Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Motocykl zarejestrowany jako...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Motocykl zarejestrowany jako...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 6/2/2014, 15:54

Dlaczego w moim chopper wchodzą cieżko biegi ? Co to może być<br><hr>Damian
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/4/2014, 22:10

witam miło mam pytanie do ilu można mieć jak skuter ma pojemność 80cm to czeba mieć prawo jazdy tak czy nie na skuter i co dkładniue czeba miec prosze mi powiedziec bo chcem kupic skuter<br><hr>robert1515
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/4/2014, 14:53

po grecji 10 LATKI śmigają 250-kami i jest dobrze. Moim zdaniem jak jesteś pełnoletni to powinieneś zdawać egzamin ze znajomości przepisów o ruchu drogowym i możesz śmigać wszystkim do 10m. Nie można traktować ludzi jak debili którzy jak tylko wsiądą za kółko to wyjadą na wojewódzką i rozpędza sie do 150 i wjadą w drzewo. Jak traktujesz ludzi jak dzieci to tak się będą zachowywać. jeżeli będziesz wymagał odpowiedzialności za własne decyzje to będą odpowiedzialni<br><hr>moralny76
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/4/2014, 18:44

Komentatorzy napisał(a):Jestem zdania że powinniśmy się zastanowić przed zakupem pojazdu do czego jest nam potrzebny i czy zamierzamy korzystać z niego zgodnie z przepisami czy też nie.Jeśli zamierzamy jeździć po drogach publicznych kupujemy coś na co mamy uprawnienia.Przeróbki i tuning motorowerów nie tylko stwarzają zagrożenie że pojazd się rozpadnie w trakcie hamowania,wpadając w dołek na drodze,czy zostanie wyniesiony na zakręcie to również zostanie wyłapany przez jakąkolwiek kontrolę szybkości.W przypadku wypadku z udziałem innego pojazdu czy pieszego,gdy zostanie dowiedziona modyfikacja to jest przerąbane.OC nie działa bo pojazd nie jest motorowerem i trzeba pokryć straty z własnej kieszeni,wychodzi na jaw że kierownik ,,motoroweru'' jeździ motocyklem bez uprawnień.Jestem zdania że jeśli mamy zamiar jeździć bez uprawnień po drogach to zamiast tuningować motorower lepszym wyjściem jest zakup odpowiedniego motocykla.Sankcje będą nam grozić takie same-jazda bez uprawnień i nieobowiązująca polisa OC ale przynajmniej pojazd będzie przystosowany do jazdy z większymi szybkościami i nie będzie groził że się rozpadnie przy lada okazji...Jeśli zamierzamy jeździć w terenie lub po drogach nie publicznych to również mamy do dyspozycji całą gamę pojazdów dopasowanych do naszych potrzeb i o niebo bezpieczniejszych od tych po garażowym tuningu ...<br><hr>marian65<br>
drogi i motory powstały po to by szybciej się poruszać. Jak chcesz bezpieczeństwa to siedź w domu lub ogranicz prędkość do 0 a nie będzie wypadków. <br><hr>moralny
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/7/2014, 18:31

Prawo jest po to aby je łamać. Btw Co was to obchodzi , ze 14 latkowie jezdza na 125 ? Nie wasze dzieci , niech martwia sie ich glupi rodzice. popieram moralny 76. 125 takie silniki odrazu powinne byc montowane do motorowerow. Jezdzic tymi szmelcami po miescie i swiatlach prowadzi do wypadkow poniewaz pieszy rowerem szybciej wystartuje.<br><hr>Sakub
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/8/2014, 11:04

Komentatorzy napisał(a):na początku... zgadzam się w całości z autorem, a teraz kilka słów ode mnie. Rejestrowanie motocykli jako motorowery jest karygodne, ale co do tuningowanych pseudo-moto, oto moje zdanie:
- nieprawda jest jakoby wszystkie 50cc były nieprzystosowane do osiągania większych prędkosci - posiadam Rometa Zetke 50, ten sam motocykl "wychodzi" jako 125cc bez zmian w hamulcach i konstrukcji. Po drugie w innych krajach nie istnieje aż tak restrykcyjne ograniczenie prędkości do 45km/h, Simsony sprowadzane z Niemiec (50cc) mają wpisaną V-max 60km/h, więc ten argument uważam za obalony

- jak pisałem mam zetkę 50, solidny, cieżki sprzet bo MAM 44 LATA i WAŻĘ 90 KILO!!! Nie posiadam prawa jazdy na motocykl, na co dzień jeżdżę samochodem. Musiałem dokonać tuningu, poprawić moment obrotowy, i V-max bo inaczej mnie autobusy ruszajace z przystanku wyprzedzały!!! - TO DOPIERO JEST NIEBEZPIECZNE!!!, A ZETKĘ wziąłem dlatego, że np OGAR ze swoimi rowerowymi kółkami by sie pode mna połamał. Oczywiscie synowi bym takiego moto nie dał, pozdrawiam
<br><hr>stary<br>
dawno powtarzam, że 45kmph to jakaś kpina :)
Tyle to się rowerem po ścieżce jedzie a nie motorkiem :( Wg mnie powinni podnieść ten limit do 65-70/h inaczej jest się zawalidrogą, a kiedy wyprzedza TIR nie jest miło <br><hr>saf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/8/2014, 07:37

Od ilu lat można jeździć motorowery i czy trzeba mieć kartę motoroeerową czy wystarczy karta rowerowa<br><hr>jakub
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/6/2015, 22:19

Mam taką sytuaacje. Mam 15 lat i mam skuter yamaha 125/50. Złapali mnie niebiescy jak jechałem 80.
Zabrali dowód rejestracyjny i skierowali na badania diagnostyczne, dali kwi że mogę jeździć przez tydzień.
I teraz czy jest jakiś sposób żeby to obejść żeby ktoś klepnął mi że jest to 50siątka jednak lub czy można wgl zblokować 125 żeby jedził 50. Od 2 tygodni już się z tą sprawą męczę. MOŻE KTOŚ WIE CO I JAK???
<br><hr>Fitek123
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/7/2015, 22:51

Komentatorzy napisał(a):Mam taką sytuaacje. Mam 15 lat i mam skuter yamaha 125/50. Złapali mnie niebiescy jak jechałem 80.
Zabrali dowód rejestracyjny i skierowali na badania diagnostyczne, dali kwi że mogę jeździć przez tydzień.
I teraz czy jest jakiś sposób żeby to obejść żeby ktoś klepnął mi że jest to 50siątka jednak lub czy można wgl zblokować 125 żeby jedził 50. Od 2 tygodni już się z tą sprawą męczę. MOŻE KTOŚ WIE CO I JAK???
<br><hr>Fitek123<br>
Zmień zębatkę przednią na mniejszą lub tylną na większą dodatkowo zablokować można wydech i filtr powierza. <br><hr>krol
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/10/2015, 10:14

Komentatorzy napisał(a):po grecji 10 LATKI śmigają 250-kami i jest dobrze. Moim zdaniem jak jesteś pełnoletni to powinieneś zdawać egzamin ze znajomości przepisów o ruchu drogowym i możesz śmigać wszystkim do 10m. Nie można traktować ludzi jak debili którzy jak tylko wsiądą za kółko to wyjadą na wojewódzką i rozpędza sie do 150 i wjadą w drzewo. Jak traktujesz ludzi jak dzieci to tak się będą zachowywać. jeżeli będziesz wymagał odpowiedzialności za własne decyzje to będą odpowiedzialni<br><hr>moralny76<br>
jasne, a ci co okażą się nieodpowiedzialni mimo poważnego ich traktowania, bardzo szybko zabiją siebie (na pierwszym niespodziewanym zakręcie) albo kogoś (zupełnie niewinnego, któy będzie miał pecha stanięcia na drodze rozpędzonej maszyny).
Weźmiesz odpowiedzialność moralną za te wszystkie tragedie i dramat rodzin ofiar?
Cywilizacja to nie tylko rozwój techniczny, to także rozwój moralny i społeczny - nie osiąga się go ilością ofiar, to akurat domena barbarzyństwa.<br><hr>Jah
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/1/2016, 23:51

A jak państwo nas okrada jawnie to jest ok i gdzie tu sprawiedliwość każdy kąbinuje jak może , drogie prawko mała zdawalność szary człowiek wydaje dużo kasy na prawko i zdawaj po 10sięć razy nie każdego stać na to a każdy o czymś maży<br><hr>adam
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości

na górê