naked/sport na takie potrzeby
• Strona 1 z 2 • 1, 2
naked/sport na takie potrzeby
Witam wszystkich użytkowników.
-honda cb 500 ok.7tys km wczesniej jawa 350
-21lat 87kg 180cm
-jazda na codzien, weekendowe wypady po miescie jakies 5-10% reszta to trasa, drogi wojewudzkie, autostrady, ekspresowki jakies 30% z dziewczyna z tylu jak sie odwazy
-ok. 5-10tys
-na motor okolo.10 tysiecy na ciuchy osobna kasa
-ile trzeba(mam nadzieje ze jak najmniej)
-sport/naked
-r6/z750
Na poczatku myslalem tylko o nakedzie ale z racji tego ze malo co po miescie bede jezdzil to te plastiki moga sie sprzydac.
-honda cb 500 ok.7tys km wczesniej jawa 350
-21lat 87kg 180cm
-jazda na codzien, weekendowe wypady po miescie jakies 5-10% reszta to trasa, drogi wojewudzkie, autostrady, ekspresowki jakies 30% z dziewczyna z tylu jak sie odwazy
-ok. 5-10tys
-na motor okolo.10 tysiecy na ciuchy osobna kasa
-ile trzeba(mam nadzieje ze jak najmniej)
-sport/naked
-r6/z750
Na poczatku myslalem tylko o nakedzie ale z racji tego ze malo co po miescie bede jezdzil to te plastiki moga sie sprzydac.
- radko1182
- Świeżak
R6 i Z750 toż to całkiem różne szpeje jak robisz autostrady to weź jakiegoś turystyka, i Tobie i dziewczynie będzie wygodniej, i masz pozycję jak na golasie, i osłonę przed wiatrem 30% to sporo 3 tys. na sezon z plecakiem.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
no tylko właśnie duzo juz ogladałem i w tej kasie to z 600 tek to tylko ta r6 mi sie podoba myslalem tez o cb 900 ale przestalem. Turystyki mi sie nie podobaja, moze jak bede mial 41 a nie 21 dodam ze mam okazje kupic r6 2001 od znajomego(maniaka) za niecale 9tys.
Raczej jazda z kimÅ› nie ma co tutaj brac jako priorytet.
Raczej jazda z kimÅ› nie ma co tutaj brac jako priorytet.
- radko1182
- Świeżak
Powiem Ci na swoim przykładzie, gdzie po 10 tys. na GS i wcześniejszych szpejach gra rozstrzygała się pomiędzy jakimś tam rozsądkiem, a czystą frajdą. Wygrała czysta frajda, i nie żałowałem ani na moment. Bierz coś po czym nie będziesz mieć niedosytu, coś co Ci się podoba. Ekonomia, ergonomia... są dobre do samochodów Motocykl ma Ci dawać maksimum radochy, bo do tego został stworzony. Przecież obaj wiemy, że nakedy Ci się podobają, ale tak naprawdę jeździć chcesz na sporcie
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Jasne wygląd jest ważny.
Proponuję przeczytać charakterystykę poszczególnych interesujących Cie modeli i wybrać coś skrojonego na ciebie w zależności od producenta (mówimy o flagowych modelach poj. 600 ccm) różnią się sposobem oddawania mocy,
awaryjnością, zawieszeniem, itp., Chociaż wątpię żebyś wyczuł inne różnice poza sposobem oddawania mocy
A i bym zapomniał pozycja za kierownicą są diametralnie różne np. w GSX-R a CBR F4i
Proponuję przeczytać charakterystykę poszczególnych interesujących Cie modeli i wybrać coś skrojonego na ciebie w zależności od producenta (mówimy o flagowych modelach poj. 600 ccm) różnią się sposobem oddawania mocy,
awaryjnością, zawieszeniem, itp., Chociaż wątpię żebyś wyczuł inne różnice poza sposobem oddawania mocy
A i bym zapomniał pozycja za kierownicą są diametralnie różne np. w GSX-R a CBR F4i
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Jak masz jeździć z panną to kup F4i z dużą kanapą (nie wersję Sport, bo ta już ma dzieloną kanapę) będzie o niebo wygodniej. Jazda na rasowym sporcie dla pasażerki to żadna przyjemność jeżeli chodzi o wygodę.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
jaroaro napisał(a):Latam golasem i dla mnie jazda z plecakiem to katorga. Kulki w bak się wbijają przy hamowaniu, więc jak chcesz kupić sporta i śmigać w dwie osoby to życzę powodzenia : >
O to to miej pretensję do siebie, że nie wytłumaczyłeś plecakowi jak ma się zachowywać przy heblowaniu
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Jazda z kimś to dawanie przyjemności tej drugiej osobie, ale odbieranie jej sobie. Zawsze.
F4i jest sportem wygodnym, jeśli chcesz jeszcze jakiegoś kompromisu. Każdy sporcik ma swój charakter i coś co przyciąga do niego jego posiadaczy
F4i jest sportem wygodnym, jeśli chcesz jeszcze jakiegoś kompromisu. Każdy sporcik ma swój charakter i coś co przyciąga do niego jego posiadaczy
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
jaroaro napisał(a):Podałem tylko jeden powód dla którego nie lubię jeździć z kimś, ale co kto lubi
Chyba mnie źle zrozumiałeś, chodziło mi to to że trzeba poinstruować pasażera jak ma się zachowywać tj. przy hamowaniu zapierać się o bak żebyś nie gniótł sobie jaj a przy przyspieszaniu trzymać się Ciebie.
Z niektórymi plecakami jeździło mi się tragicznie a innych w ogóle nie czułem na sobie.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości