Motocykl na co dzień 8000/9000 PLN
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Motocykl na co dzień 8000/9000 PLN
Witam,
Na początku przyszłego sezonu planuję zakup motocykla do 8/9 tyś Moje doświadczenie z motocyklami mogę uznać za znikome tzn. przez 13 lat jeździłem skuterkiem Neosem i jeszcze jeździ Jestem osobą średnią tzn. 178 wzrost 85 kg 27 lat Motocykl chciałbym używać do jazdy do pracy ewentualnie na wypady 2 dniowe. Wstępnie zastanawiam się nad turystykami Bandytą , Fazerką i Hornetą. Z góry dzikie za wszelki porady. Pozdrawiam
Na początku przyszłego sezonu planuję zakup motocykla do 8/9 tyś Moje doświadczenie z motocyklami mogę uznać za znikome tzn. przez 13 lat jeździłem skuterkiem Neosem i jeszcze jeździ Jestem osobą średnią tzn. 178 wzrost 85 kg 27 lat Motocykl chciałbym używać do jazdy do pracy ewentualnie na wypady 2 dniowe. Wstępnie zastanawiam się nad turystykami Bandytą , Fazerką i Hornetą. Z góry dzikie za wszelki porady. Pozdrawiam
- seru87
- Świeżak
Bandyta, reszta jest trochę bardziej pokopana, a Ty nie masz doświadczenia. Skuter to moim zdaniem takie samo doświadczenie jak jazda rowerem... Stąd bandzior bo jest łatwiejszy do ogarnięcia niż choćby hornet
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Dzięki, Bandyta jest faktycznie ładnym motorkiem, chociaż Fajerka bardziej mi się podoba możecie ewentualnie podrzucić jakieś inne propozycje. jest duża różnica w mocy pomiędzy Bandyta i Fajerka ? Jeszcze jedno pytanie ile % droższe będą motocykle na początku sezonu w stosunku do obecnej ceny ?
- seru87
- Świeżak
Ja odpowiem tylko na ostatnie pytanie - nie będą droższe, to taki chwyt, który stosują sprzedawcy a ci co szukali moto i ew. kupili już o tym wiedzą. Jesli ktos chce sprzedac dobry motocykl to na wiosne będzie chcial tyle samo co w zime.... Owszem zdarzają się przypadki, że ktoś nie ma garażu albo coś tam ale to nieznaczący odsetek i nie warto brać tego pod uwagę w kwestii decyzji kupić w zimę czy na wiosnę. Pozdrawiam
954RR Fan
- arturro
- Świeżak
seru87 napisał(a):jest duża różnica w mocy pomiędzy Bandyta i Fajerka ?
Fazer jest 17KM mocniejszy. Ale nie o to chodzi, bandyta oddaje moc w miarę liniowo, przewidywalnie, fazer natomiast do ~6kRPM jest ospały, żeby przekraczając tę granicę dostać ADHD, tak można go opisać.
Najprościej, masz 3 bieg, odkręcasz bandyta zbiera się, liniowo, wyczówalnie coraz bardziej, fazer ma to do siebie, że odkręcasz, nic, nic, nic, żeby w końcu dostać lawinę KM. Bandit na pierwsze moto ok, Fazer wcale niekoniecznie, chociaż na upartego , Hornet jest bardziej powalony od poprzedników łącznie, do tego on nie spala paliwa, on je unicestwia .
Do bandita dorzucił bym jeszcze Kawasaki ZR-7.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
postulat Glenroya - ZR7 - też przedstawiam.
do tego dorzuciłbym jeszcze niesmiertelną sevenfifty
do tego dorzuciłbym jeszcze niesmiertelną sevenfifty
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Madcap Z750 na pierwszą maszynę ? nie zbyt optymistycznie patrzysz na umiejętności ? Na jego miejscu zastanowił bym się jeszcze nad SV 650, ale to taki luźny pomysł, bo ona powala nie tyle samą mocą co momentem
Ja sprzedaję GS'a w zimie 2-3 stówki z miejsca taniej. Bo biorę pod uwagę, że zainteresowanie w zimie jest mniejsze, wrócą pierwsi jeźdźcy zacznie się robić ciepło to znów będzie stała po normalnej cenie. Jeśli te trzy stówy to cena jaką trzeba zapłacić żeby moto zeszło to jestem gotów ją ponieść, choćby po to żeby moto nie stało i nie gniło bezczynnie, bo jak na razie to mam kasę ale zamrożoną w motocyklu to tak jak bym jej nie miał. Handlarze mają to gdzieś i tylko dopisują, że cena zimowa
Ja sprzedaję GS'a w zimie 2-3 stówki z miejsca taniej. Bo biorę pod uwagę, że zainteresowanie w zimie jest mniejsze, wrócą pierwsi jeźdźcy zacznie się robić ciepło to znów będzie stała po normalnej cenie. Jeśli te trzy stówy to cena jaką trzeba zapłacić żeby moto zeszło to jestem gotów ją ponieść, choćby po to żeby moto nie stało i nie gniło bezczynnie, bo jak na razie to mam kasę ale zamrożoną w motocyklu to tak jak bym jej nie miał. Handlarze mają to gdzieś i tylko dopisują, że cena zimowa
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
jaki Z? powaliło was?
miałem na myśli starą, dobrą, pancerną cb 750 o której sporo osób chyba na siłę stara się nie pamiętać.
na codzień na dojazdy do pacy jak ulał, silnik ma elastyczny jak diabli.
do tego można ją solidnie objuczyć uwzględniając w tym pasażera.
przy czym zaznaczam, ze demonem predkości nie jest.
miałem na myśli starą, dobrą, pancerną cb 750 o której sporo osób chyba na siłę stara się nie pamiętać.
na codzień na dojazdy do pacy jak ulał, silnik ma elastyczny jak diabli.
do tego można ją solidnie objuczyć uwzględniając w tym pasażera.
przy czym zaznaczam, ze demonem predkości nie jest.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Tak jak ktoś wyżej napisał - dorzuć do listy SV650s. Napewno bardziej zadziorne od Bandita, ale nowsze konstrukcją, lżejsze i troszkę mniejsze spalanie. Vka da Ci więcej radości w zakresie najczęściej używanych obrotów.
MT-07
-
Marsjanin - Bywalec
Hahah no to Madcap pięknie się poskładało, nie przeszło mi nawet na myśl, że podrzucasz CB 750... może dlatego, że jakoś ten model nie jest w ogóle w mojej głowie osadzony, coś tam kiedyś tam słyszałem ale raczej zostało to pominięte przez pamięć, dlatego naturalnie 750 skojarzyło mi się z kawą
Dorzucam Ci jeszcze do sprawdzenia XJ 600
Dorzucam Ci jeszcze do sprawdzenia XJ 600
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Z 750 też by ogarnął na upartego, ale ciężko będzie coś znaleźć w takiej kasie.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
w tej kasie Z750 to byłby min. 3 w 1.
sorry za off
sorry za off
-
madcap - Administrator
chcesz bandyte swojego sprzeedaje za 9000k z pełnym osrpzetem do turystyki także zapraszam po fotki
swojÄ… droga Bandit jest moim zdaniem najwygodniejszy i najbardziej poreczniejszy w tej klasie
swojÄ… droga Bandit jest moim zdaniem najwygodniejszy i najbardziej poreczniejszy w tej klasie
Suzuki Bandit 600S 2001r still rolling...
-
GhastRider90 - Świeżak
Dzięki Panowie za wszystkie sugestie. Przekonaliście mnie jednak zacznę się rozglądać za ZR 7 albo Banditem. Przekonało mnie to co napisał Glenroy są bardziej przewidywalne, a to na samym początku chyba jest bardzo ważne. Zobaczymy który, motorek będzie w lepszym stanie. Co do innych modeli np. sv 650s nie podoba mi się wizualnie a co powiecie o suzuki GSR ? wracając do tematu może ktoś z was albo waszych znajomych ma do sprzedania jakiś z powyższych modeli, okolice Podkarpacia?
- seru87
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości