155
Z piw co jeszcze :
okocim palone - ciężko to zastać w sklepie, spróbowałem kiedyś z 10lat temu w jednym małym barze i bardzo mi zasmakował, kupny smakuje tak samo.
guiness - posmakował mi w jednym irlandzkim barze w poznaniu (brothers czy jakoś tak się bar nazywa) - kupowałem później zarówno w sklepie jak i w innych barach, nie miał już takiego smaku :/
książece - chyba jedyne piwo kompani piwowarskiej, które idzie wypić.
carlsberg - tak żeby się za bardzo nie wygłupiać w barze ze znajomymi, to zawsze jest ok.
kasztelan - pierwsze było trochę lepsze, ale jak na tanią marketówkę to chyba nawet najlepsze.
Heineken - poziom carlsberga
Ostatnio Mamuśka bardzo mi piwa kupuje, to nawet nazw nie staram się zapamiętywać - no chyba tylko po to, żeby więcej nie kupić... Fakt faktem, nastała ostatnio moda, żeby nie pić tylko lecha/tyskiego, przez co w każdym sklepie jest cała gama piw, pseudoregionalnych do wyboru.
okocim palone - ciężko to zastać w sklepie, spróbowałem kiedyś z 10lat temu w jednym małym barze i bardzo mi zasmakował, kupny smakuje tak samo.
guiness - posmakował mi w jednym irlandzkim barze w poznaniu (brothers czy jakoś tak się bar nazywa) - kupowałem później zarówno w sklepie jak i w innych barach, nie miał już takiego smaku :/
książece - chyba jedyne piwo kompani piwowarskiej, które idzie wypić.
carlsberg - tak żeby się za bardzo nie wygłupiać w barze ze znajomymi, to zawsze jest ok.
kasztelan - pierwsze było trochę lepsze, ale jak na tanią marketówkę to chyba nawet najlepsze.
Ostatnio Mamuśka bardzo mi piwa kupuje, to nawet nazw nie staram się zapamiętywać - no chyba tylko po to, żeby więcej nie kupić... Fakt faktem, nastała ostatnio moda, żeby nie pić tylko lecha/tyskiego, przez co w każdym sklepie jest cała gama piw, pseudoregionalnych do wyboru.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Wiecie może gdzie i czy w ogóle da się zobaczyć powtórkę z dzisiejszego GP? Nie było mnie w akurat w domu a dochodzą mnie słuchy, że ładnie się działo
.
Co do piw, osobiście lubię miłosław pilzner, złotego becks-a, jasnego paulanera i niemieckie schofferhofer
. A ciechan? Ciechan ma bardzo dobre miodowe piwo, ale prawdą jest że ponad 6% to trochę sporo jak na piwo i strasznie wali w łeb.

Co do piw, osobiście lubię miłosław pilzner, złotego becks-a, jasnego paulanera i niemieckie schofferhofer

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
kravec napisał(a):
Moim zdaniem można to nawet sprowadzić do knajp- w knajpach Warki zawsze mi to piwo smakuje, ze sklepu już nie. Lech w knajpie Lecha przy browarze też był zauważalnie lepszy niż już w knajpie na rynku w Poznaniu.
Piwo w knajpie i w butelce jest raczej to samo. Różnica jest tylko w nagazowaniu.
1. Duże browary mają kilka/set/tysiąc kegów w których piwo dojrzewa. jeżeli keg jest stary, zmieni smak piwa i to wyczuwalnie nawet dla laika.
2. Piwo w knajpie a piwo w butelce są na końcu inaczej produkowane. Piwo do knajpy leci od razu do kegów. Piwo do butelek trafia do dofermentowania do szczelnego kega na dogazowania. Drożdże dojadają resztki cukrów, zmiejsza się temeratura, CO2 rozpusza się w piwie.
mar111cin napisał(a):Z piw co jeszcze :
.
Akurat Okocim palone smakuje mi bardzo, szkoda że już go nie ma.
Heineken/Carlsberg jedno i drugie jest produkowane w Polsce tylko przez inne browary

Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
okocim palone, jeszcze czasem gdzieś na półce w markecie potrafiłem znaleźć, ale rzadko i to raczej tylko w na prawdę dużych marketach. Serio już tego w ogóle nie produkują?
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
senekkorzenna napisał(a):rano na polsat news ja mam to na 11 kanale
Kurde, rano też nie obejrzę bo w pracy będę

Kurde, od samego rana miałem przeczucie, że będzie to pierwszy wyścig który przegapię w tym sezonie i jeden z tych, których będę żałował najbardziej...jak na złość się sprawdziło

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Pany, ktoś byłby zainteresowany? --> viewtopic.php?t=103221
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
Ja też tego nie używałem jeszcze ale kumpel, który z tym lata jest mega zadowolony, ma problemy z nadgarstkiem i szybko mu cierpnie i boli a dzięki temu na dłuższych i krótszych trasach nie odczuwa dyskomfortu:)
Braci się nie traci
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
-
madman88 - Świeżak
- Kaai
- Mieszkaniec forum
kravec napisał(a):We wtorek o 13.07 masz na Polsat sport news... też wtedy w całości obejrzę bo teraz nie mogłem
I za friko - Solorz wie co to dobry sport, dla tego GP jest za free, a siatkówka kodowana

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
"Dzisiejszy wyścig" spędziłem w dziekanacie. Na szczęście już jestem na liście studentów 5 roku... ale nawet przepraszam nie usłyszałem od szanownej pani która źle policzyła moje punkty z zajęć przez co zmienili mi ocenę z 3.5 na 2 o niczym mnie nie informując.
-
kravec - Administrator
Od lekarza w tym przypadku- jedna z asystentek jest opiekunem 4 roku i wystawia zaliczenia przedmiotu na podstawie punktów zdobytych na zajęciach. Policzyła drugi semestr.. ale zapomniała o pierwszym. Limit za 2 jest 600pkt, mi wyszło 516.. ale 245 było z pierwszego jeszcze.
-
kravec - Administrator