motocykl dla poczÄ…tkujÄ…cej, niskiej dziewczyny
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pojawiła się ładna dziewczyna to i ja się uaktywniam, nie mam Cię przypadkiem w znajomych na FB koleżanko?
Ja na Twoim miejscu wybrałbym Kawasaki Ninja 250, masz przerobioną wysokość siodła w TZR-ce? Wiem, że to tylko 50ccm ale akurat siodło ma wysoko i to znacznie wyżej niż przywołane przeze mnie Kawasaki. Zweryfikuj tutaj http://cycle-ergo.com/ Jakbym miał wybierać między przestarzałą konstrukcją GS-a a Ninją to nawet bym się nie zastanawiał. Przeskok naturalny, łapie się bez kombinacji na A2 a i po nim naturalnym rozwojem będzie 600ccm.

-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
co do kawy - będę nad tym się zastanawiała
TZR miałam obniżoną, więc teraz daję sobie z nią świetnie radę
bandit bardziej mi się spodobał od gs'a i nie jest wcale taki drogi, a z odsprzedażą nie będę miała chyba problemu, ale najlepiej będzie, jak usiądę i ocenię
TZR miałam obniżoną, więc teraz daję sobie z nią świetnie radę
bandit bardziej mi się spodobał od gs'a i nie jest wcale taki drogi, a z odsprzedażą nie będę miała chyba problemu, ale najlepiej będzie, jak usiądę i ocenię

motocykle - moja pasja, moja miłość, moje życie
-
yamaszkatzr - Świeżak
Co do kawy ze mnÄ… czy motocykla?
W klasie GS-a masz jeszcze CB500, GPZ500 oraz ER5 a troszkę wyżej ale też wyżej jeśli chodzi o kasę ER6 (10 000PLN).

-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Nie wiem jak Er5 ale Er6 jest za wysoka dla dziewczyny 164 cm. Sprawdzone. Można obniżać ale z marszu to tylko palcami do ziemi będzie dotykała. To kiepsko bo 200 kg + koleiny i robi się nieciekawie. Widziałem do niej siodło obniżone i do tego trochę węższe ale nie wiem ile takie cudo daje.motoluka napisał(a):[...]ER5 a troszkę wyżej ale też wyżej jeśli chodzi o kasę ER6 (10 000PLN).
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
GhastRider90 napisał(a):ja nadal zalecam kupno motocykla który potem sprzeda sie bez problemu gdy się znudzi bądz zeche sie zmienić profesie:) pomyśl nad tą Tenerką zawsze mozna kanape obniżyć i zawieszenie też wiec akurat moze będdzie pasowaćB4 spoko sprzęcik tylko raz że już dziś mało popularny sprzsecik(nie ma juz tego prawie na rynku) a dwa komu go potem odsprzedasz ? taki sprzet bedzie miał 15 lat najbidniej wiec wątpie aby ktoś chciał go kupić za rozsadną c ene ktorej nie będziesz żałowała a robić coś dla samej idei...? nie w polsce i za polskie pieniadze
pomyśc GS500, Gpz500, Kawasaki Er5, - coś co pójdzie potem do żyda może nawet za taki hajs jak kupisz, częsci pełno serwis żaden problem, sama też zrobisz wszystko jak jesteś kumata bądz masz faceta ktory ogarnia choć troszke temat moto
Pokaz mi tenere za te 7 8 tys ktore ona moze wydac
- aespeo
- Świeżak
aespeo napisał(a):GhastRider90 napisał(a):ja nadal zalecam kupno motocykla który potem sprzeda sie bez problemu gdy się znudzi bądz zeche sie zmienić profesie:) pomyśl nad tą Tenerką zawsze mozna kanape obniżyć i zawieszenie też wiec akurat moze będdzie pasowaćB4 spoko sprzęcik tylko raz że już dziś mało popularny sprzsecik(nie ma juz tego prawie na rynku) a dwa komu go potem odsprzedasz ? taki sprzet bedzie miał 15 lat najbidniej wiec wątpie aby ktoś chciał go kupić za rozsadną c ene ktorej nie będziesz żałowała a robić coś dla samej idei...? nie w polsce i za polskie pieniadze
pomyśc GS500, Gpz500, Kawasaki Er5, - coś co pójdzie potem do żyda może nawet za taki hajs jak kupisz, częsci pełno serwis żaden problem, sama też zrobisz wszystko jak jesteś kumata bądz masz faceta ktory ogarnia choć troszke temat moto
Pokaz mi tenere za te 7 8 tys ktore ona moze wydac
http://otomoto.pl/yamaha-xtz-660-tenere-M3490636.html
http://otomoto.pl/yamaha-xtz-750-tenere-M3491614.html
http://otomoto.pl/yamaha-xt-xt660-tener ... 39228.html
http://otomoto.pl/yamaha-tenere-xtz-660 ... 94083.html
http://otomoto.pl/yamaha-xtz-660-tenere-M3495938.html
BMW GS650 nawet sie trafił:
http://otomoto.pl/bmw-gs-650-f-transalp ... 97050.html
Mało ? jeszcze na ciuchy zostanie jak sie postara ewentualnie na stelaż z kuframi bocznymi badz na bajery typu podgrzewane manety akcesoryjne siedzenie etc.
Suzuki Bandit 600S 2001r still rolling...
-
GhastRider90 - Świeżak
Panowie ! Ciągle zapominacie że temat jest o kategorii A2. Co za tym idzie, nie polecajcie motocykli które mają powyżej 35 kW, nie wiem ile ma tenerka ale raczej wątpię, że japończycy z 750 ccm wyciągnęli mniej niż 47 koni
Miejcie na uwadze, że motocykl nie tylko musi pasować do niej ergonomicznie, ale też musi mieć określoną moc. Więc standard na początek CB500, GPZ500 oraz ER5 nie wchodzi pod nowe przepisy, chyba że chcesz się bawić w blokowanie w co szczerze wątpie.

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
yamaha xtz660 tenere
48 KM / 35 kW
prepisy mówia:
do 35KW i do 50KM.
48 KM / 35 kW
prepisy mówia:
do 35KW i do 50KM.
-
GhastRider90 - Świeżak
Po TZR bardziej skłaniałbym się do zakupu jakiejś np250-tki na asfalt Ninja jest piękna ale chyba droższa?
Do dalszej spokojnej nauki jazdy poleciłbym YBR-a 250lub CBF-a 250. Do TZR-a przepaść a da się normalnie jeździć.
Koleżanka jeżdziła parę lat temu na GS500, sprzedała kupiła w 2006 nową CBF250 i do zeszłego sezonu jeździła i po mieście i troszkę turystycznie ...na jesień sprzedasłem jej G650GS na obniżonym zawieszeniu (drobna pani) i jest zadowolona.
CBF stoi u mnie z przebiegiem 6.600 na jesień założyłem jej manetki podgrzewane, szybę przyciemniana i stelaż pod kufer.
Mogę popytać dla ciebie (daj znać) o cenę bo i tak w lutym mamy go wystawić na sprzedaż. Chciała właśnie jakieś 8tyś ale zobaczymy co teraz:)
... fajny byłby Tricker ale chyba nikt go nie odda za tą cenę
Do dalszej spokojnej nauki jazdy poleciłbym YBR-a 250lub CBF-a 250. Do TZR-a przepaść a da się normalnie jeździć.
Koleżanka jeżdziła parę lat temu na GS500, sprzedała kupiła w 2006 nową CBF250 i do zeszłego sezonu jeździła i po mieście i troszkę turystycznie ...na jesień sprzedasłem jej G650GS na obniżonym zawieszeniu (drobna pani) i jest zadowolona.
CBF stoi u mnie z przebiegiem 6.600 na jesień założyłem jej manetki podgrzewane, szybę przyciemniana i stelaż pod kufer.
Mogę popytać dla ciebie (daj znać) o cenę bo i tak w lutym mamy go wystawić na sprzedaż. Chciała właśnie jakieś 8tyś ale zobaczymy co teraz:)
... fajny byłby Tricker ale chyba nikt go nie odda za tą cenę

Sumomoto Motocykle Kraków
-
Sumomoto - Świeżak
GhastRider90, ja cały czas myślałem że proponujesz tą wersje : http://regiomoto.pl/portal/testy/testuj ... ola-swiata
Bo ta jest na rynku do dostania za minimum 17 tyÅ›.
I kanape ma na wysosci prawie 90 cm, co jak proponowałeś tej dziewczynie to wydawało mi sie dosc dziwne.
No ale spoko, te co dałeś do nich link to uszły by oprócz tej 750 bo ona wychodzi ponad limit mocy dla A2.
Bo ta jest na rynku do dostania za minimum 17 tyÅ›.
I kanape ma na wysosci prawie 90 cm, co jak proponowałeś tej dziewczynie to wydawało mi sie dosc dziwne.
No ale spoko, te co dałeś do nich link to uszły by oprócz tej 750 bo ona wychodzi ponad limit mocy dla A2.
- aespeo
- Świeżak
słyszałam, że niemieckie motocykle, np. cb500 są blokowane do tych 35 kW, więc być może mogłabym poszukać czegoś za granicą, szczególnie spodobał mi się bandit, toteż będę szukała w tym kierunku
ostatecznie gs500 lub kawa ninja, w sezonie pojeżdżę trochę na zloty i podpytam okazjonalnie właścicieli lub po prostu pojadę do jakiegoś komisu/sklepu
a co do wysokości mojego obecnego moto - samą TZR też miałam obniżoną o kilka cm
ostatecznie gs500 lub kawa ninja, w sezonie pojeżdżę trochę na zloty i podpytam okazjonalnie właścicieli lub po prostu pojadę do jakiegoś komisu/sklepu
a co do wysokości mojego obecnego moto - samą TZR też miałam obniżoną o kilka cm
motocykle - moja pasja, moja miłość, moje życie
-
yamaszkatzr - Świeżak
Moim zdaniem ER5 będzie idealne, zerknij tu: http://cycle-ergo.com/ sprawdzisz czy sięgniesz nogami do ziemi itd. Samą kawe można sprowadzić z Niemiec już zablokowaną.
Ej, Ej zauważyłem, że jesteś z Wrześni
Może Wybierzemy się gdzieś razem wiosną

Ej, Ej zauważyłem, że jesteś z Wrześni

-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
-
yamaszkatzr - Świeżak
Fajnie, że się bajera kręci ale ER-5 (37 kW (50 KM) przy 9000 obr/min) ma za dużo konia na A2, więc będzie musiała jakoś blokować, przykro mi.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
SkoQ napisał(a):Fajnie, że się bajera kręci ale ER-5 (37 kW (50 KM) przy 9000 obr/min) ma za dużo konia na A2, więc będzie musiała jakoś blokować, przykro mi.
- motocykli o mocy nieprzekraczającej 35 kW i stosunku mocy do masy nieprzekraczającym 0,2 kW/kg oraz niepochodzące od pojazdów o mocy przekraczającej dwukrotność mocy takiego motocykla,
nie iwdze tu nigdzie wzmianki na temat kucy

-
GhastRider90 - Świeżak
Tak Power zgadza się, może akurat coś utrafi, ale to jest może tak może nie.
GhastRider90 to się źle orientujesz 35 kW to jest dokładnie 47.586740424999995 Koni Mechanicznych według kalkulatora, nie wiem czego się doczepiłeś, ale z całą pewnością żeby jeździć motocyklem który ma 37 kW (50 KM) nie wystarczy kategoria A2. Chyba że tak jak mówi Power znajdzie akurat sztukę która będzie miała wbite mniej w dowodzie
GhastRider90 to się źle orientujesz 35 kW to jest dokładnie 47.586740424999995 Koni Mechanicznych według kalkulatora, nie wiem czego się doczepiłeś, ale z całą pewnością żeby jeździć motocyklem który ma 37 kW (50 KM) nie wystarczy kategoria A2. Chyba że tak jak mówi Power znajdzie akurat sztukę która będzie miała wbite mniej w dowodzie

-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
GhastRider90 napisał(a):SkoQ napisał(a):Fajnie, że się bajera kręci ale ER-5 (37 kW (50 KM) przy 9000 obr/min) ma za dużo konia na A2, więc będzie musiała jakoś blokować, przykro mi.
- motocykli o mocy nieprzekraczającej 35 kW i stosunku mocy do masy nieprzekraczającym 0,2 kW/kg oraz niepochodzące od pojazdów o mocy przekraczającej dwukrotność mocy takiego motocykla,
nie iwdze tu nigdzie wzmianki na temat kucyz tego co sie orientuje to do 50KM wieć spokojnie moze jezdzić:) jak by sie uparła to moze znaleśc cos wiekszego
35kW*1,36KM=47,6KM po zaokragleniu 48KM wiec er5 odpada, chyba, ze zdlawiona bo takie tez mazna znalezc.
A z tenerami i innymi enduro dajcie sobie spokuj. Staliscie chociaz obok? tenera - nawet ta stara - jest ogromna.
Ew. polecalbym BMW f650st bo gs troche wyzszy jest. Moja kuzynka jest tego samego wzrostu i daje spokojnie rade. Chociaz mowi, ze woli jezdzic dr650 swojego meza bo czuje sie jak na rowerze

Theo
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
Kawasaki ER5 -> KTM LC2
-
the-o - Świeżak
• Strona 2 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości