Yamaha YZF125R
• Strona 1 z 1
Yamaha YZF125R
Witam chciałbym się przesiąść już na Yamahe YZF125R i znalazłem nawet blisko bo 9km od mojej miejscowości ale jest jedno zastrzeżenie
"Motocykl na dniach zaczal wydawac jakies dziwne dzwieki. Mechanik stwierdzil ze to cos z korbą lub lozyskami. Wiec stad taka cena. Motocykl jest normalnie na chodzie !"~ Sprzedający, Opis
I tutaj pytanie czy gdybym kupił to ile musiał bym włożyć w naprawę ?
A i czy jest to prawdą, że pali tylko 2,5L/100km ?
Oraz pytanie do posiadaczy czy jego użytkowanie jest wygodne tz. jakie mieliście problemy, naprawy i tego typu wkurzające rzeczy
"Motocykl na dniach zaczal wydawac jakies dziwne dzwieki. Mechanik stwierdzil ze to cos z korbą lub lozyskami. Wiec stad taka cena. Motocykl jest normalnie na chodzie !"~ Sprzedający, Opis
I tutaj pytanie czy gdybym kupił to ile musiał bym włożyć w naprawę ?
A i czy jest to prawdą, że pali tylko 2,5L/100km ?
Oraz pytanie do posiadaczy czy jego użytkowanie jest wygodne tz. jakie mieliście problemy, naprawy i tego typu wkurzające rzeczy
- Wierccik
- Świeżak
Jeśli kupując uszkodzony motocykl nie jesteś w stanie samodzielnie określić, co jest z nim nie tak, to odpuść sobie, bo możesz kupić minę.
Łożysk jest w motocyklu pełno. Korba... to może w rowerze jest
Nikt ci nie określi ile włożyć w naprawę, bo nie wiadomo, co się zepsuło.
Łożysk jest w motocyklu pełno. Korba... to może w rowerze jest

- kello
- Świeżak
kello nie wiesz co to korba ?
jedyne z czyms się zgodze wyżej to z faktem że nie wiadomo ile bedzie kosztował remont. moze wystarczy sciągnąc pokrywe i wymienic jakies łozysko za 10 zł na sprzegle. a moze to korbowód stuka i wtedy trzeba cału silnik pruć ( pewnie 300-1000 zł mozesz dac za samą robocizne) korba pewnie z 300-400 zł, jakies łozyska wału z 200 zł komplet uszczelek kilka stówek,
jeżeli cena jest na prawde okazyjna to mozna brać, ale wtedy jak amsz taniego mechanika, bo te sprzety nie sa aż tak drogie żeby walić w remonty drugie tyle ile wynosi wartość.
co do spalania 2.5 jest realne ale przy bardzo spokojnej jeździe

jedyne z czyms się zgodze wyżej to z faktem że nie wiadomo ile bedzie kosztował remont. moze wystarczy sciągnąc pokrywe i wymienic jakies łozysko za 10 zł na sprzegle. a moze to korbowód stuka i wtedy trzeba cału silnik pruć ( pewnie 300-1000 zł mozesz dac za samą robocizne) korba pewnie z 300-400 zł, jakies łozyska wału z 200 zł komplet uszczelek kilka stówek,
jeżeli cena jest na prawde okazyjna to mozna brać, ale wtedy jak amsz taniego mechanika, bo te sprzety nie sa aż tak drogie żeby walić w remonty drugie tyle ile wynosi wartość.
co do spalania 2.5 jest realne ale przy bardzo spokojnej jeździe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Spalanie 2,5 jest nierealne. Poniżej 3,5~ litra nie zejdziesz.
Pewnie chodzi ci o tą żółtą R125 z Allegro. Cena niezła, gość niby szlifa zaliczył, ale jak widzę zdjęcie z bliska to motocykl był chyba w jakieś stodole malowany (np. tylny błotnik).
Koszt naprawy? Może 300 zł, a może maksymalnie 2000 zł z robocizną, nikt ci tego nie powie, można gdybać.
Cytat z aukcji:
To ciekaw jestem jaki on ma przebieg.
Moja rada: nie bierz go. Niby wymienia tyle rzeczy, a motocykl za 5900 zł wystawia? Odradzam.

Pewnie chodzi ci o tą żółtą R125 z Allegro. Cena niezła, gość niby szlifa zaliczył, ale jak widzę zdjęcie z bliska to motocykl był chyba w jakieś stodole malowany (np. tylny błotnik).
Koszt naprawy? Może 300 zł, a może maksymalnie 2000 zł z robocizną, nikt ci tego nie powie, można gdybać.
Cytat z aukcji:
Ze wzgledu na przebieg, w zime postanowilem zrobic remont silnika. Wymienione zostaly podzespoly takie jak: cylinder,glowica, tlok, pierscienie, nowy rozrzad
To ciekaw jestem jaki on ma przebieg.

Moja rada: nie bierz go. Niby wymienia tyle rzeczy, a motocykl za 5900 zł wystawia? Odradzam.
-
Kirgeron - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm