› dalej cyka to sprawdz rozrusznik, czy dochodzi do niego prad jesli nie to sprawdz regulator, co z cewkami?
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Sprawdzalem rozrusznik dziala przekaznik tez dziala bendix sie kreci na sucho ale nie chce wejsc dobrze na wariator i zaskoczyc. Pojawil sie problem jeszcze gorszy teraz podlanczam aku a ten zaczyna sie gotowac jak by gdzies zwara byla i zaczyna smierdziec kablami sprawdzalem kable niby wszedzie cale bezpieczniki tez niby cale nie wiem co tam sie nawyrabialo szczerze mowiac..... Chyba oddam go w rece fachowcow bo juz mnie tozaczyna draznic...
- Kabanostre
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości