Pytanie
• Strona 1 z 1
Pytanie
Witam
mam mały problem jak jeżdzę sobię moją dt 125 2002r to wszysko jest w porządku nagle zwolnię trochę albo po prostu stanę i zamiast 6 biegów mam tylko luz i dwójkę, muszę trochę poruszać biegami i po jakims czasie są już wszystkie biegi nie wiecie co to może być ?
albo że jadę silnik jest już dawno ciepły i nagle np na zakręcie zwalniam i jest takie coś buu buu buuuu i zgasł.. może wiecie tez co to jest ?
za odpowiedzi z góry bardzo dziękuję

- e65
- Świeżak
chodzi ci o to że jak motocykl stoi na zgaszonym silniku to masz tylko 2 biegi ? jak tak to normalne bo musisz poruszac motocyklem w przód / tył żeby sie skrzynia pozazębiała. jak podczas jazdy nie ma biegów no to nie ciekawie, chociaz nie powinno byc tak że nagle nie ma biegów a nagle są, biegi mogły by wypadać. jak są problemy zobacz czy sama dzwignia o nic nie haczy, a potem trzeba by pod prawy dekiel zajrzeć jak mechanizm wygląda może cos sie poluzowało
a co do gaśniecia to nie wiadomo bo przyczyn moze byc wiele, moze sie zapowietrzać bak, zapchany gaźnik, kranik, pada swieca, nie ma smarowania i tłok puchnie itp itd
a co do gaśniecia to nie wiadomo bo przyczyn moze byc wiele, moze sie zapowietrzać bak, zapchany gaźnik, kranik, pada swieca, nie ma smarowania i tłok puchnie itp itd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
.
rozumiem, u mnie właśnie jest tak że jadę sobie jadę nagle staje bo np muszę coś zrobić i nagle pach 2 i luz i żadnych innych biegów... sprawdzę tak jak mi mówiłeś, a co do gaśnięcia to myślę że mam po prostu żle dobrany tłok bo na cylindrze mam 5 szlifów chyba za dużo i w ogóle słabe sprężanie jest myślę że to przez to, mam jeszcze jedno pytanko co to może być że np jeżdzę sobie tak normalnie z godzinkę motor jest już ciepły nic się w ogóle przez ten czas nie działo i nagle muszę gdzieś skręcić redukuje go np do 2 i puszczę gaz na 2 sekundy i nagle buuuuuuu buuuuu i gaśnie, po tym jak się tak stanie to z 1 jak chce ruszyć to się dławi gaśnie nie wiadomo co i nie wiem co z tym jest, myślę że to wina tłoka i cylindra nie ma takiego spręzania i w ogóle, ale chciałbym poznać wsze opinie jeszcze
da się coś z tym zrobić czy lepiej wymienić tłok cylinder pierścienie i w ogóle ? 

- e65
- Świeżak
moze byc, jak juz słabo jeździ to zrób remont jak bedzie problem to bedziemy dalej szukali. podstawa to stan silnika.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości