Problem!!! Honda NSR Z Silnikiem 80ccm Jak odblkować!!
• Strona 1 z 1
Problem!!! Honda NSR Z Silnikiem 80ccm Jak odblkować!!
Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem hondy nsr, (jak miałem 50ccm to szła jakieś 60km/h w trasie ma maxa), obecnie wymieniłęm w niej silnik od hondy ns1 80ccm wersja montessa i niby miał iść 100km/h na starym gaźniku srednicy wylotu 19mm, lecz okazuje sie ze idzie jakieś 80km/h(nie mam licznika ale coś koło tego) i silnik na 4 biegu wkręca sie do 9.5 tysiąca obrotów podczas jazdy na maxa, mam pytanie czemu jest taki Wolny skoro powinien pójść około 100km/h ??? (czy to przez gaźnik przystosowany do 50ccm) DODAM ŻE TŁUMIKA TEŻ NIE WYMIENIŁEM!! I ZOSTAŁ SIE TEN OD 50CCM MAM PYTANIE DO WAS CZY KTOS WIE GDZIE MOŻE BYĆ BLOKADA W TYM SILNIKU 80CCM I JAK ŚCIĄGNĄĆ JE I GDZIE ONE MOGĄ BYĆ????
POMÓŹCIE MI
Pozdrawiam wszystkich!!
Od niedawna jestem posiadaczem hondy nsr, (jak miałem 50ccm to szła jakieś 60km/h w trasie ma maxa), obecnie wymieniłęm w niej silnik od hondy ns1 80ccm wersja montessa i niby miał iść 100km/h na starym gaźniku srednicy wylotu 19mm, lecz okazuje sie ze idzie jakieś 80km/h(nie mam licznika ale coś koło tego) i silnik na 4 biegu wkręca sie do 9.5 tysiąca obrotów podczas jazdy na maxa, mam pytanie czemu jest taki Wolny skoro powinien pójść około 100km/h ??? (czy to przez gaźnik przystosowany do 50ccm) DODAM ŻE TŁUMIKA TEŻ NIE WYMIENIŁEM!! I ZOSTAŁ SIE TEN OD 50CCM MAM PYTANIE DO WAS CZY KTOS WIE GDZIE MOŻE BYĆ BLOKADA W TYM SILNIKU 80CCM I JAK ŚCIĄGNĄĆ JE I GDZIE ONE MOGĄ BYĆ????
POMÓŹCIE MI

Pozdrawiam wszystkich!!
HONDA NSR
*)CCM!!

- Domohondansr
- Świeżak
dołanczam się do pytanie jak odblokowac te silniki?? w MBX jest chyba taki sam ...mam 50 ccm i idzie...50km/h .....chce ją przerobic na jakiegos niby stunt psa hehe a przy predkosci 50 km/h i prawdopodobnie ograniczonej mocy zabardzo sie nie pobawie
bo jakos kupca to na to nie moge znalezc 

>Patol< 

-
HANS - VIP Ścigacz.pl
Wszystkie nsrki maja blokade na tłumiku.Na kolanq przy cylindrze jest zwężka należy ja spiłować i masz odblokowany moto.Czasami jest też zablokowany na CPI ale to już wyższa szkoła.
""":::: ooo weź to poczuj ten wiatr tą moc ::::"""
-
moveing - Świeżak
tzn ja mam tak jakby tłumik połączony z kolankiem, ej mam pytanie a o ile trzeba to rozpiłować?? i gdzie jest jeszcze blokada??prócz tłumika??
czekam na odpowiedz
czekam na odpowiedz

HONDA NSR
*)CCM!!

- Domohondansr
- Świeżak
nsr80
witajcie! ja tez mam honde nsr50 przerobiona w serwisie hondy na 80cm3 tak mowil kolo od ktorego kupil nsrke jedzie mi prawie 80km/h wydech oryginalny i mam tylko 4 biegi, i przy 8 tysiacach zaczyna go tak dziwnie przerywac..mam takie pytanie jak odblokowac ten silnik gdzie sa blokady i czy jest mozliwe ze ta skrzynia jest zablokowana? bo mi cos w ksiazce serwisowej pisze po niemiecku cos tam cos tam blocked czy jakos tak 4-6...pomózcie bo chcialbym pojechac chociaz 100:) co do przyspieszenia ok!
- protect_nh
- Świeżak
Re: nsr80
gościu założ se odzielny temat a nie mi zażmiecasz postami mój temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!protect_nh napisał(a):witajcie! ja tez mam honde nsr50 przerobiona w serwisie hondy na 80cm3 tak mowil kolo od ktorego kupil nsrke jedzie mi prawie 80km/h wydech oryginalny i mam tylko 4 biegi, i przy 8 tysiacach zaczyna go tak dziwnie przerywac..mam takie pytanie jak odblokowac ten silnik gdzie sa blokady i czy jest mozliwe ze ta skrzynia jest zablokowana? bo mi cos w ksiazce serwisowej pisze po niemiecku cos tam cos tam blocked czy jakos tak 4-6...pomózcie bo chcialbym pojechac chociaz 100:) co do przyspieszenia ok!

HONDA NSR
*)CCM!!

- Domohondansr
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa