nowa zablokowana zx6r
• Strona 1 z 1
nowa zablokowana zx6r
siemka
mam pytanko.mieszkam i pracuje obecnie w Irlandii i wkoncu stac mnie na jakies moto.powiem odrazu ze bedzie to moje pierwsze moto. Sprawa jest konkretnie taka ze chcem kupic nowa kawe zx6r tyle ze zablokowana do 33hp(jak troszke pojezdze to ja odblokuje) . Co o tym myslicie czy to dobry pomysl na pierwsze moto?? Za rady z gory dzieki:)

- kurak87
- Świeżak
Nowa zablokowana zx6r
Witaj,ja zaczynalem na YAMAHA XJ 750 i byla super jak na pierwszy moto,nie jest wazne czy bedzie zblokowana czy nie ale to co masz pod kaskiem.Jezeli jest pelno biez odblokowana a intuicja podpowie Ci jak szybko i gdzie!A tak poza tematem z jakiej czesci wyspy jestes?Moze kiedys posmigamy?Pozdrowienia i do zobaczenia na wyspie.
szybko ale z rozwaga!:)
-
marek1978 - Świeżak
do SzpiceR: no raczej bym sie dobrze nie czul. tyle ze to tez kwestia prawna z tym zablokowaniem bo prawko zdalem w irlandii. same testy i moge jezdzic tyle ze moto do 33hp , jak zdam jazde to bede mogl odblokowac tyle ze mysle ze warto troche pojezdzic i sie przyzwyczaic. wczesnij jezdzilem tylko na simsonie a to raczej nie to samo
- kurak87
- Świeżak
nowa zblokowana zx6r
No to spoko Kurak,bede w Dublinie 9 lub 10go wrzesnia moim moto to jak dam rade z czasem to sie mozemy spotkac.A to ze masz cos pod kaskiem nie watpie,z drogiej strony zawsze mozesz odblokowac po kupnie,mysle ze nie za bardzo Garda ma jak to sprawdzic.A kiedy masz zamiar kupic moto?I jeszcze jedno,sprawdz sobie www.autotrader.co.uk maja super ceny na moto,a z Anglii mozesz naprawde tanio wyrwac i niektorzy maja wysylke darmowa.Pozdrowienia i do zobaczenia.
-
marek1978 - Świeżak
moto kupie raczej dopiero na poczatku przyszlegp roku bo wlasnie zmienilem prace i w dodatku musze sie przeprowadzic i w zwiazku z tym mam troche wydatkow a tak na marginesie to chcem kupic w salonie nowa za 10.900E. jak myslisz przeplace??
- kurak87
- Świeżak
Re: nowa zblokowana zx6r
marek1978 napisał(a):... I jeszcze jedno,sprawdz sobie www.autotrader.co.uk maja super ceny na moto,a z Anglii mozesz naprawde tanio wyrwac i niektorzy maja wysylke darmowa....
To jak to w koncu jest. Gdzie indziej czytalem, ze to w irlandii jest taniej.
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
-
jasql - Bywalec
U delera w Dublinie kosztuje 10.950 euro na www.autotrader.co.uk znalazlem za 8.700 euro i to w dodatku w malowaniu moto gp
- kurak87
- Świeżak
to widaj kolego w klubie ja rowniez jestem z dublina mozemy sie kiedys umowic i posmigac razem. Ja takze zamierzam kupic motor w przyszlym roku bo niestety to zly pomysl zaczynac nauke w zimie obecnie jezzdze na skuterku wiec wiem jak slisko jest co do motoru zamierzam rowniez kupic nowke cbr 600f ale po dlugim zastanowieniu postawnowilem zrobic to w polsce bo nie wiadomo a razcej jest to watpliwe czy dostalbym na ten sprzet ubezpieczenie w irlandiim, a i ceny sa raczej obledne a po co przeplacac...
-
michalf84 - Świeżak
nowa zblokowana zx6r
O ile mi wiadomo jezeli garda na dole i policja na gorze Irlandii zlapia goscia co smiga na Polkich tablicach i ubezpieczeniu moga zabrac moto na parking i nie wydac az sie nie zarejestoje w danym kraju,i jeszcze tax jest wazny bo u nas placimy w paliwie a u nich masz odrebna oplate tak jak u nas kiedys.poszperajcie w UK,z tego co wiem ludzie sprowadzaja samochody i moto bo sa duzo tansze.Ja osobiscie mialem zakupic w polsce moto i nim wracac ale jak zobaczylem na autotrader cene za nowa R6-w przeliczeniu 33000zl to mi kopara opadla.Nie dosc ze masz wieksza kase to jeszcze motongi tansze(raj na ziemi)
Pozdrowienia.

-
marek1978 - Świeżak
Re: nowa zblokowana zx6r
jasql napisał(a):marek1978 napisał(a):... I jeszcze jedno,sprawdz sobie www.autotrader.co.uk maja super ceny na moto,a z Anglii mozesz naprawde tanio wyrwac i niektorzy maja wysylke darmowa....
To jak to w koncu jest. Gdzie indziej czytalem, ze to w irlandii jest taniej. Ja tyram z Irolami w NIR (Northern Ireland Railway) i oni czesto zmieniaja bryki i moto bo im sie po prostu stare nudza,zawsze szukaja czegos z Anglii bo tam jest najwiecej pojazdow i robi sie tlok,dlatego sa tansze.Jeszcze jedno,przed kupnem uzywanego warto znac nr.rej.i sprawdzic na HPI check,strona gdzie mozna poznac cala historie pojazdu od poczatku do chwili obecnej.Placi sie jak za moto 19,99 i juz wiesz czy byl bity,kradziony i takie tam.Niestety nie wiem czy to samo dziala w Irlandii.Pozdrawiam.
-
marek1978 - Świeżak
wedlug mnie nowki sa w podobnej cenie uzywki drozsze przynajmniej w salonach, jednak to nie ma znaczenia na honde cbr 600f nawet nie mam co liczyc zeby dostac ubezpieczenie a jak bym nawet dostal to nie zamierzam 6 tys euro za nie placic...
-
michalf84 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości