Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Frog na motorze - czyli jak zrobić...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Frog na motorze - czyli jak zrobić...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 28/10/2014, 21:36

Komentatorzy napisał(a):Czytam to I zastanawia mnie to czy autor tego tekstu nie jest kierowca tego motocykla.... Naprawde kupa w zlotku troche logiki.
Od lat jezdze motocyklem I to co widze na drogach to szok a pozniej placz kwiaty przy drodze winni kierowcy samochodow, policja rowerzysci.. Mam nadzieje ze debil ktory zamiescil ten filmik zostanie ukarany. Jak wszyscy lubie troche adenaliny ale trzeba przy tym myslec. Fakt faktem ze niestety motocyklisci padaja jak muchy I wiekszosc z nich wlasnie jest poszukiwaczami adrenaliny, problemem nie jest ten filmik w mediach ale idioci na motocyklach ktorych w tym sezonie widzialem wszedzie Moze czas przestac zawijac ten problem w zlotko I zaczac byc normalnym na publicznych drogach<br><hr>Adam<br>
Naczytałeś się, nastękałeś a i tak nic nie zrozumiałeś. Niestety czytanie nie zawsze idzie w parze z rozumieniem.<br><hr>Tedi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/10/2014, 09:23

Lovtza, napisałeś jak najbardziej mądrze, ale ameryki nie odkryłeś... Nasze media wyglądają tak, a nie inaczej m.in. dlatego, że gawiedź to mimo wszystko ogląda/czyta. Ja sobie darowałem już dawno telewizję, niektóre portale etc. To najlepsze, co możemy zrobić - nie oglądać, nie czytać, nie dać zarobić. Efekt: więcej higieny psychicznej, więcej spokoju...

Jednak znaczna część narodu wraz to chłonie... cóż... widocznie to lubi....
<br><hr>Vril
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/10/2014, 13:37

Redaktor nie zdaje sobie pewnie sprawy, że sam w swoich artykułach (choćby i przewrotnie w tym) porusza "problemy społeczne". Dla niego w felietonach są (z racji portalu to oczywiste) to sprawy związane z motocyklizmem, ale istnieje coś takiego jak media ogólnotematyczne. Przytoczony tutaj przykład "Froga na motorze" czy się tego chce czy nie jest wyrazem strachu społecznego przed publicznymi pokazami takiego stylu jazdy, który stanowi niezaprzeczalne zagrożenie dla życia i zdrowia wielu przypadkowych ludzi. Takie samo podejście mamy dla zabaw bronią, kibolskich popisów w centach miast itp. Wszystko to możemy nazwać "kupą", bo tematy te (również z felietonów redaktora) nie mają najczęściej przełożenia bezpośredniego na warunki życia w kraju, rynek pracy czy wyniki ekonomiczne - czyli tematy, które redaktor chyba za "kupę" nie uważa. Sprawy jak ta z tym motorzystą są takimi, które wymagają społecznej dyskusji bo ujawniają, że można w naszym kraju bezkarnie przejechać przez główną arterię dwóch miast, z czego jednego z kategorii największych w Polsce w sposób urągający jakiemukolwiek poczuciu rozsądku i nie dosyć, że po drodze nie minąć ani jednego patrolu policji czy SM, ale również nie zaniepokoić służby monitoringu miejskiego - ten człowiek musiał być widziany cały czas na monitorach! I to chodzi w tych artykułach - nie o jaranie się że jechał 250km/h tylko, że zakładał swoją bezkarność. Bez takich medialnych (czasami głupio prowadzonych) nagonek, wiele tematów które wołają o pomstę do nieba zostałoby zamiecionych pod dywan, a tak niektóre chociaż zostają jednak jakoś rozwinięte i często rozwiązane. A że przy okazji uderzają też w pewne przyzwolenia grup społecznych (czy to motocyklistów, czy myśliwych, lekarzy, wojskowych itp.)? No cóż, gdyby grupy te same przed medialnymi burzami potrafiły budować swój obraz jako społecznie akceptowalny, to potem tacy "motorzyści" jak ten z filmu byliby traktowani jak powinni - jednostkowi szaleńcy - a nie jako typowi przedstawiciele grupy. I wtedy wiele tej "kupy" samo by się spłukało.<br><hr>MisiekGdy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/10/2014, 11:04

Komentatorzy napisał(a):Czytam to I zastanawia mnie to czy autor tego tekstu nie jest kierowca tego motocykla.... Naprawde kupa w zlotku troche logiki.
Od lat jezdze motocyklem I to co widze na drogach to szok a pozniej placz kwiaty przy drodze winni kierowcy samochodow, policja rowerzysci.. Mam nadzieje ze debil ktory zamiescil ten filmik zostanie ukarany. Jak wszyscy lubie troche adenaliny ale trzeba przy tym myslec. Fakt faktem ze niestety motocyklisci padaja jak muchy I wiekszosc z nich wlasnie jest poszukiwaczami adrenaliny, problemem nie jest ten filmik w mediach ale idioci na motocyklach ktorych w tym sezonie widzialem wszedzie Moze czas przestac zawijac ten problem w zlotko I zaczac byc normalnym na publicznych drogach<br><hr>Adam<br>
Komentatorzy napisał(a):Naczytałeś się, nastękałeś a i tak nic nie zrozumiałeś. Niestety czytanie nie zawsze idzie w parze z rozumieniem.<br><hr>Tedi<br>
Obawiam się, że to Ty nic nie zrozumiałeś. Skąd media czerpią amunicję do takich "artykułów"? Jeżdżę motocyklem codziennie i codziennie "spotykam" na drodze motocyklistę, któremu z mety powinno odebrać się prawo jazdy. Jak można później dziwić się nagonce na motocyklistów w mediach. Żeby rozwiać Twoje ewentualne wątpliwości, zdaję sobie sprawę z poziomu światowych mediów. Z tego też powodu kilka lat temu podjąłem decyzję o rezygnacji z TV. Zastanówmy się tylko kto kreuje te media?<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/10/2014, 11:06

Komentatorzy napisał(a):Witam:) Na samym początku zaznaczam, że również jestem motocyklistą i lubię zapierd...ć. Filmik bardzo mi się podoba! Szczególnie gratuluję kierowcy umiejętności, widać umie chłop jeździć, ale...przejeżdżanie na czerwonym świetle to gruba, naprawdę gruba przesada. Ktoś by mu wyjechał(jadąc prawidłowo) z lewej czy prawej...wpierd...łby się w bok auta, wbił, a właściwie przeciął na pół i dwa trupy na miejscu(np matka z ojcem), albo jeszcze gorzej kalectwo z dożywotnią opieką i kupkami w pampers. Artykuł śmieszny(w negatywnym znaczeniu), widać że autor myśli że jest fajny.<br><hr>zbulwersowany<br>
Komentatorzy napisał(a):Ty głupi gnojocwelu mam nadzieję że niedługo zginiesz<br><hr>pablo<br>
A to Polska właśnie :(<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/10/2014, 13:39

Komentatorzy napisał(a):Lovtza, napisałeś jak najbardziej mądrze, ale ameryki nie odkryłeś... Nasze media wyglądają tak, a nie inaczej m.in. dlatego, że gawiedź to mimo wszystko ogląda/czyta. Ja sobie darowałem już dawno telewizję, niektóre portale etc. To najlepsze, co możemy zrobić - nie oglądać, nie czytać, nie dać zarobić. Efekt: więcej higieny psychicznej, więcej spokoju...

Jednak znaczna część narodu wraz to chłonie... cóż... widocznie to lubi....
<br><hr>Vril<br>
Jestem całkowicie za obu autorami.
...ale durnocie potrzeba igrzysk i zakupów w niedziele - tylko tyle, czy aż tyle do szczęścia...<br><hr>tumry2
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/10/2014, 23:45

Komentatorzy napisał(a):Witam:) Na samym początku zaznaczam, że również jestem motocyklistą i lubię zapierd...ć. Filmik bardzo mi się podoba! Szczególnie gratuluję kierowcy umiejętności, widać umie chłop jeździć, ale...przejeżdżanie na czerwonym świetle to gruba, naprawdę gruba przesada. Ktoś by mu wyjechał(jadąc prawidłowo) z lewej czy prawej...wpierd...łby się w bok auta, wbił, a właściwie przeciął na pół i dwa trupy na miejscu(np matka z ojcem), albo jeszcze gorzej kalectwo z dożywotnią opieką i kupkami w pampers. Artykuł śmieszny(w negatywnym znaczeniu), widać że autor myśli że jest fajny.<br><hr>zbulwersowany<br>
Też lubię z...ć - przy czym nie na czerwonych światłach itp. Ogólnie - zupełnie nie jak ten gościu.

Z ciekawości, po czym poznałeś, że "umie chłop jeździć"?<br><hr>Arek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/11/2014, 07:50

I taki artykul napisany zostal na portalu okreslanym jako motocyklowy fakt... Zreszta komentarze to potwierdzaja.<br><hr>men
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/11/2014, 03:25

Panowie...epoka litrów się kończy . Rynek w Europie zach. sportów 1000 cc idzie w dół . Powszechny pomiar prędkości odcinków na trasie ,zabił ten trend.To opinia Dealera motocyklowego. Teraz idą Naked y ,krótkie zwinne .Do pracy ,na kolano i wycieczkę.Po kiego mi maszyna której nie można wykorzystać nawet w 50 % ( oprócz pirackiej ,zdobywczej jazdy) ? wiem,wiem sam też..ale to już KONIEC. A szybcy zawsze się znajda ....jak nowe Kawasaki H2 . Niektórym jeszcze się uda pobawić.Miałem kolegę .Kupił vtr sp-1 ..po roku pytał mnie czy opony w zakrętach trzymają żeby się złożyć ....pozdrawiam.<br><hr>johny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/11/2014, 08:48

Papka medialna powstaje nie dlatego że ludzie są głupi. Przyczyną spadku jakości jest ... internet, w którym wszyscy przywykli do darmochy. Powierzchnia reklamowa portalu jest ograniczona. A reklama w internecie tania. Wpływy są śmieszne. A ci co wprowadzili system Piano do pobierania opłat za lepszy content, przejechali się, ludzie tego nie kupują - wolą alternatywną darmową kupę, ale nie dlatego że są głupi. Dlatego że szkoda im wydawać kase na artykuły. Wydawcy głowią się jak finansować dobrych dziennikarzy. Sprzedaż papieru, który kiedyś się opłacał, pikuje w dół (ZKDP). Z tonącej łodzi wszyscy uciekają. Dziennikarze jadą za granicę, na zmywak, a wydawcy, puszczają kupę w sreberku, bo nie mają ani kasy, ani innego wyjścia.<br><hr>Wydawca magazynu Motocykle-125.com.pl
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/12/2014, 19:00

Świetny artykuł. Pomimo jego rozmiarów bardzo fajnie się go czytało. Naprawdę kupa dobrej roboty panie redaktorze.<br><hr>PekaSB
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Świetny artykuł. Pomimo jego rozmiarów bardzo fajnie się go czytało. Naprawdę kupa dobrej roboty panie redaktorze.<br><hr>PekaSB
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/11/2015, 08:05

Prawdziwą kupę to zrobił Pan w słowie "cFaniakować". Przecież to nawet nie wygląda jak powinno:/<br><hr>noname
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/11/2015, 17:30

co to jest pAzłotko? czy tym pAzłptkiem można coś pAzłocić?<br><hr>wawiak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości

na górê