sport do 6 tys?
• Strona 1 z 1
sport do 6 tys?
witam:) tak jak w temacie szukam sporta do 6 tys. myslalem nad f2/f3 i zx6r np 95r. jak ktos sie mniej wiecej zna prosze o opinnie . Inne propozycje tez mile widziane
-
czaro1144 - Świeżak
W tym budżecie przygotuj się na coś wiekowego, duże ryzyko kupna zajeżdżonego trupa. Chyba, że zrobisz tak jak ja - kupiłem w sumie złoma i doprowadziłem do porządku. Śmiga elegancko.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
Serio pytasz? Jak mamy Ci przewidzieć ile trzeba włożyć w trupa.
Choć mogę podać pewien wzór: (Cena motocykla zadbanego - cena trupa) x 120-140% = Doprowadzenie trupa do poziomu zadbanego moto.
Choć mogę podać pewien wzór: (Cena motocykla zadbanego - cena trupa) x 120-140% = Doprowadzenie trupa do poziomu zadbanego moto.
Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
-
Starski - Świeżak
może się też zdarzyć, że kupisz motocykl, który do wymiany łańcuszka rozrządu lub alternatora będzie potrzebował rozbiórki całego silnika (tak jak to jest w moim przypadku) a komplet uszczelek silnika będzie kosztował 700 pln ((tak jak to jest w moim przypadku)zamienników brak !!!) takie niespodzianki strasznie wypompowują kieszenie to tylko taki przykład.. dobrze obczaić przed zakupem koszt części, czy jest dużo zamienników (choć wielu mechaników nie preferuje zamienników) no i obadać forum poświęcone danemu motocyklowi, można się często wiele rzeczy dowiedzieć i przewidzieć w przybliżeniu ewentualny koszt remontu... no i ważne jest, żeby osoba, z którą będziesz jechał na oględziny, "znała" się na tym konkretnym modelu, który oglądasz, a nie tak, że się "zna" bo jeździ lub pracuje w warsztacie (jeszcze nie spotkałem mechanika, który ogarniałby wszystkie modele moto)
Pzdrooo!!!
Pzdrooo!!!
- nizin
- Świeżak
czaro w motocyklu który ma 20 lat wszystko może być zepsute nie musi ale może, być może kupisz moto którym dojedziesz do domu i to będzie Twoja najdalsza nim podróż. Jeśli lubisz majsterkować i pół sezonu siedzieć w garażu, to lajtowo, ja jednak wolał bym dozbierać przynajmniej do 8/9 tysięcy jeśli bierzesz pod uwagę f3 i kupić coś zdrowego.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Tu masz mój przykład:
ja za swoją Honde CBR F3 rok 95 przebieg 83tys. dałem 5tys. zł(w marcu) jak narazie zrobiłem 1400km i padł mi regulator napiecia koszt 75zł wymieniłem też opony na NOWE (koszt 649zł)i przeczysciłem zaciski hamulcowe , tankuje i jezdze
ja za swoją Honde CBR F3 rok 95 przebieg 83tys. dałem 5tys. zł(w marcu) jak narazie zrobiłem 1400km i padł mi regulator napiecia koszt 75zł wymieniłem też opony na NOWE (koszt 649zł)i przeczysciłem zaciski hamulcowe , tankuje i jezdze
Honda CBR F3
-
tristyan - Świeżak
opony mogłem zostawić(650zł zbędnie wydane jak to mówił mój kolega od motocyklów),ale zrobiłem to dla siebie i swojego bezpieczeństwa (na tamtych mogłem spokojnie jeszcze przelatać ten sezon) nie dodałem jeszcze wymiany oleju+filtr 150zł
i nie pokazuje że to taniocha tylko ile co kosztuje , a czy załuje NIE chociaż i tak jeden kolega mówi bym ją sprzedał (bo dostałem z odszkodowania OC sprawcy 2900zł a wymienić wystarczyło błotnik) i przesiąść się na F4
i nie pokazuje że to taniocha tylko ile co kosztuje , a czy załuje NIE chociaż i tak jeden kolega mówi bym ją sprzedał (bo dostałem z odszkodowania OC sprawcy 2900zł a wymienić wystarczyło błotnik) i przesiąść się na F4
Honda CBR F3
-
tristyan - Świeżak
Dobra nie ma spiny rzeczywiście nie mówisz o niczym innym tylko o rzeczach typowo eksploatacyjnych które wymienia się tak samo w moto z 2010 roku jak i w moto z 1990
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości