Zgubienie prawa jazdy.
• Strona 1 z 1
Zgubienie prawa jazdy.
Witam, jeśli był taki temat to przepraszam za zaśmiecanie forum, ale korzystając z wyszukiwania takowego nie znalazłem więc pytam: sprawa wygląda tak, będąc na imprezie zgubiłem prawo jazdy więc musze wyrobić nowe, nie wiem tylko czy zgłaszać fakt zgubienia na policji czy jest to niekonieczne, obawiam sie że jakiś nieuczciwy znalazca może jakoś wykorzystać mój dokument 

- wojtekg93
- Świeżak
-
motocyklista188 - Bywalec
kiedys zgubilem dowód osobisty i tez kazdy mi mówil zebym zglosil na policje no i poszedlem a oni mi powiedzieli ze nic do tego nie maja z prawkiem pewnie bedzie tak samo wiec nie wydadza ci zadnego zaswiadczenia ze zgubiles
-
sonycbr77 - Bywalec
Panowie i Panie mam podobne pytanie lecz troszeczku inne..
A mianowicie sprawa wygląda tak , jeżeli posiadam kategorie A i B i mam 20 lat i w przypadku gdybym teraz zgubił prawo jazdy lub ewentualnie chciał zrobić E-do-B lub C (za rok np) to w przypadku wydania nowego blankietu lub dopisania kategorii , nie zostanie mi wydane A z powodu wieku? Kolega zdał pełne A jakoś przed 19 stycznia ale dokumenty za późno trafiły z wordu i otrzymał A2 z powodu iz system sam automatycznie uniemożliwia wydania mu kategori A z powodu wieku.
Jak to wyglada w przypadku zgubienia lub zdania dodatkowej kategorii?
A mianowicie sprawa wygląda tak , jeżeli posiadam kategorie A i B i mam 20 lat i w przypadku gdybym teraz zgubił prawo jazdy lub ewentualnie chciał zrobić E-do-B lub C (za rok np) to w przypadku wydania nowego blankietu lub dopisania kategorii , nie zostanie mi wydane A z powodu wieku? Kolega zdał pełne A jakoś przed 19 stycznia ale dokumenty za późno trafiły z wordu i otrzymał A2 z powodu iz system sam automatycznie uniemożliwia wydania mu kategori A z powodu wieku.
Jak to wyglada w przypadku zgubienia lub zdania dodatkowej kategorii?
- cysiu997
- Świeżak
miałeś raz już wydany dokument, to nie mogą teraz zmienić Tobie kategorii uprawnień.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości