czy warto skladac motocykl od ramy?
• Strona 1 z 1
czy warto skladac motocykl od ramy?
Witam, mam otoz takie putanie. Czy warto skladac motocyhkl 50ccm typu tzr, aprilia rs, rieju rs od poczatku tzn kupic rame i skladac powoli motocykl z uzywanych czesci? Czy moglby ktos pow ile by za to wyszlo? Moze jakis maly kosztorys? Blagam o pomoc i dziekuje ;d
- GiveUsBreak
- Świeżak
nie opłaca się, zawsze w całosci wyjdzie taniej niz poszczególne częsci
jak chcesz taniej to kup jakiegos trupa np z zatartym silnikiem i takie cos odremontowac, czasami mozna dosyc tanio takie cos kupic
jak chcesz taniej to kup jakiegos trupa np z zatartym silnikiem i takie cos odremontowac, czasami mozna dosyc tanio takie cos kupic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jeśli chcesz żeby było jak oryginalne, to się nie opłaca, ale jeśli chciałbyś zrobić jakiś wypasiony projekt to można o czymś takim pomyśleć (mam na myśli inne zawieszenie, hamulce itp), ale pewnie i tak jakbyś kupił całego i wyprzedał stare części to by mniej wyszło.
- Kamool
- Świeżak
Szukaj w niemczech tam w/w modele z uszkodzonym silnikiem kupisz za 150-200 euro w dobrym roczniku i zazwyczaj sÄ… to blache usterki.
- piotr_motoland
- Świeżak
piotr_motoland napisał(a):Szukaj w niemczech tam w/w modele z uszkodzonym silnikiem kupisz za 150-200 euro w dobrym roczniku i zazwyczaj są to blache usterki.
Taaaaaaa, a Niemcy to debile i nie potrafia sami naprawic. Przejzyj sobie mobile.de tylko na szczeke uwazaj, zeby Ci sie nie rozczaskala :mrgreen

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Rok temu też miałem ten dylemat, miałem okazję kupić nomen omen okazyjnie ramę z kołami i dokumentami, w tej cenie koła miałem gratis. Ale jak poszperałem ile wyjdzie za złożenie całości, to wyszło tyle ile za dobry cały egzemplarz. Jeśli szukasz oszczędności to jak było wspomniane kup coś zatartego. Zrobisz porządny remont, i wyjdzie z nim nieco taniej niż kupno sprawnego, z tym że silnik będzie jak nowy.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości