Wdzianko na naketa
• Strona 1 z 1
Wdzianko na naketa
Siemka jestem tutaj nowy i potrzebuje pomocy. A mianowicie potrzebuje wdzianka na moto. Mój budżet to ok. 1500-2000zł. Kupie za to cały strój? Najbardziej interesuje mnie kurta, rękawice i kask ponieważ resztę planuje kupić po tym sezonie co będzie. Myślałem na:
Kurtka Seca Reactor
Kaskiem Shark s900
Rękawicami RST TracTech (ale jeszcze nie jestem pewny)
Buty... Sam nie wiem jakie wybrać dla mnie to czarna magia.
Czy spodnie też są tak bardzo ważne w ubiorze? Czy wystarczy ubrać "grubego dżinsa" i da rade na szlifie? Z góry dzięki.
Kurtka Seca Reactor
Kaskiem Shark s900
Rękawicami RST TracTech (ale jeszcze nie jestem pewny)
Buty... Sam nie wiem jakie wybrać dla mnie to czarna magia.
Czy spodnie też są tak bardzo ważne w ubiorze? Czy wystarczy ubrać "grubego dżinsa" i da rade na szlifie? Z góry dzięki.
- Micsanek
- Świeżak
Nakeda.. nie naketa
Tak spodnie są ważne i nie- zwykłe dżiny nie dadzą rady. Z kurtką bym przemyślał sprawę- z tego co czytałem tu i tam kiepska jakość.
W takich pieniądzach szukałbym jakiegoś teksa od RST do tego jeansy z kevlarem od mottowear. Rękawice ok bo niezłe i niedrogie, ewentualnie coś z Shimy, ew. po taniości- Tschul. Kask ok. Buty- no tutaj mały problem bo mało kasy. Może Shima RSX7- chyba najlepszy stosunek cena/bezpieczeństwo.
Tak spodnie są ważne i nie- zwykłe dżiny nie dadzą rady. Z kurtką bym przemyślał sprawę- z tego co czytałem tu i tam kiepska jakość.
W takich pieniądzach szukałbym jakiegoś teksa od RST do tego jeansy z kevlarem od mottowear. Rękawice ok bo niezłe i niedrogie, ewentualnie coś z Shimy, ew. po taniości- Tschul. Kask ok. Buty- no tutaj mały problem bo mało kasy. Może Shima RSX7- chyba najlepszy stosunek cena/bezpieczeństwo.
-
kravec - Administrator
Mówisz że kurtkę z RST a dokładnie jakiś model? Tak na szybko znalazłem RST SLICE SPORT, RST PRO SERIES. Czy ta druga nie będzie za krótka? Buty zobaczyłem i nie powiem bo się spodobał i będę szukał jakiejś okazji. Dżinsy widzę że nie ma dużego wyboru to sobie poradzę.
Rękawice RST czy Shima RS-1? które jest lepsze wykonanie i bezpieczniejsze?
Rękawice RST czy Shima RS-1? które jest lepsze wykonanie i bezpieczniejsze?
- Micsanek
- Świeżak
Nie tak do końca obojętnie. Patrz tylko na nowsze modele- mają więcej kevlaru, a najnowsze mogą już być z kevlarową plecionką.
Czy Tschul bezpieczniejsze- tutaj bym się chyba spierał, ale na 100% znacznej różnicy nie będzie. Shima bardzo mnie przekonuje materiałem Poron- to naprawdę działa. Ale tak jak wcześniej też napisałem- przy rozwiązaniach budżetowych spokojnie brać Tschula (teraz już wszyscy chwalą, parę lat temu był syf totalny).
Czy Tschul bezpieczniejsze- tutaj bym się chyba spierał, ale na 100% znacznej różnicy nie będzie. Shima bardzo mnie przekonuje materiałem Poron- to naprawdę działa. Ale tak jak wcześniej też napisałem- przy rozwiązaniach budżetowych spokojnie brać Tschula (teraz już wszyscy chwalą, parę lat temu był syf totalny).
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości