112
40tyś za rok? x5?
chcesz mi powiedzieć, że zrobienie mgr na tym twoim kierunku kosztuje 200tyś PLN?
trochę poleciałeś chyba.
za 200tyś to otworzę własną firmę, i po 5 lataach, będę zatrudniał takich jak ty, i na nich zarabiał ;d
// ten panel na FB z notyfikacjami jest OP.
właśnie patrzę, że kumpel skomentował jakiemuś swojemu znajomemu zdjęcie, wchodzę z ciekawości a tam fota YZF-R1 z podpisem 'szkoda że bende musiał tak dłógo czekać na prawojazdy
żyjemy rzeby umierać. nigdy nie wiem czy wruce do domu. lewa w gure"
hahahahahhahahahahahahaha takich ludzi powinno się z miejsca zabijać.
chcesz mi powiedzieć, że zrobienie mgr na tym twoim kierunku kosztuje 200tyś PLN?
trochę poleciałeś chyba.
za 200tyś to otworzę własną firmę, i po 5 lataach, będę zatrudniał takich jak ty, i na nich zarabiał ;d
// ten panel na FB z notyfikacjami jest OP.
właśnie patrzę, że kumpel skomentował jakiemuś swojemu znajomemu zdjęcie, wchodzę z ciekawości a tam fota YZF-R1 z podpisem 'szkoda że bende musiał tak dłógo czekać na prawojazdy

- Kaai
- Mieszkaniec forum
Jestem bardziej niż pewny że soby studiujące za kaskę to dzieci lekarzy, stomatologów itd. Wątpię żeby syna nauczyciela lub urzędnika stać było na taki luksus. Ich dzieci poprawiają matury aż się dostaną (swoją drogą moja znajoma dostała się na medycyne za 3 razem ). Mi już głowa pęka od prawa Rzymskiego. Obawiam się ze i tak będzie z niego drugi termin.
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 

- carma
- Świeżak
175 tys na chwilę obecną dokładnie- oczywiście jeśli nie powtórzysz któregoś roku. I jeszcze jeden kruczek na Łódzkim umedzie- repetę możesz dostać, ale wcale nie musisz, do tego dziekanat mówi że jest jedna na całe studia.
Carma- nie przejmuj się!
Będzie to będzie- zdasz w drugim! Ja 2 najgorsze egzaminy popychałem w 3'cich terminach i jakoś idę dalej:D
Carma- nie przejmuj się!

-
kravec - Administrator
Kaai napisał(a):40tyś za rok? x5?
trochę poleciałeś chyba.
Jaką firmę założysz za 200 i zatrudnisz w niej lekarzy? Jeśli to takie proste to jaki problem wziąć 200 kredytu i spłacać potem po 1500 miesięcznie?
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Zazwyczaj dzieci lekarzy ida na studia platne, ale tylko na rok. Pozniej przenosza sie na nieplatne. Tak chce zrobic moja kolezanka (coreczka 2 lekarzykow) na farmacji. Bo oczywiscie ona jest tak inteligentna ze uczac sie prawie dzien w dzien do nocy, w szkole po szatniach czytajac ksiazki, napisala gorzej mature, z biol i chem, ode mnie, gdzie ja mialem wjb szczere, bo do sgsp czy na polibude trzeba bylo mi minimum 60 z rozszerzonej.
Co do tych 200 klocka Kaai. Jesli mialbym tyle to wolalbym za nie kupic mieszkanie i je wynajmowac. Samo by sie splacalo, a ja w tym czasie wzialbym ten kredyt i dodatkowo cos wykminil
Co do tych 200 klocka Kaai. Jesli mialbym tyle to wolalbym za nie kupic mieszkanie i je wynajmowac. Samo by sie splacalo, a ja w tym czasie wzialbym ten kredyt i dodatkowo cos wykminil

-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
Żeby się przenieść musisz pokonać progi punktowe z danego rocznika- więc jeśli tą maturę napisała naprawdę kiepsko raczej nie ma szans bez poprawki. Na rękę działa jej to że z roku na rok jest mniej ludzi w rocznikach i progi spadają. Ja miałem rocznik z największą górką ludzi, teraz jest znacznie lepiej. Choć z drugiej strony zostaje sporo spadochroniarzy z lat poprzednich w takim układzie.
A co do kosztów- sam jestem dzieckiem dentysty, ale raz że mojego ojca nie byłoby stać na takie wydatki, a dwa że sam bym tego nie chciał- wolałbym spiąć dupsko jeszcze rok i poprawić maturę. Chociaż tak- wiem że ludziom się nie chce. Jak zaczynałem czytać biologię Villego żeby zrobić sobie jakąś bazę- w październiku przed maturą to się w głowę pukali. Nie wiem czy to coś dało bo test zaskoczył, ale raczej nie przeszkodziło. Teraz co prawda rozegrałbym to inaczej, ale to już inna bajka.
A co do kosztów- sam jestem dzieckiem dentysty, ale raz że mojego ojca nie byłoby stać na takie wydatki, a dwa że sam bym tego nie chciał- wolałbym spiąć dupsko jeszcze rok i poprawić maturę. Chociaż tak- wiem że ludziom się nie chce. Jak zaczynałem czytać biologię Villego żeby zrobić sobie jakąś bazę- w październiku przed maturą to się w głowę pukali. Nie wiem czy to coś dało bo test zaskoczył, ale raczej nie przeszkodziło. Teraz co prawda rozegrałbym to inaczej, ale to już inna bajka.
-
kravec - Administrator
Kaai napisał(a):// ten panel na FB z notyfikacjami jest OP.
właśnie patrzę, że kumpel skomentował jakiemuś swojemu znajomemu zdjęcie, wchodzę z ciekawości a tam fota YZF-R1 z podpisem 'szkoda że bende musiał tak dłógo czekać na prawojazdyżyjemy rzeby umierać. nigdy nie wiem czy wruce do domu. lewa w gure"
Daj linka

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Kaai napisał(a):mając 200 wkładu włąsne + dotacja, ew kredyt i naprawdę masz niezłą sumkę. i otwierasz jakiś gabinet czy coś. i się kręci. w czym problwem

-
Invi napisał(a):Kaai napisał(a):// ten panel na FB z notyfikacjami jest OP.
właśnie patrzę, że kumpel skomentował jakiemuś swojemu znajomemu zdjęcie, wchodzę z ciekawości a tam fota YZF-R1 z podpisem 'szkoda że bende musiał tak dłógo czekać na prawojazdyżyjemy rzeby umierać. nigdy nie wiem czy wruce do domu. lewa w gure"
Daj linka
Ja bym wrzucil kilka linkow do takich profili ale sie boje

-
suhy-19 - Moderator
-
Co to jest 200tys w dzisiejszych czasach? 10 lat temu kupił bym za to duży dom z ogrodem i jeszcze na hajke by starczyło, obecnie kuzyn za mieszkanie w Swarzędzu (46m2) wywalił 240tys.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
bo założenie własnej firmy jest banalne w dzisiejszych czasach. dobry biznesplan i masz fajne dofinansowanie, a jak utrzymasz się przez rok nic nie oddajesz.
ludzie idą na studia ty otwierasz firmę (mając 200k własnego wkładu + dotacje etc jest całkiem sporo), oni po 5 latach są mgr inż, a ty masz firmę która od 5 lat prospeperuje i bierzesz takich studentów na staż/zatrudniasz, za 2.5tyś.
tylko trzeba mieć pomysł i trochę kasy własnej, tyle.
amahay chodzi w rurkach z tego co pamiętam. ja mam sgs2, więc nie pomogę, swoją drogą, polecam sprzęt, bo jest niesamowicie tani, a ma całkiem zgrabne parametry. (jeśli chodzi o pisanie aplikacji pod androida), bo dla jajec to nie wiem na co komu takie coś.
ludzie idą na studia ty otwierasz firmę (mając 200k własnego wkładu + dotacje etc jest całkiem sporo), oni po 5 latach są mgr inż, a ty masz firmę która od 5 lat prospeperuje i bierzesz takich studentów na staż/zatrudniasz, za 2.5tyś.
tylko trzeba mieć pomysł i trochę kasy własnej, tyle.
amahay chodzi w rurkach z tego co pamiętam. ja mam sgs2, więc nie pomogę, swoją drogą, polecam sprzęt, bo jest niesamowicie tani, a ma całkiem zgrabne parametry. (jeśli chodzi o pisanie aplikacji pod androida), bo dla jajec to nie wiem na co komu takie coś.
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Jesteś mega przedsiębiorczy, z resztą jak większość młodzików którzy zapier**** u prywaciarza za 10zł/brutto. Jednak jak z nim rozmawiasz, to "no, no będę za niedługo kręcił coś swojego" i ten bogi sen powtarza się przez kolejne 10 lat.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
-