112
Kaai napisał(a):ja użyłem przekleństw, i już PRAWIE warn. naprawdę? równi i równiejsi?
Wyluzuj. Ja kiedys tez napisalem jakiegos prawie wulgaryzma i dostalem ostrzezenie. Hp to forum publiczne i nie powinno sie przeklinac. Nie raz szukalem slowa bo chcialem cos napisac a tylko bluzg pasowal. Zreszta nie mozesz miec pretensji jak dostales warna i jak prawie dostales warna. Musisz wybrac czego nie lubisz i to Ci beda dawac

-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
senekkorzenna napisał(a):Kiedy do Ciebie dotrze że pisanie dużymi literami to krzyk,w rozmowie też wykrzykujesz jedno słowo w zdaniu.
Tutaj nie mamy możliwości rozmawiania tylko pisanie to zastępuje ,spróbuj rozmawiając z kimś i wykrzykiwać słowo które uważasz za ważne i chcesz je zaakcentować a zobaczysz jak to będzie brzmieć i jak w końcu ktoś cie potraktuje.
Wszystko w porządku, senku?
-
Walenty - Moderator
Kaai napisał(a):z tymi dużymi literami żeście się uczepili strasznie. a czasami to jest naprawdę użytyczne
w związku z twoim przypadkiem zwołano na naradę najlepszych moderatorów
oto jak radzili:

Ostatnio edytowano 19/1/2013, 22:19 przez melvin, łącznie edytowano 1 raz
-
melvin - PierwszyOkrutny
A ja Wam pokażę ikonkę obrazującą jeden z przedmiotów szkolnych, ciekawe czy ktoś zgadnie (chodzi o język obcy), tak tematycznie jadę bo ikonka składa się z dużych liter. Oto i ona OIO. No proszę, który cwaniaczek wie?
PS: A tak ogólnie to skoro forum jest miejscem publicznym i przeklinać nie wolno to dlaczego, po wejściu w ostrzeżenia możemy zobaczyć zacytowane przekleństwa za które autor dostał ostrzeżenie?
PS: A tak ogólnie to skoro forum jest miejscem publicznym i przeklinać nie wolno to dlaczego, po wejściu w ostrzeżenia możemy zobaczyć zacytowane przekleństwa za które autor dostał ostrzeżenie?
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Walenty napisał(a):Kravec, ile Ty dzienne spędzasz czasu na nauce?
w tym semestrze mało bo nie miałem przedmiotów na które stale musiałem się uczyć. Przed kołami z farmy siedziałem parę dni po jakieś 4-5/6 godzin, tak samo przed kołami z patomorfy. Poprzednie semestry kiedy musiałem się uczyć cały czas 3-4 godziny dziennie to było takie minimum (1 dzień w tygodniu odpuszczasz bo nie dasz rady- chyba że no już nie możesz i lecisz wszystko co się da, prawie nie śpisz), a przed kołami i egzaminami/zaliczeniami dochodziłem do 7/8 godzin samej nauki na dobę. Nie wliczam w to czasu przerw, które trzeba zrobić bo czytasz i nie czytasz. Teraz nawet nie miałbym takiej możliwości bo zajęcia kończyłem dość późno. przykładowo w środę zaczynałem o 8 a kończyłem o 19. A uczelnie mam po drugiej stronie Łodzi- dojazd trochę zajmuje (teraz mam udogodnienie bo w tygodniu siedzę u dziewczyny 5km od instytutu- 10 minut i jesteśmy na zajęciach:)- ale wtedy na forum mniej wchodzę:D).
-
kravec - Administrator
Gdybym miał łeb podatny na przyjmowanie wiedzy która mnie obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg siedziałbym mniej:) Problem jest w tym że często musiałem się uczyć pierdół, a to co mnie interesowało gdzieś tam w toku zajęć zostawało pomijane. Przykładowo było tak że na biochemię ryłem się kilka dni i dostawałem 4 pkt na 10 (zbieranie punktów do egzaminu), a kolokwium z materiałoznawstwa stomatologicznego pisałem na czwórkę jak po prostu siadałem i przeczytałem wszystkie prezentacje- tak akurat cały dzień mi to zajęło. Biochemia to w ogóle był jeden z moich "ulubionych" przedmiotów... a z chemią jako chemią nigdy problemów nie miałem i bardzo lubiłem.
-
kravec - Administrator
Starasz się to zrozumieć bo łatwiej wtedy zapamiętasz. Tylko że przedmioty typu biochemia zaczynasz rozumieć w momencie kiedy przeczytałeś już 3/4 książki/materiału wykładowego. Do 3 terminu z biochemii przygotowywałem się 3 tygodnie wakacji (zajmowałem się tylko tym od rana do nocy, ostatnie dni dziewczyna ze mną siedziała i na wyrywki lecieliśmy. Tam po częsci musisz zrozumieć- inaczej nie zapamiętasz tych wszystkich cykli o które pytają wyrywkowo (masz napisać reakcje wzorami). A spróbuj się uczyć fizjologii czy patofizjologii bez zrozumienia- wyryjesz na blachę, ale nie odpowiesz na pytanie zazwyczaj.
Teraz Panowie zagadka- bo mamy jakieś 90 osób na roku, w tym z.. no.. 20 na płatnych (studiujemy razem, są przemieszanie między studentami dziennymi w grupach- tyle że się nie dostali na dzienne i muszą płacić jak chcą studiować).
Ile kosztuje roczek jak się tych lekko ponad 230pkt na 300 z matur nie miało?
edycja:
Kaai- tak, to jest coś innego niż uczenie się matmy czy fizyki na wyższym poziomie, jednak będąc tępym jak tabaka w rogu też kariery nie zrobisz- studia skończysz, ale na zasadzie- o! mam papier. Do tych zawodów musisz wykazywać myślenie. A i w toku studiów asystenci zwracają na to uwagę i zdarza się że cisną osoby, które widać są tyowymi recytatorami podręczników.
Teraz Panowie zagadka- bo mamy jakieś 90 osób na roku, w tym z.. no.. 20 na płatnych (studiujemy razem, są przemieszanie między studentami dziennymi w grupach- tyle że się nie dostali na dzienne i muszą płacić jak chcą studiować).
Ile kosztuje roczek jak się tych lekko ponad 230pkt na 300 z matur nie miało?
edycja:
Kaai- tak, to jest coś innego niż uczenie się matmy czy fizyki na wyższym poziomie, jednak będąc tępym jak tabaka w rogu też kariery nie zrobisz- studia skończysz, ale na zasadzie- o! mam papier. Do tych zawodów musisz wykazywać myślenie. A i w toku studiów asystenci zwracają na to uwagę i zdarza się że cisną osoby, które widać są tyowymi recytatorami podręczników.
Ostatnio edytowano 20/1/2013, 00:24 przez kravec, łącznie edytowano 1 raz
-
kravec - Administrator
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl