Zobacz wÄ…tek - 113
NAS Analytics TAG

113

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Walenty » 5/11/2013, 20:41

Co do tematu kulinarnego, to może i nie każdy bywalec gotuje, ale do hp zaglądają też ludzie z innych działów, więc może byś miał z kim wymienić się spostrzeżeniami ;)
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez madcap » 5/11/2013, 20:42

czy to jajo chcecie gotować?
http://www.youtube.com/watch?v=x8MIlLlSg3w

Zależy co rozumesz przez gotowanie.
Jak się ma w lodówce coś węcej niż światło, to nie jest filozofia.
Chyba, ze rozumiesz przez to również wszelkie upiększanie, bo to już jest trudność.
Nie kazdy ma zdolnosci plastyczne".
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Angler » 5/11/2013, 21:42

kravec ja gotuję, chociaż częściej nalewki robię. Cudów nie ma, ale jest dobrze, znaczy się jadalne.
Angler
Bywalec

Postprzez kravec » 5/11/2013, 21:57

O jakiś ciekawych pomysłach chciałem pogadać, bo jak zrobić pomidorową czy ogórkową to wiem, czy nawet przeczytać sobie na pierwszej lepszej stronie mogę. Jakieś durne pomysły są na dobrą sprawę na stronach masterchefa pewnie itp., chodziło mi o powiedzmy przepisy z życia (kiedyś Gelo napisał na pizzę- zrobił furorę z tego co pamiętam).

Angler- coś z sarną podrzuć jak możesz (mam w domu książki, ale do niczego to wychodzi- albo- po prostu nie lubię sarniny- nie wiem). Pasztet z kaczki wyszedł ostatnio całkiem zacny.
kravec
Administrator

Postprzez Vergon » 6/11/2013, 00:16

Z życia? Parówki pokrojone w krążki, koncentrat pomidorowy, groszek zielony wszystko do gara na spory ogień, mieszamy aż się podgrzeje i trochę zmieni konsystencję do tego chleb z masłem i "wp*******my", bo to jest takie dobre, że "jedzeniem" tego bym nie nazwał :lol:
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez suhy-19 » 6/11/2013, 09:42

To ja podam przepis mojego kolegi na szybkie sniadanie :) nalewamy wody do czajnika potem wrzucamy do niego parowki i wlaczamy po zagotowaniu wyciagamy parowki a woda zalewamy kawe lub herbate jak kto woli :D i zeby nie bylo to nie jest zart
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez malomi » 6/11/2013, 09:48

OO łee herbatę z wody po parówach >? <wow>

To może śniadanie proteinowe :D wbijamy na patelnie jajka około 5 (3 bez żółtka) sypiemy 100-150 gram musli lub płatek owsianych sól, pieprz do smaku włala śniadanie na mase gotowe :D
CBR f4i sport
malomi
Bywalec

Postprzez Walenty » 6/11/2013, 10:10

czemu bez żółtka?
Walenty
Moderator

Postprzez malomi » 6/11/2013, 10:19

Ponieważ zawiera dużo tłuszczy w tym cholesterolu 5 żółtek równa się mojemu dziennemu zapotrzebowaniu na tłuszcze ;]
Zdarza mi się wyliczać zapotrzebowanie energetyczne oczywiście tylko zimą i dlatego nigdy nie będę kulturystą xd
CBR f4i sport
malomi
Bywalec

Postprzez Walenty » 6/11/2013, 12:10

Jajko ma przeciez ok. 100kcal, więc zbyt duzo tłuszczu nie ma.
To jakie Ty musisz miec zapotrzebowanie? :>
Walenty
Moderator

Postprzez kravec » 6/11/2013, 12:16

Jajka mają dużo tłuszczu, ale też dużo witamin. Z drugiej strony jak je zetniemy fest na patelni to niekoniecznie już będą chciały działać.

Czyli tak jak pisałem- jest o jajach:)

Z takich śniadań polecam wam jajecznicę (może być z szynką), z dodanymi gdzieś w 2/3 czasu do ścięcia ostatecznego (pożądanego) drobno pokrojonymi pomidorami i na koniec szczypiorkiem. Trochę lżejsza, według mnie smaczniejsza.
kravec
Administrator

Postprzez malomi » 6/11/2013, 12:47

Walenty napisał(a):Jajko ma przeciez ok. 100kcal, więc zbyt duzo tłuszczu nie ma.

Nie zgodzę się z Tobą 100g jajka (jakieś jedno no może 1, 5 w zależności od wielkości) zawiera w sobie około 12g tłuszczu, czyli około 108kcal z samego tłuszczu razy pięć... Dziennie potrzebuję około 100g tłuszczy przy diecie na masę...
Czyli jak zjem na śniadanie 5 całych jaj jestem pewien, że przekraczam granice jaką założyłem i to grubo, bo np. mięso smażę na oleju a wiadomo mięso też zawiera tłuszczyk ser itp. również.
Dodatkowo suplementacja, która również zawiera tłuszcze otłuścić mięśnie łatwo gorzej w drugą stronę Very Happy

kravec napisał(a):Jajka mają dużo tłuszczu, ale też dużo witamin. Z drugiej strony jak je zetniemy fest na patelni to niekoniecznie już będą chciały działać.

Czyli tak jak pisałem- jest o jajach:)

Z takich śniadań polecam wam jajecznicę (może być z szynką), z dodanymi gdzieś w 2/3 czasu do ścięcia ostatecznego (pożądanego) drobno pokrojonymi pomidorami i na koniec szczypiorkiem. Trochę lżejsza, według mnie smaczniejsza.

A kto powiedział że moja śniadanie jest smaczne :twisted: jest ohydne ale cóż... :roll:
CBR f4i sport
malomi
Bywalec

Postprzez malomi » 6/11/2013, 12:55

He jak od czasu do czasu wpadnie to jeszcze pół biedy gorzej jak trzeba z nią mieszkać wtedy nic nie jest wstanie zrekompensować poniesionych strat na zdrowiu psychicznym :D
CBR f4i sport
malomi
Bywalec

Postprzez rosiboj » 6/11/2013, 13:01

To chyba trzeba być malolatem , żeby brać ślub i mieszkać z mamusia ;)
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez malomi » 6/11/2013, 13:21

Z mamusią jak z mamusią, ale z teściową trudno mi to sobie wyobrazić jazda ostro po bandzie :D
CBR f4i sport
malomi
Bywalec

Postprzez Walenty » 6/11/2013, 14:02

malomi napisał(a):
Walenty napisał(a):Jajko ma przeciez ok. 100kcal, więc zbyt duzo tłuszczu nie ma.

Nie zgodzę się z Tobą 100g jajka (jakieś jedno no może 1, 5 w zależności od wielkości) zawiera w sobie około 12g tłuszczu, czyli około 108kcal z samego tłuszczu razy pięć... Dziennie potrzebuję około 100g tłuszczy przy diecie na masę...
Czyli jak zjem na śniadanie 5 całych jaj jestem pewien, że przekraczam granice jaką założyłem i to grubo, bo np. mięso smażę na oleju a wiadomo mięso też zawiera tłuszczyk ser itp. również.
Dodatkowo suplementacja, która również zawiera tłuszcze otłuścić mięśnie łatwo gorzej w drugą stronę Very Happy

Jednak dobrze gadasz: http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Ja ... wardo.html
Walenty
Moderator

Postprzez malomi » 6/11/2013, 14:11

Dużo interesowałem się tematem jak by ktoś potrzebował jakiejś dietki, planu treningowego, witaminy mogę pomóc ;]
CBR f4i sport
malomi
Bywalec

Postprzez Walenty » 6/11/2013, 14:24

malomi napisał(a):Dużo interesowałem się tematem jak by ktoś potrzebował jakiejś dietki, planu treningowego, witaminy mogę pomóc ;]

Chcę przytyć 10kg do końca roku.
Co robić, tato?

Dobra, bez jaj. Z 5kg.
Walenty
Moderator

Postprzez kravec » 6/11/2013, 14:43

senekkorzenna napisał(a):kravec chyba kasa Ci się skończyła na tym studenckim balangowym życiu i teraz głodujesz 8)
no bo jaki był by inny powód że z takim namaszczeniem opisywać np.jajecznicę ?:lol: :lol: :lol:
Chyba będę musiał podesłać Ci jakąś paczkę z wałówką 8) mój Ty biedny studencino :wink:
Ooo ale wpadło mi rozwiązanie 8) ożeń się to teściowa będzie Wam podsyłać żarcie 8) a i czasem z nie zapowiedzianą wizytą wpadnie :oops: :oops: :oops: oj to chyba zła prognostyka w tej lawinie pozytywów. :?

"Teściową" lubię, też fajnie gotuje. Nawet nauczyła mnie (w sensie sprzedała przepis który oczywiście lekko modyfikuję) robić barszcz czerwony.

Tak źle nie jest. Właśnie siadamy do obiadu- dzisiaj improwizacja/próba- potrawka z kurczaka (tyle że z piersi) z cytryną, miętą i szałwią. Wczoraj na obiadokolację zaserwowałem schab pieczony ze śliwką, w sosie grzybowym z ryżem smażonym.. w sumie podczas pichcenia wczoraj właśnie nasunął mi się pomysł na pogaduchy w tym temacie. Czasami nie mogę znaleźć pomysłu na coś nowego- stąd takie improwizacje jak dzisiaj.
kravec
Administrator

Postprzez malomi » 6/11/2013, 14:57

Walenty napisał(a):Chcę przytyć 10kg do końca roku.
Co robić, tato?

Dobra, bez jaj. Z 5kg.

Przede wszystkim synu musisz zacząć jeść :D
A tak serio chciałbyś zacząć dźwigać ciężary i przybrać 5kg mięśni >? Czy tylko przytyć bo to zdecydowanie różnica...

Kravec to kiedy możemy wpaść na obiadek >? Osobiście miałbym ochotę na tego kurczaczka :twisted:
CBR f4i sport
malomi
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê