Honda CBR125R 2004-2008 na kat. B - Opłacalność zakupu
• Strona 1 z 1
Honda CBR125R 2004-2008 na kat. B - Opłacalność zakupu
Witam Was serdecznie, przymierzam się do zakupu pierwszego motocykla, posiadam kat. B od dość sporego czasu, więc wg. ustawy mogę poruszać się motocyklem do 125cm, zastanawiam się nad zakupem CBRki 125R z 2004-2008r, aktualnie sporadycznie (w sezonie) poruszam się pożyczonym od znajomego Suzuki GN125, ale stylistyka nie porywa, chciałbym motocyklem jeździć do pracy (25km w jedną stronę, połowa to miasto, druga to trasa, gdzie samochodem bezpiecznie poruszam się nie przekraczając 110km/h), czy wybór małej CBRki będzie odpowiedni? Mam możliwość zakupu motocykla sprowadzanego w każdej chwili, kwotę którą chciałbym przeznaczyć to około 5-6 tyś zł, przede wszystkim chciałbym jeździć ekonomicznie i całkiem komfortowo, oczywiście ucząc się jednocześnie techniki prowadzenia. Mój wzrost, 177cm, oraz 70kg wagi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Markez
- Świeżak
Movi chodziło mi czy po prostu ten konkretny motocykl opłaca się kupić, czy nie ma z nim jakiś większych problemów itp.
Jeśli chodzi o konkretny model, nie jestem tak obeznany jak w przypadku samochodów marki Honda
Jeśli chodzi o motocykl http://p2m.mbike.com/000/001/219/57624563_d.jpg coś takiego chciałbym zakupić, nie mam pojęcia jaki to konkretny model i czym ew. się różnią, od 2008r, jeśli się nie mylę CBRki były już na wtrysku, lecz nie mam pojęcia jaki ma to wpływ na użytkowanie samego motocykla. Ew. jeśli mógłbyś Ciraczu
opisać czym poszczególne modele się różnią nawet skrótowo byłbym wdzięczny 
Jeśli chodzi o konkretny model, nie jestem tak obeznany jak w przypadku samochodów marki Honda

Jeśli chodzi o motocykl http://p2m.mbike.com/000/001/219/57624563_d.jpg coś takiego chciałbym zakupić, nie mam pojęcia jaki to konkretny model i czym ew. się różnią, od 2008r, jeśli się nie mylę CBRki były już na wtrysku, lecz nie mam pojęcia jaki ma to wpływ na użytkowanie samego motocykla. Ew. jeśli mógłbyś Ciraczu

- Markez
- Świeżak
To jest jc39. Rożnia sie teoretycznie tylko wygladem. W praktyce jest inaczej. Mechanicznie jest podobnie jak w jc34 (wpisz sb w google i ogarniesz ktore ktore) jesli chodzi o wlasciwosci jezdne to. Czuc roznice. Jc39 nie prowadzi sie jak kartka papieru a dobrze sie trzyma drogi. Jest troche zmieniona glowka ramy i to daje tej cbr duuza przewage nad swoim poprzednikiem. Moto godne polecenia
A tak z innej beczki. Twoja ulubiona seria silnikowa Hondy to...
bo u mnie J trzyma gore nad wszystkimi H, B i G. Chociaz tez bym nimi nie pogardzil
A tak z innej beczki. Twoja ulubiona seria silnikowa Hondy to...
bo u mnie J trzyma gore nad wszystkimi H, B i G. Chociaz tez bym nimi nie pogardzil

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Na jakimś niemieckim forum przeczytałem, że JC39 pojawiły się od 2007r. ja jestem w stanie dołożyć odrobinę więcej za motocykl, więc problem tutaj rozwiązany, więc pewnie w niedługim czasie zaopatrzę się w ten sprzęt, dzięki za pomoc i wyjaśnieniu kilku kwestii
Co do silników, sam jeżdzę (eco-vteckiem) D16V1 w Civicu VII gen. Nie pogardziłbym K20 w nim z Type R'a.
Jednak seria B miała to coś w sobie, gdzie przy nie dużej wadze samochodu, odpowiednich modyfikacjach, kolektora, układu wydechowego, dodanie także stożka dla poprawy dźwięku silnika, wywoływało wielki banan na twarzy
Seria J w Polsce jak i ogólnie w Europie była ciężko do zdobycia

Co do silników, sam jeżdzę (eco-vteckiem) D16V1 w Civicu VII gen. Nie pogardziłbym K20 w nim z Type R'a.
Jednak seria B miała to coś w sobie, gdzie przy nie dużej wadze samochodu, odpowiednich modyfikacjach, kolektora, układu wydechowego, dodanie także stożka dla poprawy dźwięku silnika, wywoływało wielki banan na twarzy

Seria J w Polsce jak i ogólnie w Europie była ciężko do zdobycia

- Markez
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B