Yamaha DT - wszystko o motocyklu
motoktos napisał(a):Pisiu napisał(a): Jeszcze czytałem takie opisy,że żeby była pełna moc to trzeba otworzyć ten zawór YPVS,ale nie wiem ile w tym prawdy,ja go otworzyłem i ci powiem że może troche lepiej idzie niż poprzedniono,ale niestety ja moduł mam jeszcze zablokowany;/
Nie wystarczy tylko otworzyc tego zaworu!!! on ma sie sam otwierac do konca podczas jazdy wtedy bedzie dopiero efekt!
No nie wiem,robiłem jak było napisane,może ten opis był średnio dobry

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
Ile wam spala dt 125r przy bardzo spokojnej jeździe a ile przy "szarżwoaniu"
PS Wiem ktoś tam napisał że 4,5 i 10l ale chce się dowiedzieć też opinie innych użytkowników. Pozdro
PS Wiem ktoś tam napisał że 4,5 i 10l ale chce się dowiedzieć też opinie innych użytkowników. Pozdro
-
konrad1422 - Świeżak
Oleje do dt125
Witam, mam pytanie czy te oleje siÄ™ nadajÄ… do dt:
Silnik:Castrol 2t
Hamulce:Motul Transoil Expert 10W40
Płyn do chłodnicy: Motul Motocool Factory Line -35
Smar do łańcucha:Castrol Chain Spray OR (biały, 400 ml)
Odpowiedzcie czy te płyny się nadają jeśli nie to zaproponujcie inne
Pozdrawiam i thx
Silnik:Castrol 2t
Hamulce:Motul Transoil Expert 10W40
Płyn do chłodnicy: Motul Motocool Factory Line -35
Smar do łańcucha:Castrol Chain Spray OR (biały, 400 ml)
Odpowiedzcie czy te płyny się nadają jeśli nie to zaproponujcie inne
Pozdrawiam i thx
- Przemek1991
- Świeżak
Pisiu napisał(a): No nie wiem,robiłem jak było napisane,może ten opis był średnio dobryAlbo poprostu trzeba normalnie na maxa otworzyć,a żeby sie sam nie zaykał podczas jazdy wyregulować cięgnami,nie wiem

- motoktos
- Świeżak
- Ranbax
- Świeżak
motoktos napisał(a):Pisiu napisał(a): No nie wiem,robiłem jak było napisane,może ten opis był średnio dobryAlbo poprostu trzeba normalnie na maxa otworzyć,a żeby sie sam nie zaykał podczas jazdy wyregulować cięgnami,nie wiem
opis jest jaki jest, ale z grubsza wszystko jest tam napisane, jeśli wytłumaczysz jakiemuś znajomemu mechanikowi o co ci chodzi wyreguluje ci to i napewno zobaczysz roznice, jak masz zawor otwarty caly czas to twoj motor nie moze dobrze jechac...niestety wiem z doswiadczenia pozdro
To idzie samemu uregulować,bo na początku jak otworzyłem ten zawór i zaczałem jezdzić to moto miało muła,szło gorzej niż wtedy,strasznie słabo sie zbierało... no ale bawiłem sie i bawiłem i teraz idzie ok.Czyli musze pobawić sie jeszcze i może to ustawie

PS siema ranbax,skacz do powitalni

- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
Czy blokada na module powoduje to ze motor nigdy nie przekracza 8 tys obrotow i to na kazdym biegu ? Mi zdarza sie tak ze czaem dojdzie do 10 tys co by wykluczalo to ze mam ta blokade ;D Byc moze mam tylko do regulacji YPVS
Jakie jest wasze zdanie ?
- kamil_szo
- Świeżak
kamil_szo napisał(a):Czy blokada na module powoduje to ze motor nigdy nie przekracza 8 tys obrotow i to na kazdym biegu ? Mi zdarza sie tak ze czaem dojdzie do 10 tys co by wykluczalo to ze mam ta blokade ;D Byc moze mam tylko do regulacji YPVS
Tak to YPVS,a pozatym myśle że jeszcze tłumnik...
- Pisiu
- VIP Åšcigacz.pl
Witam.
Posiadam Yamaha dt 80 93r. robiłem niedawno remont silnika (szlif, nowy tłok) i mam problem gdy jade to moja yamaha do 7 tyś obrotów kreci powoli, wskazowka zatrzymuje sie na 7-8 tyś obrotow na pare sekund i potem motor dostaje moc "idzie jak glupi", przed remontem było tak samo
Prosze o pomoc może wiecie co moze być przyczyna tego.
Posiadam Yamaha dt 80 93r. robiłem niedawno remont silnika (szlif, nowy tłok) i mam problem gdy jade to moja yamaha do 7 tyś obrotów kreci powoli, wskazowka zatrzymuje sie na 7-8 tyś obrotow na pare sekund i potem motor dostaje moc "idzie jak glupi", przed remontem było tak samo

- Qbek72
- Świeżak
-
konrad1422 - Świeżak
No no, dobrze gada... ze nie jest pewien...
Jaki zawor w dyfuzorze? Wogole to DT 80 z tego roku maja YPVS? Poprostu taka jwest charakterystuka silnikow 2T i jedyny remont jaki ja zmieni to wymiana silnika na 4T.

Jaki zawor w dyfuzorze? Wogole to DT 80 z tego roku maja YPVS? Poprostu taka jwest charakterystuka silnikow 2T i jedyny remont jaki ja zmieni to wymiana silnika na 4T.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Witam wszystkich powiedzcie mi jakie ogumienie mogę założyć do swojej dt 50 mx-s jak narazie z tyłu mam 3.00-17 a z przodu 2.50-19 jakieś zamienniki tych rozmiarów np czy 90/90 podejdzie??
Jakiej firmy i jakie opony żeby się dobrze sprawowały na szosie a i w terenie dawały sobie radę....
Pozdrawiam
Jakiej firmy i jakie opony żeby się dobrze sprawowały na szosie a i w terenie dawały sobie radę....
Pozdrawiam
- zbikq
- Świeżak
Qbek72 napisał(a):Czyli poprostu 2T tak maja i nic z tym nie zrobie? Ale to jest troche denerwujace np. na 5-6 biegu jak jade sobie powoli i motor kreci 5-7tyś obrotow jak chce przyspieszyc to musze redukowac na 3-4bieg i dopiero przyspiesza
Chłopie, to ma tylko 15 koni. Jak chcesz na ostatnim biegu jezdzić 30km/h i z tego samego przyspieszać, to kup jakiegoś większego czterosówa. Tyle.
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Kur** . Swoja Dt oddałem do serwisu bo nie wiedziałem co z jia jest i sam nie mogłem sobie poradzic a tu kolejne schody.Przy kupnie (od goscia który sprowadził Dt z niemiec)dostałęm umowe kupna i zrobiony przeglad na motorower a zachodze do urzedu i mi mówia ze musze miec stary dowód z niemiec przetłumaczony a ja owego nie posiadam
Czy to znaczy ze moge sie pozegnac z rejestracja ??

- Yahus16
- Świeżak
Wiem juz co sie zjebało w mojej Dt.Naszczescie to tylko mocno zapchany tłumik i chyba stary mi to zrobi, tylko ta rejestracja
P.s a cos trzeba robic oprócz wyjecia tych bebechów z tłumika??Chodzi mi tu a jakas regulacje czy cos innego bo nie wiem.

- Yahus16
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości