Brak iskry
• Strona 1 z 1
Brak iskry
Witam. Wiem że było już dużo wątków, ale nie mogę znaleźć swojego problemu. jeżeli temat dodałem w niewłaściwym miejscu proszę o przeniesienie
Po założeniu iskrownika nie ma iskry. sprawdziłem wszystko, iskrownik, cewka i świeca jak najbardziej w porządku, kupiłem nowy moduł i też nic. Podejrzewam impulsator tylko nie wiem jak go sprawdzić, czy w kabelku odchodzącym od impulsatora powinien być prąd przy kręceniu rozrusznikiem?

Po założeniu iskrownika nie ma iskry. sprawdziłem wszystko, iskrownik, cewka i świeca jak najbardziej w porządku, kupiłem nowy moduł i też nic. Podejrzewam impulsator tylko nie wiem jak go sprawdzić, czy w kabelku odchodzącym od impulsatora powinien być prąd przy kręceniu rozrusznikiem?
- japollo16
- Świeżak
mierzyłem wszytsko miernikiem na trybie DCV i do cewki dochodzi prąd, jak kopne to nawet wykasuje 02,5V a z rozrusznika 01,2V. A jak sprawdzam od fajki to wartość wynosi 00,0. Czyżby coś z cewką? Ale cewke sprawdzałem 3 dni temu przy quadzie 110 i była okey.
- japollo16
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości