Zmiana koloru motocykla
• Strona 1 z 1
Zmiana koloru motocykla
witam
chciałam zmienić kolor motocykla, czy istnieje jakiś internetowy symulator w którym można sprawdzić jak dany model będzie wyglądał w innym kolorze??

magiera
- magiera87
- Świeżak
Photoshop i gimp to "internetowy symulator" ? Nie sÄ…dzÄ™.
Koledze chodzi o coś takiego: http://bmxcolor.narod.ru/main.html . Sam kiedyś szukałem wersji z motocyklem, ale się z czymś takim niestety nie spotkałem.
Koledze chodzi o coś takiego: http://bmxcolor.narod.ru/main.html . Sam kiedyś szukałem wersji z motocyklem, ale się z czymś takim niestety nie spotkałem.
- alex.
- Świeżak
Zaznaczasz jedną owiewkę w Photoshopie bardzo dokładnie za pomocą narzędzi zaznaczania. Potem 'Obraz -> Dopasowania -> Barwa/Nasycenie', w okienku zaznaczasz 'Koloruj' i wybierasz sobie kolor. Robisz tak z każdą owiewką osobno. Najlepiej wcześniej przygotuj sobie zdjęcie motocykla, które jest dobrze oświetlone i najlepiej z boku.
-
Kirgeron - Świeżak
tylko czy w tych programach do obróbki foto to będzie realnie to wyglądało.
jak wiadomo na plastikach światło sie inaczej załamuje niz na płaskiej powierzchni .....
a dokładnie chodziło mi o coś takiego jak wysłał alex.
dzięki piękne za pomoc
jak wiadomo na plastikach światło sie inaczej załamuje niz na płaskiej powierzchni .....
a dokładnie chodziło mi o coś takiego jak wysłał alex.
dzięki piękne za pomoc
magiera
- magiera87
- Świeżak
magiera87 napisał(a):jak wiadomo na plastikach światło sie inaczej załamuje niz na płaskiej powierzchni .....
dzięki piękne za pomoc
To można rozwiązać jakimś efektem, tyle że nie pamiętam jak to się nazywa fachowo. Jeśli bardzo ci zależy to możesz zlecić komuś na forum graficznym taki zabieg i będziesz miał w miarę profesjonalną robotę.
-
jasmin.7 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości