Zobacz wÄ…tek - Ciuchy ba cb 500??/
NAS Analytics TAG

Ciuchy ba cb 500??/

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Ciuchy ba cb 500??/

Postprzez Maqs » 30/7/2014, 08:32

Cześć, planuję w najbliższym czasie zakupić kurtkę Dainese http://allegro.pl/kurtka-dainese-stripes-50-czarna-i4398486115.html (otwórz link) i nie wiem czy to dobry wybór w tej cenie. Mam już kask shark s900 i buty alpinestars smx 6. Kurtka bardzo mi się podoba. Proszę o informację czy w tym przedziale cenowym jest ok czy polecacie coś innego. Ciuchy pod cb 500. dzięki i pozdrawiam.
Maqs
Świeżak

Postprzez jasnoksieznik » 30/7/2014, 10:51

Krotkie kurtki skorzane maja to do siebie, ze powinny by laczone suwakiem ze spodniami. Masz spodnie (z wszytym zamkiem)?
Jesli w ogole nie masz spodni, lepiej najpierw kupic tansza kurtke+spodnie, niz fajna kurtke.

Fakt, ze kurtka jest czarna ma pewne zalety estetyczne, ale ta wade, ze gorzej ja widac - Niby pisza cos o wstawkach odblaskowych, ale ja ich na zdjeciach nie widze. Dla bezpieczenstwa powinienes zakladac jakies odblaski, a wtedy cala estetyke szlag trafia.
W moim tekstylu Dainese logo na plecach i szwy sa obszyte odblaskowo. Jest niewiele lepiej, ale lepiej.
W tej aukcji nie ma ochraniacza na plecy.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez Marsjanin » 30/7/2014, 11:06

Popieram tutaj jasnoksieznika. Wolałbym kupić cały kombik Tschula, a niżeli samą kurtkę Dainese. Jak możesz troszkę dołożyć to popatrz za kombiakami 4sr. Jeżdżę od zeszłego roku i sobie chwalę - jedynie rozpruł mi się troszkę zamek, ale to pierdoła.

Rękawice masz?

Też mam S900 i SMX6 ;)
MT-07
Marsjanin
Bywalec

Postprzez Maqs » 30/7/2014, 14:32

Dzięki za info. No właśnie wałkuję już trochę temat ciuchów bom jest niezdecydowany. Ma to być pod turystyka, więc raczej sportowy kombiak odpada? Żeby nie było stylistycznej wpadki chociaż to mniej istotne, przede wszystkim żeby było bezpiecznie. Ta kurtała ma wszyty zamek do połączenia ze spodniami, ale fakt że czarnego nie widać przemawia na -. Firma dobra i ochraniacz pleców G2 oraz spodnie zamierzałem również zakupić. Tylko, ze wtedy zamknął bym się w kombi + ochraniacz w 3,5 tys, a widzę te kombi 4sr za 2tys z hakiem :).
Maqs
Świeżak

Postprzez jasnoksieznik » 30/7/2014, 15:48

Ja jezdze w skorzanej kurtce i spodniach z cordury. Przyznaje bez bicia, ze suwak mam, ale go nie wszylem, z czystego lenistwa.
Ubrania kupione pod moto - z logo producenta moto, wiec bez sensu drozsze i niekoniecznie by Ci podeszly.

Turystyka na moto ma to do siebie, ze wiaze sie ze stawaniem, przechadzkami, odpoczynkiem, knajpa itp. - wtedy jednoczesciowe kombi jest niepraktyczne.
Do tego wez pod uwage deszcz - szczelny tekstyl moze byc lepszym rozwiazaniem, bo dlugo trzyma wodoszczelnosc i szybciej schnie.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez kravec » 30/7/2014, 23:09

Podaj jak chcesz tego używać i w jakiej kwocie mamy się zmieścić. Jak pytasz o kurtkę za 1500zł to wnioskuję że możemy poszukać już naprawdę dobrych ubrań :)
kravec
Administrator

Postprzez Maqs » 31/7/2014, 10:15

Będę w tym latał do pracy, po pracy, ogólnie w koło komina, w weekend 50 km nad morze, jakieś jezioro. Chciałbym nabyć naprawdę dobre ubrania w naprawdę dobrej cenie tzn fajnie gdyby np. kombinezon znaleźć za 2000 PLN. Idąc drogą liniowego wzrostu możemy zaraz szukać kombinezonu za 5000 PLN, a to nie tak, bo ograniczenia na budżet też są :). Chciałbym, żeby był skórzany, 2 częściowy, miał certyfikowane ochraniacze CE na barki, ramiona, piszczele, dobrze gdyby miał kieszeń na ochraniacz pleców g2 (jeśli popełniłem jakiś błąd poprawcie mnie), ewentualnie, dodajcie co powinien mieć jeszcze. Za wszelkie uwagi dziękuję. Jeśli spełni moje oczekiwania kombinezon za 2 tys to dobrze, jeśli za 2500 to też dobrze, ale ostatecznie.
Maqs
Świeżak

Postprzez kravec » 31/7/2014, 23:10

Uważam że lepiej dobrać kurtkę i spodnie oddzielnie- kurtka będzie wtedy bardziej uniwersalna- dokupisz sobie kiedyś jeansy z kevlarem na przykład i będzie to grało (nie jestem pewny jak w innych firmach- z tego co pamiętam to też ale w Alpinestarsie kurtki od kombiaków są krótsze od tych samych modeli sprzedawanych jako same kurtki).

Po pierwsze wybierz się gdzieś do sklepu i zobacz w jakich firmach czujesz się dobrze. W tych pieniądzach zobacz na Alpinestarsa, Arlen Nessa, Berika, Helda, 4SR, RST. Dainese- może- jeśli coś trafisz, na Spidi też trochę za mało kasy. Nie wiem czemu upierasz się akurat na ochraniacz G2. Żółw Wave (już stary model) obejmuje większe pole, a w tej chwili mamy już nowy model- Manis. Poza tym nie są to jedyne dobre ochraniacze pleców- przykładowo ochraniacze Helda zawsze w testach uderzeniowych wypadały bardzo dobrze.

Jak coś Ci przypasuje to pisz (pomyślimy nad ceną dla Ciebie :) ).

Podałem Ci firmy na jakie zwróć uwagę- strzelanie modelami w tej chwili jest bez sensu- każda firma trochę inaczej szyje, nie w każdej będziesz się dobrze czuł- musisz mieć rozeznanie co Ci bardziej leżało, co mniej. Jeśli będziesz miał problem z adresami sklepów to pisz.
kravec
Administrator

Postprzez Maqs » 2/8/2014, 22:32

Maqs
Świeżak

Postprzez kravec » 3/8/2014, 16:08

Ja bym szarpnÄ…Å‚..
kravec
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości

na górê