Linka gazu- yamaha dt 125
• Strona 1 z 1
Linka gazu- yamaha dt 125
Mam problem z linką od gazu. Otóż ostatnio urwała mi się końcówka linki przy manetce. Niedawno zamówiłem nową linkę i dzisiaj próbowałem ją założyć. Po założeniu linki do gaźnika sprawdziłem czy po naciągnięciu linki wszystko będzie dobrze. Niestety Linka tak jakby była za krótka, bo praktycznie nie da się jej pociągnąć. I zastanawiam się co może być przyczyną. Tak jakby w gaźniku nic się nie działo. Czy linka jest rzeczywiście za krótka? Czy może coś innego jest przyczyną?
-
Gofer.1 - Świeżak
hehe a skÄ…d my mamy wiedziec ?
moze za krótką kupiłes. powinienes miec regulacje na pancerzyku, skręc ją do konca wszedzie poskracaj żeby jak najluźniejsza linka była. jak nic sie zrobic nie da to widocznie złą kupiłes

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Upewnij się czy dobrze poprowadziłeś i czy jest maksymalnie skręcona, u ciebie chyba tylko jedna linka przypada.
Linka zawsze może się tam troszkę rozciągnąć, albo najwidoczniej kupiłeś złą(może do innego rocznika)
Może pancerz nie wszedł do tulejki w gaźniku/rollgazie.
Musisz wykluczyć wszystko zanim wymienisz.
Linka zawsze może się tam troszkę rozciągnąć, albo najwidoczniej kupiłeś złą(może do innego rocznika)
Może pancerz nie wszedł do tulejki w gaźniku/rollgazie.
Musisz wykluczyć wszystko zanim wymienisz.
-
Street4Fun - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość