Zobacz wątek - Przeróbka tłumika keeway X-Ray
NAS Analytics TAG

Przeróbka tłumika keeway X-Ray

i inne małe pojemności
_________

Przeróbka tłumika keeway X-Ray

Postprzez Patryczos123 » 7/7/2014, 14:40

Witam. posiadam keewaya x-ray. Fabrycznie tłumik zamontowany jest pod siedzeniem co niestety bardzo uprzykrza życie, gdyż jest to 2t i po dłuższej jeździe zwyczajnie cały śmierdzę. :( Chciał bym przerobić tłumik na bok ( tak jak zaznaczyłem na czerwono na zdjęciu https://imageshack.com/i/nm8uzjtj (otwórz link) ). Chce użyć tego fabrycznego tłumika który w nim jest, sprawdzałem, da się bez problemu, jednak musiał bym skrócić rurę o jakieś 30 cm ( tą cienką która idzie do końcówki tłumika ). I tutaj nasuwa się moje pytanie, czy to skrócenie oraz przeniesienie tłumika na dół nie zmniejszy mi mocy?
Nie chcę pociąć tłumika a potem żałować że na tym motocyklu nie da się jeździć bo brakuje mu mocy....
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź :D
Patryczos123
Świeżak

Postprzez MarSen » 7/7/2014, 15:08

Najważniejsze, żebyś nie przeciął dyfuzora. Dyfuzor to ta puszka, którą widać na zdjęciu z prawej strony od Twojego rysunku.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Postprzez Patryczos123 » 7/7/2014, 16:18

To jest ten tłumik. Wyciąć chce to co zaznaczyłem na czerwono. Natomiast w miejscu gdzie jest żółta linia chce go przeciąć i obrócić końcówkę o 90 stopni, bo jeśli zamontuje go tak jak chce to te mocowania śrub będą na dole a chce je mieć z boku tak aby zamocować je do motocykla.
https://imageshack.com/i/mup47vaj (otwórz link)
Patryczos123
Świeżak

Postprzez MarSen » 7/7/2014, 16:53

No to możesz robić bez problemu. Nie powinieneś stracić na mocy, może się dźwięk jedynie zmienić.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê