155
to macie jeszcze jeden filmik połaczenie absu i kontroli trakcji MSC bosha.
https://www.youtube.com/watch?v=2h9MVbkpLZQ
Do wyścigów abs i trakcja prędzej czy później trafi, nie ma się o co licytować to tylko kwestia czasu, aż ktoś zrobi to na tyle dobrze, że będzie można na okrążeniu urwać dziesiątą cześć sekundy. Będzie tak jak było w F1 gdzie jedna staja McLaren bodajże wsadziła ABS i hamowali chłopaki później niż inni, wyprzedzali wszystkich przed zakrętami i był wielki płacz z innych stajni, że powinni im tego zakazać.
a dzisiaj złapałem w sieci filmik o NinjyH2, zastanawiają się już jak szybka będzie i pojawiają się sugestie, że celuje powyżej 360km/h.
https://www.youtube.com/watch?v=2h9MVbkpLZQ
Do wyścigów abs i trakcja prędzej czy później trafi, nie ma się o co licytować to tylko kwestia czasu, aż ktoś zrobi to na tyle dobrze, że będzie można na okrążeniu urwać dziesiątą cześć sekundy. Będzie tak jak było w F1 gdzie jedna staja McLaren bodajże wsadziła ABS i hamowali chłopaki później niż inni, wyprzedzali wszystkich przed zakrętami i był wielki płacz z innych stajni, że powinni im tego zakazać.
a dzisiaj złapałem w sieci filmik o NinjyH2, zastanawiają się już jak szybka będzie i pojawiają się sugestie, że celuje powyżej 360km/h.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Invi napisał(a):Jak ci coś wyskoczy i spanikujesz to ABS ci nic nie daBo co z tego że hamowanie będzie spoko, jak podstawa to omijanie.
jak blisko limitu oni jeżdżą, cywilny ABS, a szczególnie kontrola trakcji, by tylko przeszkadzała.
Invi, no cycki mi opadly.
Podstawa do ominiecia to wytracenie predkosci. No chzyba, ze chcemy podyskutowac nad tym ?
Juz pare lat temu w Superbike byla onda z ABS'em.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Krmtzzz miałeś się okazję przekonać, czemu nie należy nadto zapier... dojeżdżając do wzniesienia. jak również wyprzedzać na dojeździe do wzniesienia. w naszych realiach nie wiadomo, co będzie za nim. NIE mówię, by jeździć jak rozdeptana kupa, ale 120 a 140 kmph w przełożeniu na długość drogi hamowania to całkiem sporo metrów różnicy.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
No niestety. Czasem tak bywa, odruchowo polecialem za gosciem poprzedzajacym mnie. Kolejna lekcja, dla mnie na szczescie bezbolesna, dla kolegi troche kosztowna, bo prostowal lagi, lampe zmienial, tarcza z nitow poleciala, felge chyba przygielo, bak jajami wgial, kierownice pokrzywil no i przede wszystkim najadl sie strachu.
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
andy7 napisał(a):Invi napisał(a):Jak ci coś wyskoczy i spanikujesz to ABS ci nic nie daBo co z tego że hamowanie będzie spoko, jak podstawa to omijanie.
jak blisko limitu oni jeżdżą, cywilny ABS, a szczególnie kontrola trakcji, by tylko przeszkadzała.
Invi, no cycki mi opadly.
Podstawa do ominiecia to wytracenie predkosci. No chzyba, ze chcemy podyskutowac nad tym ?
Juz pare lat temu w Superbike byla onda z ABS'em.
Wytłuściłem najważniejsze, ale więcej nie będę, idź do okulisty.
I kogoś od czytania ze zrozumieniem. Wpis był odnoście paniki, i tego że w takiej sytuacji ABS cokolwiek pomoże, wyraźnie pisałem też o połączonym hamowaniu i omijaniu, a tutaj piszesz jakbym gdziekolwiek twierdził że się to wyklucza.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
senekkorzenna napisał(a):Invi do GPMoto!!!
Myslisz, ze bedzie ich stac aby Invi'ego oplacic ?
@ Invi zrob sobie proste doswiadczenie, Zorganizuj sobie dwie plastikowe flaszki. Rozstaw je w odleglosci 7 m od siebie, ostatnia flaszke przesun w lewo o 1 m.
Predkosc 50 km/h i sprobuj bez hamowania ominac przeszkode. Nastepnie to samo tylko przed ominieciem hamujesz, puszczasz hamulec i omijasz.
JAk wykonasz to zamelduj jak Ci poszlo a co wazniejsze do jakich wnioskow doszedles.

Ostatnio edytowano 5/10/2014, 19:24 przez andy7, łącznie edytowano 2 razy
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
A jak Ci ten zasrany abs przestanie dzialac a Ty standardowo jak zawsze bedziesz sral w gacie i liczyl na abs, to co zrobisz ? Polecisz w przeszkode jak hanka w kartony. Nie kierowalem tego bezposrednio do Ciebie senek. Wiesz o co chodzi. To mialo byc bezosobowo
Nie mowie ze abs jest zly, bo sam chcialbym go miec, szczegolnie podczas jazdy po mokrym. Ale jednak nie mozna w pelni oddawac sie dzialaniu elektroniki.
Nie mowie ze abs jest zly, bo sam chcialbym go miec, szczegolnie podczas jazdy po mokrym. Ale jednak nie mozna w pelni oddawac sie dzialaniu elektroniki.
-
Hmm Krm - nie wiem jak inni, ale ja z absem jeżdżę tak jakbym go nie miał - czyli tak samo ostrożnie, to jak zadziała będzię tylko na plus, a nie na minus.
Invi - zawsze jest sytuacja której najmniej się spodziewałeś, a jak jeszcze nie jechałeś dupą po asfalcie to możesz się tylko cieszyć
Dobre hamowanie na niespodziewanym mokrym i może cię ładnie pozamiatać...
Invi - zawsze jest sytuacja której najmniej się spodziewałeś, a jak jeszcze nie jechałeś dupą po asfalcie to możesz się tylko cieszyć

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
senekkorzenna napisał(a):Invi TY jesteś nierefolmowalny ,przecież właśnie jak się przestraszysz to działasz nie logicznie i wciskasz np. klamkę do oporu i tu ratuje cię ABS a nowsze systemy jeszcze lepiej.
Marcin,Damian,andy7 itp piszÄ… tak samo a Ty swoje.
Koniec ! Mac Giwer,Vandame itp to przy Tobie PikuÅ›.
Invi do GPMoto!!!
Invi pisze swoje, bo invi niema ABS i nigdy nie jezdzil z ABS-em , jego specjalizacja jest udzielanie sie w tematach o ktorych niema pojecia czyli np wlasnie takich.
Osobiscie nie znam nikogo kto "jezdzi na ABS". W samochodach tez zawsze jak hamujecie na swiatlach to czekacie az ci sie wlaczy ABS? Nie sadze. Wiec skonczcie snuc glupie historie o ludziach co maja ABS i nic innego nie robia tylko zachowuja sie jak by byli w kuchni i przeciskali czosnek.
EDIT: Oooo moj kask

http://www.worldsbk.com/en/videos/2014/ ... ock%20Show
Ostatnio edytowano 5/10/2014, 20:26 przez rosiboj, łącznie edytowano 1 raz
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Krmtzzz napisał(a):A jak Ci ten zasrany abs przestanie dzialac a Ty standardowo ......
Wlasnie zaplulem Monitor.
A jak krowa z nieba na Ciebie spadnie alboi Ci T-Rex zza winkla na Fireblade wyjedzie.....
Poczytaj moze statystyki ile razy zawiodl ABS

Ostatnio edytowano 8/10/2014, 12:12 przez andy7, łącznie edytowano 1 raz
- andy7
- Moderator
Brawo
Nie odnosicie się do tego co mówię, tylko kręcicie w kółko, przekręcacie moje wypowiedzi i wciskacie coś czego nie mówię.
Jeszcze raz podsumuje, może dotrze.
Nie neguję praktyczności ABSu. Tak jak nie neguje praktyczności VW Golfa, ale nie chcę Golfa
Ale z bzdurami się nie zgadzam, takim jak na przykład, pojedynek moto z ABS i bez, gdzie podstawowym założeniem jest walenie klamką do oporu, a gdyby tego było mało, to moto bez, ma doczepione ładne parę kilogramów, które zajebiście wydłuża drogę hamowania, o czym wie każdy, kto woził nawet bardzo lekką pasażerkę.
Padł argument ABSu jako lekarstwa na panikę i inne kalectwa. Bzdura, jak ktoś spanikuje to ABS go nie uratuje, bo pojedzie w krzaki, przywali w przeszkodę bo nie będzie w stanie ominąć, albo i w jej stronę skręci.
Jeśli, twierdząc że potrafię dobrze, zachować się w ostrej drogowej sytuacji, których jest bez liku, pozuje na nie wiadomo kogo, to gratuluje, i życzę szczęścia w jeździe w ruchu miejskim, oby cudowny ABS was uratował
Gdzieś przechwalałem się tym jak ja to nie jeżdżę? Bo z tego co wiem, to pisałem dokładnie odwrotnie.
Twierdzenie że nigdy nie leżałem, to jest już śmieszne, w wykonaniu kogoś, komu kilka postów wcześniej napisałem o swojej glebie.
Bardzo dojrzale, personalne docinki, super argument.
A teraz koniec dyskusji z tymi panami.

Nie odnosicie się do tego co mówię, tylko kręcicie w kółko, przekręcacie moje wypowiedzi i wciskacie coś czego nie mówię.
Jeszcze raz podsumuje, może dotrze.
Nie neguję praktyczności ABSu. Tak jak nie neguje praktyczności VW Golfa, ale nie chcę Golfa

Ale z bzdurami się nie zgadzam, takim jak na przykład, pojedynek moto z ABS i bez, gdzie podstawowym założeniem jest walenie klamką do oporu, a gdyby tego było mało, to moto bez, ma doczepione ładne parę kilogramów, które zajebiście wydłuża drogę hamowania, o czym wie każdy, kto woził nawet bardzo lekką pasażerkę.
Padł argument ABSu jako lekarstwa na panikę i inne kalectwa. Bzdura, jak ktoś spanikuje to ABS go nie uratuje, bo pojedzie w krzaki, przywali w przeszkodę bo nie będzie w stanie ominąć, albo i w jej stronę skręci.
Jeśli, twierdząc że potrafię dobrze, zachować się w ostrej drogowej sytuacji, których jest bez liku, pozuje na nie wiadomo kogo, to gratuluje, i życzę szczęścia w jeździe w ruchu miejskim, oby cudowny ABS was uratował

Gdzieś przechwalałem się tym jak ja to nie jeżdżę? Bo z tego co wiem, to pisałem dokładnie odwrotnie.
Twierdzenie że nigdy nie leżałem, to jest już śmieszne, w wykonaniu kogoś, komu kilka postów wcześniej napisałem o swojej glebie.
andy7 napisał(a):senekkorzenna napisał(a):Invi do GPMoto!!!
Myslisz, ze bedzie ich stac aby Invi'ego oplacic ?
Bardzo dojrzale, personalne docinki, super argument.
A teraz koniec dyskusji z tymi panami.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invi, spoko. Jezeli jest dyskusja, to czasami zanim nacisnie sie ENTER warto przeczytac calosc aby nie bylo wpadki.
Napisales jak napisales a teraz sie dziwisz. o ile w temacie o dupci Maryny mozemy sobie ..... tak w tematach fachowych Twoj post moze doprowadzic niewiedzacego do powaznych konsekwencji.
pozdro

Napisales jak napisales a teraz sie dziwisz. o ile w temacie o dupci Maryny mozemy sobie ..... tak w tematach fachowych Twoj post moze doprowadzic niewiedzacego do powaznych konsekwencji.
pozdro

- andy7
- Moderator
Przykro slyszec, ze masz problemy z utrzymaniem sliny w swojej buzi. Moze powinienes wybrac sie do lekarza.
Tak jak pisalem, nie mam nic do ABSu. SPinajcie sie dalej, mi sie juz nie chce czytac tych e-napinek.
Tak jak pisalem, nie mam nic do ABSu. SPinajcie sie dalej, mi sie juz nie chce czytac tych e-napinek.
-
andy7 napisał(a):Invi, spoko. Jezeli jest dyskusja, to czasami zanim nacisnie sie ENTER warto przeczytac calosc aby nie bylo wpadki.
pozdro
ENTER łamie wiersz (przejście do następnej linii), a nie wysyła posta!!!!!11111oneoneone
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Siema szczury lądowe, wróciłem
Co do omijania i akcji po których robi się ciepło to wczoraj wieczorem potrąciłbym jakiegoś typa puszką a jakby dobrze poszło to by była GOURANGA z GTA bo za nim szedł jeszcze jeden środkiem drogi.
Ciemno, brak latarni, ~120kmh, wyprzedzam inną puszkę i będąc na jej wysokości na drugim pasie pojawia się ten typ ubrany na czarno, kopnąłem dosłownie pedał hamulca na ułamek sekundy i przykleiłem się do puszki na centymetry żeby typa nie trafić, aż dziwne że nie było kontaktu lusterkami.
Jakieś 40m dalej następny debil szedł księżycowym krokiem środkiem drogi.
Lekka spina przez chwilę ale aż się podbudowałem, że tak ładnie mi to wyszło

Co do omijania i akcji po których robi się ciepło to wczoraj wieczorem potrąciłbym jakiegoś typa puszką a jakby dobrze poszło to by była GOURANGA z GTA bo za nim szedł jeszcze jeden środkiem drogi.
Ciemno, brak latarni, ~120kmh, wyprzedzam inną puszkę i będąc na jej wysokości na drugim pasie pojawia się ten typ ubrany na czarno, kopnąłem dosłownie pedał hamulca na ułamek sekundy i przykleiłem się do puszki na centymetry żeby typa nie trafić, aż dziwne że nie było kontaktu lusterkami.
Jakieś 40m dalej następny debil szedł księżycowym krokiem środkiem drogi.
Lekka spina przez chwilę ale aż się podbudowałem, że tak ładnie mi to wyszło

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości