zimowe pogawędki
@up
grałem całego residenta 3 na strzałkach, bo miałem wersję konsolową i nie było sterowania myszką
a mój skrypt na myszkę działał z lagiem, którego nie mogłem wyeliminować, więc pozostało granie na strzałkach:D
grałem całego residenta 3 na strzałkach, bo miałem wersję konsolową i nie było sterowania myszką
a mój skrypt na myszkę działał z lagiem, którego nie mogłem wyeliminować, więc pozostało granie na strzałkach:D
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Rosiboj napisał(a):Jak to co robie? Pracuje, przeciez to do tego sluzy ... do grania sa console
Eh kłócił bym się.. Nigdy na telewizorze nie osiągnie się takiej wydajności graficznej jakie osiągają dzisiejsze pc-ty... Ponadto przez idiotyczne console, większość gier producenci pieprzą bo przecież konsolowcy nie poradzą sobie jeżeli sterowanie jest troszkę trudniejsze, więc trzeba całą grę zmienić i tak uprościć, by jednym kliknięciem w pada można było przejść pół gry...
Zobaczcie sobie co się stało z G1/G2---->G4... a takich przypadków jest masa.. Już abstrahując od tego że inny Developer tworzył, ale konsole zrobiły swoje. Z RPG zrobili bezsensowną nawalankę z jakimiś turlanie i kij wie czym jeszcze.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Ja tam gralem w quake world-a na klawiaturze i duka nukena i dawalem rade. Pozniej gry przestaly mnie bawic. Dzisiaj 4 razy na rok w cos zagram na ps3, na padzie mi nie szlo to kupilem kierownice i bylo git fajnie przez tydzien. Juz wiekszy fun mam na move albo na kinect. Ale typem gracza studenta to nie jestem
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
a czy to nie dlatego, ze 90% ludzi na konsolach ma orginaly, 90 % ludzi na pecetach ma piraty? Wszystkie gry ktore mam na konsoli to orginaly, 90% tego co gralem kiedys na pc to byly piraty. Na koniec dnia producent musi sobie zadac trudne pytanie,
Czy robic gre zeby sprzedac ja w 100 egzemplarzach czy w 10 milionach?
Czy robic gre zeby sprzedac ja w 100 egzemplarzach czy w 10 milionach?
-
rosiboj - Moderator
To już troszkę inna kwestia. Widzisz, ciebie np stać na oryginały na konsole (100% ceny pecetowej gry) ale są ludzie których nie stac na to. Dlatego są przerabiane konsole gdzie wchodzą piraty na luzie. Kiedyś słyszałem święte słowa dotyczące zabezpieczenia programów komputerowych przed piraceniem. "Na kilku cwaniaków zabezpieczaających program komputerowy przed spiraceniem , w internecie znajdzie się kilkudziesięciu cwaniaków którzy skutecznie ominą te zabezpieczenia" Taka jest prawda, że crakerzy zawsze będą o ten krok do przodu przez osobami które starają się zabezpieczać programy... Przykład gry GTA IV? Krzyczeli, pisali, i bóg wie co jeszcze, że gra nigdy nie będzie spiracona bo jest tak zabezpieczona. po Miesiącu od premiery zabezpieczenia padły.
A jeszcze inną kwestią jest ta polityka o której mówisz. Nie znam rynku pc--->konsola, ale trzeba sobie zadać pytanie czy wypuszająć coraz gorsze buble koszty produkcji się zwrócą?
A jeszcze inną kwestią jest ta polityka o której mówisz. Nie znam rynku pc--->konsola, ale trzeba sobie zadać pytanie czy wypuszająć coraz gorsze buble koszty produkcji się zwrócą?
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
http://www.joemonster.org/filmy/50633/Z ... o_za_duzo_
da fuq:D
gość jest genialny (nie chodzi mi o zachowanie, ale skilla ma)
//odnośnie zabezpieczeń, bo widzę że fajny temat
CD Proejtk zrobił dobrze, nie ma zabezpieczeń, bo po co, to utrudnia grę legalnym graczom (jakieś captcha i inne dupsy) a piratom i tak nic nie zrobi bo i tak to złamią. jeśli już robić zabezpieczenia to jak blizzard w diablo 3, nie do ogarnięcia. gra w 95% jest na serwerze, a my na PCtach mamy tylko tekstury i dźwięki
przez co gra nie do scrackowania, jedyne co można zrobić to własny serwer, z własną mapą, który nigdy nie będzie tak dopracowany jak oryginał (bugi, niedociągnięcia, spawny mobów, balans postaci etc etc)
da fuq:D
gość jest genialny (nie chodzi mi o zachowanie, ale skilla ma)
//odnośnie zabezpieczeń, bo widzę że fajny temat
CD Proejtk zrobił dobrze, nie ma zabezpieczeń, bo po co, to utrudnia grę legalnym graczom (jakieś captcha i inne dupsy) a piratom i tak nic nie zrobi bo i tak to złamią. jeśli już robić zabezpieczenia to jak blizzard w diablo 3, nie do ogarnięcia. gra w 95% jest na serwerze, a my na PCtach mamy tylko tekstury i dźwięki

- Kaai
- Mieszkaniec forum
Co do fpsow na konsoli, ok spoko nie jest to zle bo da sie przyzwyczaic, ogarniam sobie niezle BFa, ale i tak jak siade na PC to ogarne to 10 razy lepiej. Nie ma takiej kontroli na padzie.
Ta e34 w jego posiadaniu przynajmniej jest prawidlowo uzytkowana
To co robi jest troszke nieodpowiedzialne, jednak to jest bodajze Tibilisi, wiec czego sie spodziewac 
Ta e34 w jego posiadaniu przynajmniej jest prawidlowo uzytkowana

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
jeśli chodzi o movea czy kinecta, fajna sprawa, ale, nie wyobrażam sobie grania w wiedźmina, prototype czy heavy rain na kinecie czy czymś, bo to nierealne po prostu, kinect/move to dla takich rodzinnych gierek na niedzielne wieczory. nie do ostrego gamingu imho
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Kinect na imprezy, spotkania rodzinne ,dla dzieci tak ale w move celowanie jest pierwsza klasa. Jak się do tego dokupić karabin żeby zamontować w nim kontroler ....
-
rosiboj - Moderator
Jak dla mnie największą szansę i największe zarobki będą przynosić MMO teraz
i nie mówię o samych RPG'ach tylko o tym co robi teraz WG, World of Tanks. Gierka jest darmowa, do wszystkiego można dojść za darmo, na polu bitwy nie ma totalnie żadnych bonusów jakich nie można by kupić za hajs uzbierany w grze, a mimo wszystko na takiej gierce zarabiają najwięcej, wiecie dlaczego ?
Bo kiedy idziesz do sklepu i kupujesz gierkę za stówe, to kupisz ją raz, producent dostanie hajs przejdziesz ją, i ewentualnie pociupiesz na multiplayer.
A w takich Tankach, ludzie wykupują konta premium które przyspieszają rozwój, kupują czołgi za realny hajs. I osoby ktore w życiu nie kupiły gierki w sklepie nagle na virtualne przedmioty wydają setki złotych. mam kumpla który całe życie lecial na piratach, a na tanki wydał już lekko 3 stówy. Zrobili grę raz, robią tylko aktualizacje, i zarabiają na niej miliony każdego tygodnia.

Bo kiedy idziesz do sklepu i kupujesz gierkę za stówe, to kupisz ją raz, producent dostanie hajs przejdziesz ją, i ewentualnie pociupiesz na multiplayer.
A w takich Tankach, ludzie wykupują konta premium które przyspieszają rozwój, kupują czołgi za realny hajs. I osoby ktore w życiu nie kupiły gierki w sklepie nagle na virtualne przedmioty wydają setki złotych. mam kumpla który całe życie lecial na piratach, a na tanki wydał już lekko 3 stówy. Zrobili grę raz, robią tylko aktualizacje, i zarabiają na niej miliony każdego tygodnia.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości