[125cc] Motocykl.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[125cc] Motocykl.
Mam 180cm wzrostu, ważę około 65kg. Mam 16 lat, przez wakacje zdaje A1. Załóżmy, że mam do 6000 zł. Mieszkam na Śląsku, więc motocykl będzie używany po drogach (asfalt, ew. coś utwardzonego) do szkoły, najdalsze do 150 km. Szukam jakiegoś 4t, zastanawiałem się nad:
- Yamaha YZF R125 - ale niestety cena zbyt wysoka
- Honda CBR 125 - ale tu tylko stara wersja "rower"
- KTM Duke 125 - znowu zbyt wysoka cena...
- Aprilia RS4 125 - jedynie nowe egzemplarze...
-Yamaha XT 125 X - mój faworyt - ale musiał bym go przemalowa
- KTM RC 125 - kasa...
- Suzuki DR 125 - troszkę zbyt mało mocy
- Yamaha WR 125 X - drogie...
- Honda Rebel 125 - musiała by być przeróbka na bobbera
Nie chcę by moje moto było zbyt popularne, żeby choć trochę był oryginalny. I najważniejsze - by był trwały i nie zbyt dużo palił - do 5l (tyle pali mój zablokowany skuter 50ccm).
- Yamaha YZF R125 - ale niestety cena zbyt wysoka
- Honda CBR 125 - ale tu tylko stara wersja "rower"
- KTM Duke 125 - znowu zbyt wysoka cena...
- Aprilia RS4 125 - jedynie nowe egzemplarze...
-Yamaha XT 125 X - mój faworyt - ale musiał bym go przemalowa
- KTM RC 125 - kasa...
- Suzuki DR 125 - troszkę zbyt mało mocy
- Yamaha WR 125 X - drogie...
- Honda Rebel 125 - musiała by być przeróbka na bobbera
Nie chcę by moje moto było zbyt popularne, żeby choć trochę był oryginalny. I najważniejsze - by był trwały i nie zbyt dużo palił - do 5l (tyle pali mój zablokowany skuter 50ccm).
Ostatnio edytowano 11/6/2014, 15:49 przez AvroFM, łącznie edytowano 1 raz
- AvroFM
- Świeżak
i nie rozumiem o co się pytasz jak sam dobrze wiesz. skoro chcesz byc oryginalny to sam zdecyduj a nie radź się innych. kazdy kto w tym siedzi napisze ten sam opis co ty. yzf duke itp za drogie, tamto brzydkie fabrycznie a costam jeszcze innego. twój wybór. duzo więcej nie ma sprzetów wiec wypisałes większość. teraz wybierz który najbardziej odpowiada pod twoje warunki. wszystkie są na tyle podobne że nie ma co się sczyszczać i bwic się w szczegółowe porównywanie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
cbr jest dosyc mała, ale pozycja jest całkiem niezła z tym wzrostem bedzie średnio, ani super wygodnie ale tez nie bedziesz musiał sie dziwnie wyginać. co do opon - wykorzystaj te cienkie przy mocniejszych złozeniach a potem mysl nad wiekszymi ;D one w zupełnosci wystarczają a im ciensza oponka tym lżejsza wiec silnik ma lżej, mniej pali, dłuzej wytrzyma i ma lepsze przyspieszenie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zastanawiałbym się jedynie nad Yamahą YZF-R125 lub Aprilią RS4 125.
Tylko: Aprilia jest za droga + mało ich jeszcze używanych dostępnych (te nowe budy). Brałbym na twoim miejscu Yamahe.
BiorÄ™ pierwszÄ… lepszÄ… z Allegro:
http://allegro.pl/yamaha-yzf-125-cbr-rs ... 90558.html
Oczywiście nie reklamuje nikogo, nie namawiam cię żebyś ją kupował, tylko daje prosty przykład, że cena nie jest super wysoka. Proponuje, żebyś dozbierał trochę kwitu jeszcze.
Yamaha to dobry sprzęt, mało pali, dobrze wygląda. Jeździłem na kumpla i mogę śmiało polecić.
Chcesz być oryginalny, jednocześnie żeby było tanio i żeby mało palił, tak się nie da i tyle.
Tylko: Aprilia jest za droga + mało ich jeszcze używanych dostępnych (te nowe budy). Brałbym na twoim miejscu Yamahe.
BiorÄ™ pierwszÄ… lepszÄ… z Allegro:
http://allegro.pl/yamaha-yzf-125-cbr-rs ... 90558.html
Oczywiście nie reklamuje nikogo, nie namawiam cię żebyś ją kupował, tylko daje prosty przykład, że cena nie jest super wysoka. Proponuje, żebyś dozbierał trochę kwitu jeszcze.
Yamaha to dobry sprzęt, mało pali, dobrze wygląda. Jeździłem na kumpla i mogę śmiało polecić.
Chcesz być oryginalny, jednocześnie żeby było tanio i żeby mało palił, tak się nie da i tyle.
-
Kirgeron - Świeżak
wszystko mozna, tylko nie zawsze jest sens
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
superbike
troche do superbike mu brakuje ;P
jak dla mnie bez znaczenia czy skuter czy supermoto czy scigaczyk - jeden grzyb, i tak nie rozwija sie prędkosci żeby opór powietrza był upierdliwy. pozycja tez nie musi byc specjalna bo krótkie odcinki to nawet w niewygodnej pozycji da się przeboleć.

jak dla mnie bez znaczenia czy skuter czy supermoto czy scigaczyk - jeden grzyb, i tak nie rozwija sie prędkosci żeby opór powietrza był upierdliwy. pozycja tez nie musi byc specjalna bo krótkie odcinki to nawet w niewygodnej pozycji da się przeboleć.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
AvroFM napisał(a):Jak już pytać to w jednym temacie. Co z Aprilia RS 125 Tuono? Miał z nią ktoś styczność? 2-Takt, no ale ładny, i z ładnymi osiągami...
Poza plastikami nie różni się od zwykłej RS, tam masz zmienioną czachę, lusterka na kierownicy zamiast na czaszy, częściowe owiewki oraz z tego co się orientuję własne wzory malowania. Ogólnie RSka jest wysilona, dla jednych to wada (mniejsza trwałość czyli częstsze remonty, większe spalanie) a dla innych zaleta (moc, moc, moc i jeszcze raz moc...) więc pomyśl co sam wolisz. Do Apki za to jest trochę części, można spotkać całe bez dokumentów przeznaczone do rozbiórki, jest popularna więc łatwiej o RS niż o o Mito, ładniejsza od np NSR choć mniej trwała. Odnośnie Tuono to nawet bardziej mi się podoba od klasycznego pełnego pakietu nadwozia.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości