rm 125 słaba moc
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
rm 125 słaba moc
Witam mam od paru dni suzuki rm 125 przedtem mialem suzuki rm 85 ktora szla nie na leb i teraz mam rm 125 ktora idzie slabiej niz 85
moto jest po remoncie ma 3 mth przejechane najpierw nie wkrecala sie na obroty wyczyscilem gaznik dysze itp i juz wkreca sie ale i tak nie idzie jak 85 czy tak jest seryjnie ze 125 nie sa tak zazyowane czy co ?? filter mam czysty itp .. co to moze byc !? prosze o pomoc !!!

- Tobiasz1233
- Świeżak
a kto robił remont ? ty czy poprzednik ? moze wcale nie jest po remoncie, albo np został zakupiony zły tłok - zdarza się że tłoki były nizsze i wyzsze, raz kumpel do yz kupił tłok który okazał sie kilka mm za niski, i moto pracowało, ale nie miał tej mocy co powinien przerywał na wysokich obrotach.
lub moze zawór wydechowy ci nie działa ? sprawdzaj wszystko po kolei. turdno cokolwiek tu powiedziec. po czyszczeniu gaźnika wyregulowałes go odpowiednio ?
lub moze zawór wydechowy ci nie działa ? sprawdzaj wszystko po kolei. turdno cokolwiek tu powiedziec. po czyszczeniu gaźnika wyregulowałes go odpowiednio ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
poprzednik mowil ze remont kosztowal go 1100 zł nawet ma naklejke serwisu i nr telefonu jestem zalamany :/edit on mi nie przerywa odcina wszystko elegancko wchodzi na obroty ale nie ma takiej mocy 

- Tobiasz1233
- Świeżak
tez mam naklejke serwisu
a jakoś to nie znaczy, ze moto po remoncie swieżo.
odpowiedz na wszystkie moje pytania. chcesz sie czegos dowiedziec to nie pisz zbędnych informacji tylko konkrety.
zdejmij wydech zobacz w w jakim stanie jest tłok. mozesz zrobic fotke jak masz czym zrobic zeby było dobrze widać.

odpowiedz na wszystkie moje pytania. chcesz sie czegos dowiedziec to nie pisz zbędnych informacji tylko konkrety.
zdejmij wydech zobacz w w jakim stanie jest tłok. mozesz zrobic fotke jak masz czym zrobic zeby było dobrze widać.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- Tobiasz1233
- Świeżak
w ksiązce serwisowej powinno byc opisane jak sięgo ustawia, więc i jak sie sprawdza. swoją drogą to nawet na słuch i wyczucie mozna poznac, oczywiscie z doswiadczeniem. który rok RM ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A może miałeś ten remont ale masz zamiast nicaslu wbita tuleje i dlatego idzie tak slabo a w 85 miales nicasil i ona byla mocniejsza niz setka lub tez moto do remontu a nie po remoncie
- Fantas3k
- Bywalec
Tuleja tak bardzo nie zaniża mocy, może osiągi trochę. Jej minusem jest to, że potrafi szybko i łatwo zagrzać Nasz motocykl. Moim zdaniem, jeśli kupiłeś moto niby po remoncie, a Twoja 85 także była w dobrym stanie, to radziłbym sprawdzić stan organizmu Twojej RM
Innego wytłumaczenia nie ma, ew. takie duperele, jak gaźnik, filtr powietrza, zawór, świeca itp. itd. Dużo może być czynników, które zabrały motorkowi moc. Najlepiej sprawdzać po kolei co jest nie tak (ja zaczynam od najprostszych rzeczy, bo czasami są takie głupie problemy- trudny problem=łatwe wyjaśnienie). Powodzenia 

http://www.youtube.com/user/PawlakMX | Zapraszam!
-
Ciastuś <3 - Świeżak
A może problem leży w dyfuzorze (nagar w środku) przez co blokuje wylot spalin...
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
A może problemu nie ma, tylko niedopatrzenie ?
Przypatrz się dokładnie na łączenie dyfuzor-cylinder, łączenie jest czyste ? Nie ma wycieków mieszanki ?
To też główny problem spadku mocy, dyfuzor odgrywa bardzo ważną rolę, a jeżeli jest choć troszkę nieszczelny, moc motocykla radykalnie spadnie
Przypatrz się dokładnie na łączenie dyfuzor-cylinder, łączenie jest czyste ? Nie ma wycieków mieszanki ?
To też główny problem spadku mocy, dyfuzor odgrywa bardzo ważną rolę, a jeżeli jest choć troszkę nieszczelny, moc motocykla radykalnie spadnie

-
Street4Fun - Bywalec
Widziałem podobną akcję z nieszczelnym dyfuzorem.
To była niewielka przerwa, a różnica była ogromna
Więc ja bym polecał sprawdzić układ cylinder-dyfuzor.
To była niewielka przerwa, a różnica była ogromna

Więc ja bym polecał sprawdzić układ cylinder-dyfuzor.
-
Street4Fun - Bywalec
Tam nie ma żadnych wycieków a jak odkręcę swiece to ładnie pcha palec... i ogolnie rmka pali na strzała
dodam jeszcze ze jak odkręcę swiece to jest zalana ale jeździ normalnie iglice mam na srodkowym stopniu macie jeszcze jakies pomysly
?

- Tobiasz1233
- Świeżak
po 1 jest zima więc i ustawienia gaźnika czyli dysze i iglica mają być inne.
po 2 sprawdź czy masz tuleje czy nicasil, oblukaj przez wylot stan tłoka.
bo remontu mogło nie być itp itd trzeba wszystko sprawdzić bo mówić może każdy
po 2 sprawdź czy masz tuleje czy nicasil, oblukaj przez wylot stan tłoka.
bo remontu mogło nie być itp itd trzeba wszystko sprawdzić bo mówić może każdy
- barek253
- Mieszkaniec forum
Na weekend bede miał dopiero możliwość sprawdzenia ile mam barów itp... tam gdzie laczy sie wydech z cylindrem brakuje 1 sprezyny czy to moze byc powod slabej mocy ?
- Tobiasz1233
- Świeżak
ja tam fakt miałem CR 250 , ale też 2T i raz przejechałem sie bez wydechu, czuć że słabsza bo wiadomo za co wydech odpowiada. ale nie straciła aż tyle żeby była tak słaba jak 125 ccm
bardziej odczuwalnie była słabsza jak tłok był podjechany.
jak przy wydechu wiec nie masz za duzej szczeliny, jak dym za bardzo nie ucieka, to bym to odpuscił.
i oddał sprzet do mechanika żeby przejrzał co i jak. ty nie masz kompletnie doswiadczenia. a kto wie moze to jest jakas inna błaha sprawa, trudno tak na forum cokolwiek sensownego doradzic bo przyczyn moze byc na prawde duzo. daj do mechanika na przegląd, zwykle bierze z 50 zł. powiedz żeby sprawdził własnie tą moc, i od razu niech spojrzy na rame itp. moze powie ci kilka ciekawostek o sprzęcie
i powie co jest do wymiany

jak przy wydechu wiec nie masz za duzej szczeliny, jak dym za bardzo nie ucieka, to bym to odpuscił.
i oddał sprzet do mechanika żeby przejrzał co i jak. ty nie masz kompletnie doswiadczenia. a kto wie moze to jest jakas inna błaha sprawa, trudno tak na forum cokolwiek sensownego doradzic bo przyczyn moze byc na prawde duzo. daj do mechanika na przegląd, zwykle bierze z 50 zł. powiedz żeby sprawdził własnie tą moc, i od razu niech spojrzy na rame itp. moze powie ci kilka ciekawostek o sprzęcie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przed chwilą przyjechał znajomy który się zna z manometrem i mam 12 barów ! czyli sprzedawca nie oszukał
do wymiany jest kosz sprzegłowy nie osiagał takiej mocy jak powinnien dlatego ze sie sprzegło ślizgało dziekuje mozna zamknac temat BARDZO DZIEKUJE ZA CHECI !!!! POZDRAWIAM!

- Tobiasz1233
- Świeżak
w 2t nie oplaca się sprawdzac cisnienia, bo nie jest to wiarygodne, dam Ci więcej oleju do paliwa i będziesz miał i 15 Barów
a co do kosza, kosz? albo coś źle zrozumiałes albo masz dobrego mechanika ^_^, jak ślizga się sprzęgło to na ogół wymienia się okładziny sprzęgłowe, a nie kosz sprzęgłowy, chyba że jest tak dobity że nie idzie nic z niego juz zrobic
a co do kosza, kosz? albo coś źle zrozumiałes albo masz dobrego mechanika ^_^, jak ślizga się sprzęgło to na ogół wymienia się okładziny sprzęgłowe, a nie kosz sprzęgłowy, chyba że jest tak dobity że nie idzie nic z niego juz zrobic
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
- Tobiasz1233
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości