Yzf 250 2002r. Woda z pod silnika Oo
• Strona 1 z 1
Yzf 250 2002r. Woda z pod silnika Oo
Witam, mam następujący problem, a mianowicie leci mi woda z pod silnika :O. Gdy po przejażdżce moją yamaszką wylączylem silnik aby pogadac z kolegami popatrzyłem odruchowo czy nic nie cieknie i czy wszystko gra, ale jednak nie grało.. Lokalizacja ogólna
. Woda leci przez taka dziurke ktora jest fabryczna i glęboka na jakies 3-4 cm.
<-- tam gdzie widać tą krople to wlasnie stamtąd 'wylatuje' woda. Aha, i woda cieknie gdy moto jest nagrzane lub zaraz po odpaleniu. na zimnym silniku nie cieknie ;/.
Co to może być i jaki jest koszt naprawy. Z góry dzieki[/img]

Co to może być i jaki jest koszt naprawy. Z góry dzieki[/img]
Yzf
- kaszper12
- Świeżak
- GizelaSheass
- Świeżak
prosta sprawa, to jest pompa wody, idą 2 łozyska, 2 uszczelniacze i wałek, jedno łozysko w karterze drugiej w pokrywie, dwa uszczelniacze, jeden przed dziurką drugi za dziurką, jak jeden puszcza to tą dziurka odpływa, to jest zabezpieczenie żeby woda nie poszła na silnik.
koszt remontu - raczej groszowe sprawy, szukaj w sklepach rolniczych łozysk i uszczelniaczy pod wymiar ( tylko wex lepiej cos lepszego ) pewnie za 20 - 30 zł spoko wszystko znajdziesz. obejrzyj wałek czy nie ma mocnych wżerów, jak ma to albo wymiana, albo jakas regeneracja albo patent z np niedobijaniem uszczelniaczy do konca żeby warga uszczelniacza nie pracowała w rowku.
musisz rozebrac pokrywe tylko i tam masz wszystko juz jak na dłoni. w sumie jak masz czesci to jest z 30 minut roboty ;P
koszt remontu - raczej groszowe sprawy, szukaj w sklepach rolniczych łozysk i uszczelniaczy pod wymiar ( tylko wex lepiej cos lepszego ) pewnie za 20 - 30 zł spoko wszystko znajdziesz. obejrzyj wałek czy nie ma mocnych wżerów, jak ma to albo wymiana, albo jakas regeneracja albo patent z np niedobijaniem uszczelniaczy do konca żeby warga uszczelniacza nie pracowała w rowku.
musisz rozebrac pokrywe tylko i tam masz wszystko juz jak na dłoni. w sumie jak masz czesci to jest z 30 minut roboty ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam.. niestety znowu pisze ponieważ niewiem co dalej.
odkręciłem taki pierdolnik i ukazalo mi się to
no dobra, odkrecilem calÄ… pokrywe od silnika.. po odwroceniu pokrywy ukazalo siÄ™
Pytanie brzmi.. CO MAM DALEJ ROBIC ? mam to odkrecic, wyciągnać czy jak.. ?
Aha i jeszcze znalazlem w swoim 'silniku' to
W tym ostatnim zdjeciu martwi mnie ta wygięta podkladka, tak ma być ?[/img]

Pytanie brzmi.. CO MAM DALEJ ROBIC ? mam to odkrecic, wyciągnać czy jak.. ?
Aha i jeszcze znalazlem w swoim 'silniku' to

W tym ostatnim zdjeciu martwi mnie ta wygięta podkladka, tak ma być ?[/img]
Yzf
- kaszper12
- Świeżak
na wirniku masz miejsce na kluczyk, i musisz to odkręcić (możliwe że nakrętka to jedność z wirnikiem więc musisz trzymać za zębatkę z drugiej strony), zakrzywiona podkładka to blokada nakrętki by się nie odkręciła
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
nie ma innej możliwosci niz padniety uszczelniacz, chyba że jakies czary
tak masz jeszcze wymienic drugi uszczelniacz i łozysko.
to wygiete to zabezpieczenie przed odkręceniem.
tak masz jeszcze wymienic drugi uszczelniacz i łozysko.
to wygiete to zabezpieczenie przed odkręceniem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości