Prawo jazdy A1 :)
• Strona 1 z 1
Prawo jazdy A1 :)
Siema! Chciałbym zrobić sobie prawko A1 na 125cc. Mam już kartę motor. więc przyszedł czas na coś większego. I mam pytanie czy prawko na a1 moge zacząć 3 miesiące przez ukończeniem 16lat ? Bo kończe dopiero 7 sierpnia. I gdzieś przeczytałem że teorie można zdać 3 miesiące przed ukończeniem 16lat, a egzamin praktyczny miesiąc przed ukończeniem ale prawko otrzymam jak skończe 16 lat. Jak to jest
?

- picukox
- Świeżak
Wydaje mi się, że do egzaminu można podejść miesiąc przed ukończeniem lat 16. Przynajmniej tak jest w pozostałych kategoriach, np B czy A2, tylko w tym wypadku miesiąc przed ukończeniem 18. Ta zmiana weszła razem z nowymi przepisami
- Gensior
- Świeżak
Boshi napisał(a):Możesz kurs zacząć 3 miesiące wcześniej. Egzamin z teorii i praktyki możesz zdawać tylko i wyłącznie kiedy skończysz 16 lat. Wcześniej nie możesz.
Proponuje Ci abys jednak dowiedzial sie jak to jest naprawde.
Do autora tematu, jest tak jak napisales.

- Harakiri 7
- Bywalec
możesz zdawać zarówno część teoretyczną jak i prktyczną.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Moja siostra właśnie zaczyna chodzić na kurs, i z tego co jej powiedziano, to można zdawać nawet miesiąc przed ukończeniem wymaganego wieku, tyle że prawo jazdy otrzyma się dopiero po ukończeniu wymaganego wieku 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Nie ma takich papierów. Legalnie jeździć będziesz mógł dopiero po otrzymaniu prawa jazdy do ręki, dopiero otrzymanie go jest równoznaczne z otrzymaniem uprawnień.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości