Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
ja jak czasami mam problem z własnie wypchnięciem 4 atmosferki ładuje i nigdy nic nie strzeliło nawet z łatkami wytrzymuje.
kris - chinczyk to sama w sobie jest odpowiedź... rózne cyrki mogą byc. dla przykładu, kiedys robiłem skuterka który w sumie dobrze odpalał ale był przegląd i patrze a tu membranka (to był 2T ) nie dolegała, no to poobracałem żeby jeszcze lepiej dolegało, i tak nie było perfekcyjnie. ale moto przestał palić nawet na pych nic nie łapał ( tak wiem że sie nie da na pych, ale ja potrafie ;P ) powyginałem króciec znowu zeby odstawały 1 mm, i odpalał z dotyku. po prostu tam siedzi inna technologia ja bym kombinował coś z dolotem jak sie nie wkręca.
kris - chinczyk to sama w sobie jest odpowiedź... rózne cyrki mogą byc. dla przykładu, kiedys robiłem skuterka który w sumie dobrze odpalał ale był przegląd i patrze a tu membranka (to był 2T ) nie dolegała, no to poobracałem żeby jeszcze lepiej dolegało, i tak nie było perfekcyjnie. ale moto przestał palić nawet na pych nic nie łapał ( tak wiem że sie nie da na pych, ale ja potrafie ;P ) powyginałem króciec znowu zeby odstawały 1 mm, i odpalał z dotyku. po prostu tam siedzi inna technologia ja bym kombinował coś z dolotem jak sie nie wkręca.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wydaj mi się że znalazłem przyczynę
(otwórz link)
Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
wałek u góry sprawny łożysko się tukło
wałek na dole wyjęty z motoru i wygląda mi na to że się przekręcił względem zębatki (elektrody wsadzone by ustawić wałki prosto)
(otwórz link)
Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
wałek u góry sprawny łożysko się tukło
wałek na dole wyjęty z motoru i wygląda mi na to że się przekręcił względem zębatki (elektrody wsadzone by ustawić wałki prosto)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
rusza sie cos czy calkiem stoii? wiekszy mlotek to jedno z najlepszych rozwiazan mozesz jeszcze wytrzec wystajacy element oski i przesmarowac czyms np. wd-40
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
Łańcuch rozpięty, kołem musisz rozruszać, jakiś pręt/deseczka od strony bitej i duży młotek, ruszy się kiedyś.
Chyba, że masz jakieś zabezpieczenia, jakieś patenty i ci blokuje, ale generalnie ośka nie zawsze tak lekko wychodzi, trzeba bić.
Chyba, że masz jakieś zabezpieczenia, jakieś patenty i ci blokuje, ale generalnie ośka nie zawsze tak lekko wychodzi, trzeba bić.
-
Street4Fun - Bywalec
W końcu po całym dniu meczarni wybiłem tą ośkę... Moto z 2006 roku, a w kole znalazłem orginalna łożyska;)))) a rozkrecane to było chyba tylko raz, tak jak mi mówił poprzedni właściciel w 2007 bo zmieniał na nowa opone.
Grizzly700 & yz125 & aerox
-
Bueno - Świeżak
nie da się. zabezpiecza się przed malowaniem odpowiednio przygotowując i gruntując powierzchnie i stosując odpowiedni lakier. ale o tym juz powinien powiedziec ci lakiernik. po malowaniu to jedyne zabezpieczenie to nie jeżdzenie w terenie ;P albo bawic sie w oklejanie foliami ale to bez sensu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zależy. lakiernik może ci pomalować zwykła farbą jakims akrylem to sie nic nie bedzie trzymało. tu nie chodzi o błoto. tylko o rysy i spękania. po 1) pod spodem masz podkład i kolor własciwego plastiku jak sie wywalisz i porysujesz to widać brzydkie rysy innego koloru to jest spora wada, 2) nie pomalujesz tak plastików żeby farba nie spękała, albo nawet nie odpadała. one nie są aż tak elastyczne, przynajmniej ja sie z takimi nie spotkałem. słyszałem że najlepsze jak juz to są farby stosowane do malowania częsci plastikowych aut czyli zderzaków. z jakimis elasycznymi dodatkami. ale kumpel miał tak w sprzęcie, to od wybracji gdzieniegdzie mu zaczeło pekać. a po jednej glebie juz było widać spękania dobrze. wiec takie moto potem słabo wygląda. dlatego najlepsze sa plastiki barwione w masie, czyli rysując masz pod spodem ten sam kolor.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Spotkałem się raz ze spreyem, który jest specjalnie do gumowych elementów nadwozia samochodu np. stare spoilery w Hondach. Koloru był on czarnego i nie jestem pewien, czy na rynek wychodzą inne, ale on miał specjalne zastosowanie, aby w przypadku "ugniecenia" nic się z nim nie działo, namiarów dać ci na niego nie dam, bo po prostu jedynie go kojarzę, ale wiem, że takie coś jest i sprawdza się nienagannie.
-
Street4Fun - Bywalec
wiem że są w spreju powłoki bardzo elastyczne, wręcz guma ale w postaci lakieru tego nie widziałem. ( tylko jako jakaś ochrona przed konkretnymi czynnikami )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mogą byc brudne tłoczki i nie odbijają. albo np ktoś wsadzał nowe klocki nie odkręcając pokrywki od góry i sie cisnienie utworzyło. zacznij od wyczyszczenia zacisku, wymyj go, zdejmij klocki, wysuń troche tłoczki i przesmaruj je, najlepiej specjalnym smarem do tłoczków kosztuje z 5 zł w kazdym motoryzacyjnym.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
witam, czy ten olej sie nada do yz 250 2T, podobno leja oleje 4suwowe. z góry dzięki.
http://www.sklepmotonet.pl/p/pl/mm4t101 ... 4t+4l.html
http://www.sklepmotonet.pl/p/pl/mm4t101 ... 4t+4l.html
- piegus159
- Świeżak
wypadało by napisać do czego ? do smarowania łancucha, do lag, do silnika czy do mieszanki z paliwem...
nadaje się do silnika, czyli skrzyni biegów
nadaje się do silnika, czyli skrzyni biegów
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator