Zobacz wÄ…tek - 1
NAS Analytics TAG

1

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez mirekm71 » 14/12/2012, 18:59

Nie zauwazylem, zeby chlopak na filmie sie czegos bal. Na poczatku odkreca gaz i zamyka bo pewnie kolo sie slizga na mokrym. Takie tam power slide, pozniej normalnie sobie jezdzi do 160 po miescie na trzecim biegu i na tym tez podrywa kolo ale z gazu. Nic nie wskazuje na strzaly z klamki. Nie idzie w pion. Moze nie umie a moze nie chce. Z tego co wiem nie wszyscy na forum napier...ja piony przy 150km/h wiec nie ma co wymagac tego od innych. Moim zdaniem koles jezdzi calkiem dobrze chociaz pierwszy luk w lewo ma ze trzy korekty ale pobocze mokre, kola mokre wiec mozna sie bac. Troche za duzo zaufania ma do innych uczestnikow ruchu ale predzej czy pozniej zycie nauczy go przewidywania. Albo jak sie skoncza trytytki albo z innych powodow.
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez neuros » 14/12/2012, 19:55

Glenroy napisał(a):Tjah, dziwić się później, że motocykliści w Polsce uważani są za zło wcielone, że kierowcy reagują tak jak reagują i że każdy widzi jadącą nerkę a nie człowieka.

Z tymi nerkami to i tak ściema. Po wypadu przy takiej prędkości to nerki już się nie nadają do przeszczepu. Właściwie to niewiele rzeczy się nadaje. Ja nie wiem skąd się przyjęło że motocykliści to dawcy. Co najwyżej honorowi dawcy krwi, albo szpiku. Ale za to powinno się chwalić, a nie delikatnie mówiąc "krytykować".

Wiecie że do wiosny jeszcze 96 dni?
Four wheels move your Body, Two wheels move your Soul...
neuros
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 14/12/2012, 20:09

Hehehe.. Ja wyciągam sprzęt z domu 24 lutego :) Zawsze po wyścigach SBK chce mi sie jeździć. 8)
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Glenroy » 14/12/2012, 20:11

neuros napisał(a):Z tymi nerkami to i tak ściema. Po wypadu przy takiej prędkości to nerki już się nie nadają do przeszczepu. Właściwie to niewiele rzeczy się nadaje. Ja nie wiem skąd się przyjęło że motocykliści to dawcy. Co najwyżej honorowi dawcy krwi, albo szpiku. Ale za to powinno się chwalić, a nie delikatnie mówiąc "krytykować".

No już raczej z takiego nie ma co przeszczepiać, z kierowcy samochodu niewiele zostaje przy 100km/h a co dopiero z motocyklisty, którego poza kombiakiem nie ochrania półtorej tony żelastwa.
Jeżeli o takie dawstwo chodzi to jak najbardziej, chętnie oddawał bym krew, ale mam po prostu wstręt do igieł, nie wiem czemu, nie pytaj ;).

neuros napisał(a):Wiecie że do wiosny jeszcze 96 dni?

Wiesz zawsze jak podnieść na duchu :P

A jeszcze pytanko, może dwa :)
Wit. B pomaga przy zatruciu alkoholowym, a tauryna usuwa rzekomo toksyny, czyli jeżeli dobrze rozumiem, jeśli przed imprezą walnę sobie takiego redbulla-dwa, na drugi dzień mogę mieć mniejszego kaca? ;)

No i najważniejsze, jak działa Inositol? podobno to jakiś "suplement szczęścia" który ma za zadanie obniżyć ciśnienie ;)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Invi » 14/12/2012, 20:59

Czyli w sumie niedługo bo tylko 3 miesiące ;)
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez neuros » 14/12/2012, 21:14

Glenroy napisał(a):A jeszcze pytanko, może dwa :)
Wit. B pomaga przy zatruciu alkoholowym, a tauryna usuwa rzekomo toksyny, czyli jeżeli dobrze rozumiem, jeśli przed imprezą walnę sobie takiego redbulla-dwa, na drugi dzień mogę mieć mniejszego kaca? ;)

No i najważniejsze, jak działa Inositol? podobno to jakiś "suplement szczęścia" który ma za zadanie obniżyć ciśnienie ;)

Kac jest uzależniony od tego jak twój organizm metabolizuje alkohol, ile enzymów jest w stanie wyprodukować itp. Wit. B faktycznie pomaga przy zatruciach alkoholowych (zatrucie to nie to samo co kac). Alkohol rozkłada wit B, więc jeśli będzie się brało kompleks wit B (ogólnie kompleksy witaminowe są bardzo wskazane) przed piciem, to jej większa ilość na pewno będzie w jakimś stopniu odciążeniem. Co do tauryny, to kiedyś zrobili badania na szczurach i stwierdzili, że cofa uszkodzenia odalkoholowe wątroby, no ale to u szczurów. Ogólnie zasada jest taka, że nie powinno się łączyć napojów energetycznych z alkoholem, bo to zwyczajnie niebezpieczne.

Na kaca to najlepiej powerade, gadorate albo isostar. Uzupełni wypłukane elektrolity i glukozę, dobrze nawodni. Poza tym świetnie działa ostry seks :D To sprawdzone naukowo.

Inositol odpowiada za pracę neuroprzekaźników, zwiększa wrażliwość receptorów na serotoninę, czyli hormon szczęścia, reguluje równowagę jonów cynku i miedzi w komórkach mózgowych (nadmiar miedzi może powodować rozdrażnienie a nawet agresję), wzmaga działanie insuliny, jest czynnikiem lipotropowym, uczestniczy w produkcji nasienia :) Sam w sobie ciśnienia nie obniża. Może korzystnie wpływać na pracę serca i krążenie obwodowe i mózgowe, ale to z witaminą PP i B6.
neuros
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 14/12/2012, 21:22

neuros napisał(a):Na kaca to najlepiej powerade, gadorate albo isostar. Uzupełni wypłukane elektrolity i glukozę, dobrze nawodni. Poza tym świetnie działa ostry seks :D To sprawdzone naukowo.

No to panowie jak będziecie mieli kaca piszcie do "neuros".
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 14/12/2012, 21:30

Jak nie można łączyć energetyków z alko? Przecież to najlepsze co można z nimi zrobić :P

Jak przed pójściem spać napije się sporo wody, zjem coś z witaminami to rano jest luz ile bym nie pił.

A jedzenie przed piciem czegoś co sprawi że będę czuł się jakbym mniej wypił moim zdaniem mija się z celem :P

Tylko że ja mam słaby żołądek, czasem jak jeszcze nawet nieźle kontaktuje to zdarzy mi się porzygać jak gimnazjaliście ;)
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez drug0n » 14/12/2012, 21:45

Ty jesteś naszą wiosną, nawet w te najchłodniejsze i najciemniejsze zimowe wieczory <3
drug0n
Bywalec

Postprzez neuros » 14/12/2012, 21:47

To była odpowiedź według wyznaczników medycznych. Z doświadczeń własnych to nie wiem, bo nie miewam czegoś takiego jak kac :D
neuros
Świeżak

Postprzez mirekm71 » 14/12/2012, 21:50

drug0n napisał(a):

Ty jesteś naszą wiosną, nawet w te najchłodniejsze i najciemniejsze zimowe wieczory <3

To mile, ze jestes mily ale jak sie bedziesz oswiadczal to zrob to na PW albo na fb :wink: ale nie tutaj...
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 14/12/2012, 21:57

drug0n napisał(a):

A ty jutro będziesz miał kaca...
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez neuros » 14/12/2012, 22:02

drug0n napisał(a):

O matko, ale wazelina :D
neuros
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 14/12/2012, 22:05

neuros napisał(a):O matko, ale wazelina :D

Co byś się nie zatarła :roll: :lol:
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez neuros » 14/12/2012, 22:11

Black-Ghost napisał(a):
neuros napisał(a):O matko, ale wazelina :D

Co byś się nie zatarła :roll: :lol:

Idź i nie grzesz więcej...
neuros
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 14/12/2012, 22:12

Neuros Nie rozkazuj mi :evil:
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 14/12/2012, 22:54

A niby to ja jestem chamem...
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 14/12/2012, 22:56

ktoś dostał warna za 'pokaż cycki' bodajże, a teraz nasz moderator zachowuje się wysoce nieodpowiedzialnie w stosunku do kobiety.

Black-Ghost, niektóre zachowanie nie przystaje facetom nawet w internecie, a co dopiero moderatorom. więc wyluzujcie z takimi chamskimi gimnazjalnymi docinkami.
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Black-Ghost » 14/12/2012, 23:17

"A to że jestem moderatorem muszę od razu być gentelmanem? Bez jaj to jest hyderpak! Tu se możecie pisać co chcecie. "Kaai" Wróciłeś już mądrzejszy i bardziej stonowany?
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 14/12/2012, 23:40

jak bym wrócił mądrzejszy, to byś dopiero moich postów nie rozumiał :) teraz nie rozumiesz, a co by było potem!
a co za różnica czy hydepark czy piaskownica? nie ogarniam. w hydepark można być chamem i gburem? dobrze wiedzieć.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê