Zobacz wÄ…tek - Problem z Odpaleniem Hondy X8RS
NAS Analytics TAG

Problem z Odpaleniem Hondy X8RS

i inne małe pojemności
_________

Problem z Odpaleniem Hondy X8RS

Postprzez Maximo123 » 11/7/2014, 21:12

Hej .. Mam problem z Honda x8rs . Po długiej zimie chciałam posmigać ale okazało się że mam połamany przeciwtalerz. Pózniej że pasek , Wkońcu odebrałam moto odpaliłam go 2 razy i wgl mi nie wchodził na obroty . Wkońcu przestał mi ogólnie odpalać . Nie posiadam rozrusznika więc ciągle z kopki ale ani drgnie . Gdy kopałam go coś strzeliło z wydechu . Proszę o pilną pomoc . ! :D Znajomi mówią iż gażnik trzeba wyczyścic . To jest 5o-tka :)
Piwo moje paliwo :P
Maximo123
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 13/7/2014, 11:28

Sprawdź filtr paliwa, kranik podciśnieniowy. Jeśli nie pomoże to zdemontuj gaźnik, rób zdjęcia żeby było wiadomo co gdzie idzie, wkręć śruby regulacji do oporu i policz ile było obrotów, zanotuj wszystko. Dysz nie czyść drutem, jeśli musisz przepchać to użyj np włosia ze szczotki itd. Uszczelki papierowe wysusz i pokryj delikatnie olejem silnikowym, spuchną i zrobią się bardziej elastyczne. Możesz myć w gorącej wodzie, benzynie lub pepsi. Na koniec przedmuchaj sprężonym powietrzem i gotowe. No i świecę by się przydało wyczyścić i ustawić.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê