Yamaha dt 50 Kopniak,Wajcha od skrzyni nie rusza sie
• Strona 2 z 2 • 1, 2
biegów nigdy w zyciu nie zapniesz bez kręcenia wałkiem jednym albo drugim, pewnosc jest na 100% skoro wczesniej chodziły. chyba że jakims cudem cos sie stało z mechanizmem czy czyms innym, ale od postoju nawet w takim stanie to sie nie moze uszkodzic. po prostu zalej to dobrym olejem, mozna tez jakims WD40 on dobrze odrdzewia, i niech to wszystko się rozrusza
zrób to a dopiero potem pisz, nie ma co sie martwic na zapas
zrób to a dopiero potem pisz, nie ma co sie martwic na zapas
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Hejka
odkręciłem to co mówiłeś , ale wolałem napisac przed składaniem , wyjąłem ten bolec i powiem że luz w końcu mam i kopką do góry normalnie wbijam cały czas[znaczy jak daje do góry to wbija i później odbija kopkę na dół :/ i słychac stuk i pozniej puk ] , na dół , raz idzie i musze mocno , i pytanie przed złożeniem wlac tam wd40 czy coś ? czy poprostu ten bolec nasmarowac i włożyc ?
(otwórz link)
Druga strona silnika
(otwórz link)
Czy mialem wyciągnąc ten wałek co było sprzęgło przykręcone ?:p

Druga strona silnika

Czy mialem wyciągnąc ten wałek co było sprzęgło przykręcone ?:p
- Anonim510
- Świeżak
nie miałes wyciągnąc bolec który jest w wałku na którym jest sprzegło. niepotrzebnie cały kosz odkręcałes.
wszystkie wałki od kopki i ten od sprzęgła. przeczysc papierkiem wodnym drobnym, i nasmaruj i powinno byc ok. ten silnik to masakra jest. zakładaj wszystko do kupy. zalej z litr oleju jakiegos taniego. hipola czy cos za 10 zł. i pokop troche i niech postoi, moze częsc syfu sie rozpusci. potem spusc ten olej. i zalej normalny motocyklowy. odpal na 10 minut i znów go wywal moze wtedy sie doczysci
wszystkie wałki od kopki i ten od sprzęgła. przeczysc papierkiem wodnym drobnym, i nasmaruj i powinno byc ok. ten silnik to masakra jest. zakładaj wszystko do kupy. zalej z litr oleju jakiegos taniego. hipola czy cos za 10 zł. i pokop troche i niech postoi, moze częsc syfu sie rozpusci. potem spusc ten olej. i zalej normalny motocyklowy. odpal na 10 minut i znów go wywal moze wtedy sie doczysci
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hejka , już wszystko pryzkrecone prócz pokrywy od sprzęgła , bo mam pytanko jak daje na dół bieg czyli musze mocno to załącza mi się bieg , a jak już w górę daje to na kazdym biegu mam luz
mam też na liczniku elektr. kontrolke czy mam Neutralny bieg wrzucony , nic sie nie wyswietla , ale tym sie nie sugeruje , tak ma byc czy cos sie zjeba**?

- Anonim510
- Świeżak
po 1 licz sie ze słowami
za młody jeszcze jesteś
po 2 nie baw sie w jakies głupie oceny. skoro biegi były to nagle nie moze ich nie byc. byc może cos sie po prostu zacina. jak masz tyle rdzy i syfu to nic nie bedzie chodziło jak trzeba., sam czujnik luzu moze nie działać przez syf.
poskłądaj odpal i wtedy mysl co i jak. a nie panikujesz.

po 2 nie baw sie w jakies głupie oceny. skoro biegi były to nagle nie moze ich nie byc. byc może cos sie po prostu zacina. jak masz tyle rdzy i syfu to nic nie bedzie chodziło jak trzeba., sam czujnik luzu moze nie działać przez syf.
poskłądaj odpal i wtedy mysl co i jak. a nie panikujesz.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przepraszam za slownictwo
Dobra a wiec poskadalem , wlalem olej , biegi gladko wchodza tzn , w gore idzie normalnie , w dol tylko raz i w tedy nie moge kolem ruszyc jak jest bieg na dol , sprzeglo naciskam na tym biegu dolnym to nadal stoi w miejscu , lecz walek po lewej stronie ktory smarowalem , normalnie sie obraca gdy naciskam sprzeglo ,
Co do odpalenia , kopalem kopalem kopalem i nic, wykrecilem swiece by sprawdzic iskre , i kopalem kopalem kopalem i iskry nie bylo

Dobra a wiec poskadalem , wlalem olej , biegi gladko wchodza tzn , w gore idzie normalnie , w dol tylko raz i w tedy nie moge kolem ruszyc jak jest bieg na dol , sprzeglo naciskam na tym biegu dolnym to nadal stoi w miejscu , lecz walek po lewej stronie ktory smarowalem , normalnie sie obraca gdy naciskam sprzeglo ,
Co do odpalenia , kopalem kopalem kopalem i nic, wykrecilem swiece by sprawdzic iskre , i kopalem kopalem kopalem i iskry nie bylo

- Anonim510
- Świeżak
hehe oddaj lepiej moto do mechanika, tam wszystko jest do sprawdzenia. zobacz magneto czy jest całe, dosłownie kazda rzecz trzerba przejrzeć
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zalezy. za 700 zł tez nier wiesz co kupisz. tutaj tragedia. rozpoławiac silnika nie trzeba żeby dostac sie do elektryki. bo akurat całą masz pod lewą pokrywką.
ale jak on w stakim stanie stał dłuzszy czas to pewnie i tak cos strzeli i tak
a za 700 zł to bys swój odpicował na nowy praktycznie. nowy wał, tłok. reszte powinno da sie doczyscic, no i nowe łozyska i bedzie hulało.
ale jak on w stakim stanie stał dłuzszy czas to pewnie i tak cos strzeli i tak
a za 700 zł to bys swój odpicował na nowy praktycznie. nowy wał, tłok. reszte powinno da sie doczyscic, no i nowe łozyska i bedzie hulało.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wiesz mi chodzi zeby to chociaz odpalilo i pojezdzilo chwile :/ , najgorsza jest dla mnie te biegi bo przeciez jak naciskam sprzeglo to kolo powinno odblokowac a tutaj nic :/ jeden bieg w dol a tak to w gore leca wszystkie ,
w dol jest blokada kola a wszystkie biegi w gore i zaden nie blokuje kola :/
Elektryką nie chce robic jak te biegi zepsute :/ , pewnie z 250 zl i by elektryka była okej
Podpowiesz jeszcze Henio co może byc z tymi biegami i z tym sprzęgłem że jak naciskam to koło stoi ? I co sprawdzac z elektryka i jak ? ; (

Elektryką nie chce robic jak te biegi zepsute :/ , pewnie z 250 zl i by elektryka była okej

Podpowiesz jeszcze Henio co może byc z tymi biegami i z tym sprzęgłem że jak naciskam to koło stoi ? I co sprawdzac z elektryka i jak ? ; (
- Anonim510
- Świeżak
ale ty jestes uparty na wiedze - bez kręcenia wałkami nie wbijesz biegu normalnie. moze akurat sie tak tryby ustawiły że w góre wbijesz ale juz nie zbijesz. ZROZUM to wreszcie, jak odpalisz wtedy dopiero bedziesz mógł to sprawdzic.
odpal wtedy pogadamy. bo temat zaczyna robi sie bezsensowny. oddaj komus kto sie zna bo bez wiedzmy nic nie zdziałasz. i tak ten silnik tak zapusciłes ze szkoda gadac
odpal wtedy pogadamy. bo temat zaczyna robi sie bezsensowny. oddaj komus kto sie zna bo bez wiedzmy nic nie zdziałasz. i tak ten silnik tak zapusciłes ze szkoda gadac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
W środę kumpel przyjedzie pomóc przywiezie dobry moduł , iskiernik i zobaczymy czy zadziała , rozbierał już silnik am6 i składam pare razy więc jak coś skrzynią będzie nie tak to się naprawi od razu wymieni się wszystkie częsci i może będzie git 

- Anonim510
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości