Kask HJC czy AGV który lepszy do 500zł
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kask HJC czy AGV który lepszy do 500zł
Witam. Mam pytanie który kask wg. was będzie bezpieczniejszy, cichszy i lepiej wykonany. Do porównania mam dwa kaski: HJC CS R1 oraz AGV K4 EVO
Propozycje innych, ciekawszych kasków mile widziane
Propozycje innych, ciekawszych kasków mile widziane
-
Screamer - Świeżak
Temat podwieszony, zaraz będzie ban
W sumie nie miałem styczności z K4, napisze na podstawie K3.
Bezpieczniejszy raczej AGV, przynajmniej sugerujÄ…c siÄ™ sharpem.
Cichszy jedna cholera.
Lepiej wykonany według wielu HJC, ale mnie jakoś nie przekonuj.
AGV ma dużo lepszą aero od tego modelu HJC
HJC ma dużo lepszą szybę od tego AGV
A CS R1 to można teraz kupić za dużo mniej niż 500zł, ogólnie to chyba inne modele HJC weszły w tą półkę cenową, ale nie jestem na bieżąco.
W sumie nie miałem styczności z K4, napisze na podstawie K3.
Bezpieczniejszy raczej AGV, przynajmniej sugerujÄ…c siÄ™ sharpem.
Cichszy jedna cholera.
Lepiej wykonany według wielu HJC, ale mnie jakoś nie przekonuj.
AGV ma dużo lepszą aero od tego modelu HJC
HJC ma dużo lepszą szybę od tego AGV
A CS R1 to można teraz kupić za dużo mniej niż 500zł, ogólnie to chyba inne modele HJC weszły w tą półkę cenową, ale nie jestem na bieżąco.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Invi napisał(a):Temat podwieszony, zaraz będzie ban
Wiem, że podwieszony, ale tam ciężko odpowiedź dostać :p a jak już warna dostane to nie tylko ja
K3 był w sklepie za przyzwoitą cenę 500zł, ale jak napisałem e-maila to okazało się, że tego modelu nie mają już w sprzedaży a na alledrogo po 1000zł stoją takie
No a w takim razie jak wypada AGV K4 w porównaniu z FG 15 ?
-
Screamer - Świeżak
Nie bój, nie będzie bana. Tamten temat zostawiłem pro forma, ale fakt - łatwiej dostać info pisząc nowy.
Co do kasku, ja jestem zwolennikiem HJC. Powiedz jaki rozmiar potrzebujesz, zobaczymy co się da zrobić.
pzdr
Co do kasku, ja jestem zwolennikiem HJC. Powiedz jaki rozmiar potrzebujesz, zobaczymy co się da zrobić.
pzdr
Miczab - Twój partner w motozakupach
-
Miczab - Administrator
Nie bój, nie będzie bana. Tamten temat zostawiłem pro forma, ale fakt - łatwiej dostać info pisząc nowy.
Wkońcu .
Poluj na FG-15.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Dotąd jeździłem w kasku o rozmiarze XL, niby niemieckiej firmy, ale żadnego info. nie mogłem znaleźć na jego temat..więc taki on właśnie jest renomowany :p i podczas przymierzania wydał się taki ok, nigdzie nie uciskał ani nic, wiem że tutaj popełniłem błąd, i po prawie dwóch sezonach jadąc ok. 120km/h ściągało mi go z głowy, więc wydaje mi się, że rozmiar L będzie tutaj dla mnie dobry
Jak patrze, to tego FG-15, w moim rozmiarze, praktycznie nie ma do 500zł..
Jak patrze, to tego FG-15, w moim rozmiarze, praktycznie nie ma do 500zł..
-
Screamer - Świeżak
Byłem w sklepie i mam mały problem. Sklepy nie mają podpisanej umowy z HJC i nie sprowadzają tych kasków. Posiadają jedynie kaski AGV, tańsze modele LS2 i Nitro. W jednym ze sklepów polecali K3 za 400zł a w drugim za 500zł K4 i jakbym chciał to mogą sprowadzić mniejszy rozmiar AGV S4, ale jakoś ten model nie przypadł mi do gustu wyglądem.
Który kask lepiej kupić ?
Który kask lepiej kupić ?
-
Screamer - Świeżak
Sklepy, przynajmniej jeden jest na prawdę dobry, autoryzowany serwis Kawasaki, ale specjalizuje się on głównie w serwisie i sprowadzaniu części motocyklowych, co prawda odzież też mają, ale ubogo, obstawiam, że klient zamówił za duży rozmiar i wywiesili go na wystawę Przypomniało mi się, że gość mówił, że za jakiś miesiąc będą mieli większy wybór kasków, ale wydaje mi się, ze najprawdopodobniej nie w moim przedziale:P
I nie jest to jeden model AGV, bo mieli też inne, ale dużo tańsze i obstawiam niższe jakościowo
Ja jestem z kresów wschodnich dokładniej z okolic Zamościa, a najbliższy sklep gdzie można nabyć HJC jest w Lublinie, czyli ok. 100km ode mnie, także trochę lipa, bo nawet nie ma gdzie przymierzyć kasku,a nie zapowiada się żebym miał jakiś wyjazd do Lublina
I nie jest to jeden model AGV, bo mieli też inne, ale dużo tańsze i obstawiam niższe jakościowo
Ja jestem z kresów wschodnich dokładniej z okolic Zamościa, a najbliższy sklep gdzie można nabyć HJC jest w Lublinie, czyli ok. 100km ode mnie, także trochę lipa, bo nawet nie ma gdzie przymierzyć kasku,a nie zapowiada się żebym miał jakiś wyjazd do Lublina
-
Screamer - Świeżak
http://allegro.pl/kask-hjc-cs-12-n-outlet-motocyklowy-gdynia-i3065131016.html (otwórz link)
Ja latam w takim i nie narzekam na nic Wiadomo, przy większej prędkości huczy, ale wystarczy się schować za owiewkę Spokojnie przy 150kmh można nadal jechać bez chowania się, nie unosi go na głowie i nie huczy nadmiernie Wg mnie stosunek ceny do jakości jak najbardziej na plus, polecam
Ja latam w takim i nie narzekam na nic Wiadomo, przy większej prędkości huczy, ale wystarczy się schować za owiewkę Spokojnie przy 150kmh można nadal jechać bez chowania się, nie unosi go na głowie i nie huczy nadmiernie Wg mnie stosunek ceny do jakości jak najbardziej na plus, polecam
Kawasaki ZX600 '04
- zdano133
- Świeżak
Miczab napisał(a):Może podpowiem gdzie obejrzeć. Bo kupić wiadomo, że u mnie.
Znasz może Miczab, jakiś porządny sklep w Lublinie, gdzie będą mieli duży wybór kasków ? bo chyba wstrzymam się na razie z zakupem, ponieważ za dużo wydatków się szykuje w krótkim czasie, a tak na wakacjach może podjadę już puszką do Lublina i przymierze, a i może uda się co nieco dozbierać i coś droższego kupić
przeczytaj jeszcze raz regulamin i edytuj posty
senekkorzenna
-
Screamer - Świeżak
nie kupuj agv k3 chlopie przeciez to jest zrobione z patyczkow od czupaczups :O aero zadnej leb urywa ... w hjc nie jezdzilem wiec sie nie wypoweim.
- relakzstyle
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości