trudne sprawy czyszczenie kravec
Vergon napisał(a):Dali mi strzała w żyłę i po chwili taki spięty całą sytuacją pytam anestezjologa: "za ile zacznie działać teeeen speeeecyyyyfiiiiiik"?
Pół zdania powiedziałem normalnie a pół już w zwolnionym tempie
Bo to tak ma działać. Tak samo jak podawanie samych środków do narkozy- już podczas podawania do żyły pacjent odpływa. Też się zdziwiłem za pierwszym razem jak to widziałem (na chirurgii stomatologicznej mamy też zabiegi w znieczuleniu ogólnym)- w połowie strzykawki pacjent odpływa. Czasami coś tam marudzi przez sen, ale jak się wybudza to jakby nawalony był kompletnie.
melvin napisał(a):'Boshi pewnie chodzi ci o TRAML, od tego mocniejsza jest tylko morfina
Chodzi wam o Tramal czyli tramadol. Silniejsza rzeczywiście jest morfina, ale jeszcze silniejsze leki również występują (drabina analgetyczna). Mamy jeszcze np. fentanyl czy metadon.
Ketonal o którym piszesz ma siłę działania podobną do tramadolu.
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):Bo to tak ma działać. Tak samo jak podawanie samych środków do narkozy- już podczas podawania do żyły pacjent odpływa. Też się zdziwiłem za pierwszym razem jak to widziałem (na chirurgii stomatologicznej mamy też zabiegi w znieczuleniu ogólnym)- w połowie strzykawki pacjent odpływa. Czasami coś tam marudzi przez sen, ale jak się wybudza to jakby nawalony był kompletnie.
Potwierdzam, mi podawali to momentalnie odleciałem. Przebudzenie wyjątkowo ciulowe, czułem się jak ryba z wody wyrzucona - ni cholery powietrza chwycić nie mogłem.
-
Angler - Bywalec
Walenty napisał(a):ASR1927 napisał(a):Że niby Astra jest sznurem?
Która to astra?
Niekoniecznie.
Takie tam wozidło. Jak ładne koło, to można jeździć
H albo III. 2005r
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
ASR1927 napisał(a):Walenty napisał(a):ASR1927 napisał(a):Że niby Astra jest sznurem?
Która to astra?
Niekoniecznie.
Takie tam wozidło. Jak ładne koło, to można jeździć
H albo III. 2005r
Od przodu nawet wygląda, ale od tyłu...
-
Angler - Bywalec
dzisiaj poległem, po trzeciej próbie odbicia mojego garażu przez najmilszą, wymiękłem i zrobiłem jej miejsce w garażu na podwórku, chyba z 2 godziny targaliśmy się z przestawianiem frezarek, heblarek pił i innych dziwnych urządzeń, ale w końcu się udało i mam spokój, nikt już mi nie będzie marudził żebym swoje auto wystawił na dwór bo jutro nie będę jeździł...
Co ciekawe kiedyś już jej proponowałem zrobienie miejsca w garażu na corshe ale odmówiła bo nie chciało jej się wjeżdżać, Trochę skrobania lodu na mrozie i już jej się zachciało
Co ciekawe kiedyś już jej proponowałem zrobienie miejsca w garażu na corshe ale odmówiła bo nie chciało jej się wjeżdżać, Trochę skrobania lodu na mrozie i już jej się zachciało

DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin napisał(a):ketonal występuje w kilku wariantach mocy
To tylko kwestia dawki i uwalniania. Retard czy SR lub prolongatum (nie wiem co akurat jest dopisywane do Ketonalu) mają przedłużone uwalnianie- zaczynają działać trochę później, ale działają dłużej. Znowu forte- ma większą dawkę- przez to zadziała mocniej- wiadomo.
Ogólnie ketonal na bóle przyziemne działa bardzo dobrze. Nawet te bardzo silne. Tylko obciąża organizm- niestety nie jest zbyt łagodny dla żołądka.
-
kravec - Administrator
Ver ....
chcesz, to masz.
w jueseju jest na 100% polisa przypisana do osoby.
z tym, ze zwyżki ubezpieczeń (wycena ryzyka), które tam obowązują w pewnym momencie zaczynaja boleć.
włącznie z tym, że ubezpieczyciel po wycenie ryzyka ma prawo nie zawrzeć z delikwentem umowy ubezpeczenowej. wówczas nikt przy zdrowch zmysłach (system prawny procesowy) nie udostępni danemu delikwentowi pojazdu, chyba, ze jeździ dalej swoim. ponadto prawko jest tam bardziej oczywiste niż ID a stracić je też jest bardzo łatwo.
co do dziwnych zabiegów.
mając dłutowany staw kolanowy, do tegoza jedym podejsciem mięsień brzuchaty łydki zrobiono mi blokadę. a zebym się nie wiercił to dostałem jeszcze głupiego jasia, po którym odpłynąłem. ponoć śpiewałem im na stole a że głos mam jak nienaoliwiony zawias, to chyba mogę im tylko współczuć.
tylko następnego dnia rzygałem samą żółcią, to też nie nie jest miłe wspomnienie
chcesz, to masz.

w jueseju jest na 100% polisa przypisana do osoby.
z tym, ze zwyżki ubezpieczeń (wycena ryzyka), które tam obowązują w pewnym momencie zaczynaja boleć.
włącznie z tym, że ubezpieczyciel po wycenie ryzyka ma prawo nie zawrzeć z delikwentem umowy ubezpeczenowej. wówczas nikt przy zdrowch zmysłach (system prawny procesowy) nie udostępni danemu delikwentowi pojazdu, chyba, ze jeździ dalej swoim. ponadto prawko jest tam bardziej oczywiste niż ID a stracić je też jest bardzo łatwo.
co do dziwnych zabiegów.
mając dłutowany staw kolanowy, do tegoza jedym podejsciem mięsień brzuchaty łydki zrobiono mi blokadę. a zebym się nie wiercił to dostałem jeszcze głupiego jasia, po którym odpłynąłem. ponoć śpiewałem im na stole a że głos mam jak nienaoliwiony zawias, to chyba mogę im tylko współczuć.

tylko następnego dnia rzygałem samą żółcią, to też nie nie jest miłe wspomnienie
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
senekkorzenna napisał(a):(...) ale najbardziej byłem zdziwiony kiedy dotknąłem przyrodzenia a ono było takie długie że aż się zdziwiłem![]()
![]()
.Oczywiście też nie czułem jak je dotknąłem .
![]()
![]()
to skąd wiedziałeś?
może to był cewnik?

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
-
Walenty - Moderator
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
-
Walenty - Moderator