1 przygoda z cross/enduro
• Strona 1 z 1
1 przygoda z cross/enduro
Witajcie
W ostatnim czasie nabrałem chęci na kupno jakiegoś cross/enduro bo ze skutera zwyczajnie wyrosłem. Myślałem nad yamaha dt 125 tylko kwestia tego że nie mam prawka A1, co się wiąże z tym i np. brakiem rejestracji. Dodam że mieszkam na wsi i od czasu do czasu kręcą się panowie w mundurach. Do jazdy po drogach to raczej bym używał skuter.
Co do wymagań:
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),- Skuter 5 tyś km
- Wiek, waga, wzrost, 17lat, 80kg, 186cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? - Chcę go głównie używać do jazdy po wszelkiego rodzaju lasach itp. czyli np oderwać się od codzienności i wyjechać poszaleć do lasu. Bez jakiś wyskoków raczej:)
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Tu cięzko mi cokolwiek powiedzieć. Myślę że coś 500-1000km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? Na motocykl myślę że max 3.5tyś, co do ciuchów co bym musiał kupić przymusowo?
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Raczej coś koło 500zł-najlepiej mniej:)
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.- Podobają mi się crossy jak i zarówno enduro.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Jak do tej pory to Kawasaki kx 125-wyczytałem ze drogi w utrzymaniu oraz Yamaha DT 125- tu wyczytałem że dość tania w utrzymaniu.
Czym się sugerować, na co zwrócić szczególną uwagę przy ewentualnym kupnie?
Z góry dziękuje za pomoc:)
Przykładowe DT w mojej okolicy
http://tablica.pl/swietokrzyskie/?search[order]=filter_float_price%3Aasc&q=yamaha+dt+125
ten mi siÄ™ podoba wizualnie
http://tablica.pl/oferta/yamaha-dt-125r ... 99a84267a3
W ostatnim czasie nabrałem chęci na kupno jakiegoś cross/enduro bo ze skutera zwyczajnie wyrosłem. Myślałem nad yamaha dt 125 tylko kwestia tego że nie mam prawka A1, co się wiąże z tym i np. brakiem rejestracji. Dodam że mieszkam na wsi i od czasu do czasu kręcą się panowie w mundurach. Do jazdy po drogach to raczej bym używał skuter.
Co do wymagań:
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),- Skuter 5 tyś km
- Wiek, waga, wzrost, 17lat, 80kg, 186cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? - Chcę go głównie używać do jazdy po wszelkiego rodzaju lasach itp. czyli np oderwać się od codzienności i wyjechać poszaleć do lasu. Bez jakiś wyskoków raczej:)
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Tu cięzko mi cokolwiek powiedzieć. Myślę że coś 500-1000km
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? Na motocykl myślę że max 3.5tyś, co do ciuchów co bym musiał kupić przymusowo?
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? Raczej coś koło 500zł-najlepiej mniej:)
- Jakie motocykle Ci się podobają - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.- Podobają mi się crossy jak i zarówno enduro.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Jak do tej pory to Kawasaki kx 125-wyczytałem ze drogi w utrzymaniu oraz Yamaha DT 125- tu wyczytałem że dość tania w utrzymaniu.
Czym się sugerować, na co zwrócić szczególną uwagę przy ewentualnym kupnie?
Z góry dziękuje za pomoc:)
Przykładowe DT w mojej okolicy
http://tablica.pl/swietokrzyskie/?search[order]=filter_float_price%3Aasc&q=yamaha+dt+125
ten mi siÄ™ podoba wizualnie
http://tablica.pl/oferta/yamaha-dt-125r ... 99a84267a3
- LionC
- Świeżak
no to albo cross albo enduro. do lasów duzo lepiej sprawdzi sie enduro to po 1. po 2 z budżetem nie ma za bardzo co sie pchac w crossa, po 3 500 zł na crossa rocznie to jest zdecydowanie za mało. smiało szukaj jakiejs DTtki i kupuj. mysle że temat jest wyczerpany
po prostu soft enduro 125 w 2T na poczÄ…tek super siÄ™ nada
i na przyszłosc - skoro cross enduro to pisz w dziale cross enduro
po prostu soft enduro 125 w 2T na poczÄ…tek super siÄ™ nada
i na przyszłosc - skoro cross enduro to pisz w dziale cross enduro
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości