Problem po umyciu silnika
• Strona 1 z 1
Problem po umyciu silnika
Witam, jestem tu nowy i jak coś źle robię to sory. a mianowicie mam taki problem: umyłem silnik w swoim horneciku i środek do mycia był chyba za mocny ponieważ zostały na silniku i ramie przebarwienia i smugi po nim. czy da się coś z tym zrobic?? czy ma ktoś jakieś pomysły?? czy ktoś z was ma jeszcze taki problem??
- bono87
- Świeżak
Niech zgadnę... myłeś DIMER-em ?
Usunąć może i usuniesz takie smugi, ale do pierwotnego stanu powierzchni już nie doprowadzisz. Takie środki są żrące dla stopów aluminium.
Spróbuj jakimiś pastami do lakierów, lekko ściernymi typu TEMPO np.

Usunąć może i usuniesz takie smugi, ale do pierwotnego stanu powierzchni już nie doprowadzisz. Takie środki są żrące dla stopów aluminium.
Spróbuj jakimiś pastami do lakierów, lekko ściernymi typu TEMPO np.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Jak ma malowaną rame na czarno to przy użyciu pasty może się zdziwić jak zacznie wychodzić inny odcień.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
Ja miałem coś podobnego i w ogóle schodzić nie chciało i zastosowałem
Czyści każdą część metalową.
Posmaruj lekko po większej części ramy i dokładnie wetrzyj, czynność powtórz 2-3 razy. Mi pomogło (ramę mam aluminiową pomalowaną na czarno).

Czyści każdą część metalową.
Posmaruj lekko po większej części ramy i dokładnie wetrzyj, czynność powtórz 2-3 razy. Mi pomogło (ramę mam aluminiową pomalowaną na czarno).
-
Kirgeron - Świeżak
Też mam takie zacieki na deklach, z tym że ja mam dekle z magnezu więc nawet się tego nie chwytam 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa