Zobacz wątek - Koło przednie
NAS Analytics TAG

Koło przednie

Enduro, Cross
_________

Koło przednie

Postprzez Riex » 29/3/2014, 19:38

Elo,
Jak pewnie każdy kto jeździ na crossach miał większy bądź też mniejszy wypadek :P Ja miałem dziś taki, oprócz połamanych plastików mam trochę inny problem jak się pozbierałem to zobaczyłem że mam przekrzywione przednie koło , nie jest ,,ósemką'' bo jeszcze jechałem do domu :P I pytanie moje jest takie jak to moża poprostować ? już trochę wyprostowałem(poluzowałem śruby mocujące lagi koło itp trzymające prawie cały przód) i jest lepiej ale nie jest jeszcze to.
Honda CR 125 2T 1999r
Honda CRF 250 4T 2007r
Riex
Świeżak

Postprzez henio12323 » 29/3/2014, 20:29

ale co ma pogięte koło do srub od lag ?

moze mówisz o przekrzywionym kole w stosunku np do kierownicy ? wtedy sprawa prosta skręcasz kierownicą w drugą strone i sprzedajesz kopa w felge i sie prostuje :) ewentualnie stajesz przed moto łapiesz za kiere i prostujesz. to norma w terenie. oczywiscie mozesz tez porozkręcac wszystko i samo sie ustawi.

temat zamykam bo często sie powtarza, a tobie na przyszłosc radze pytac w temacie " krótkie pytania szybkie odpowiedzi " bo tam to zapytanie pasuje. to takie słowne ostrzeżenie jeszcze bez warnów.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê