zx6r 06 jako 2 motocykl, pomożcie w wyborze
• Strona 1 z 2 • 1, 2
zx6r 06 jako 2 motocykl, pomożcie w wyborze
Witam mam na imię Dawid i jestem z okolic Łodzi. Od razu mam pytanie: Co sądzicie o Kawasaki zx6r z 2006 roku? w internecie nie ma zbyt wiele informacji o niej. Ten sezon przelatałem na Gixxerze 600 k1 i chcę zmienić motocykl na nowszy. Tą Kawe mam możliwość kupić za 14500 zł. Była po delikatnym ślizgu ale nic nie popękane tylko do pomalowania prawy plastik. Chciałbym całkowicie przemalować go na biało( cena 14500 już z malowaniem, wymianą opon, oleju i filtrów). Przebieg motocykla to 21k, posiada 3 kluczyki. Co myślicie o tej ofercie, czy warto?
Z góry dziękuję za pomoc, Dawid
Z góry dziękuję za pomoc, Dawid
-
lothor1 - Świeżak
Może moje odczucie jest złe ale właściwie wydawało mi się, że to trochę drogo;)
Na allegro są trochę około 14k albo nowszy model w tej cenie. Teraz widze tylko malowanego na biało:
http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-zx6r-M3472904.html
Na allegro są trochę około 14k albo nowszy model w tej cenie. Teraz widze tylko malowanego na biało:
http://otomoto.pl/kawasaki-zxr-zx6r-M3472904.html
Ostatnio edytowano 14/12/2012, 09:45 przez lothor1, łącznie edytowano 1 raz
-
lothor1 - Świeżak
edytuj posty bo warna dostaniesz ;p jak handlarz to pamietaj ze on cos musi na tym zarobic. i napewno to nie jest 100zł wiec trzeba barac pod uwage ze to moto kosztowało go o wiele mniej niz te 14 tysi. nie znam sie na cenach ale sam dałęm za r6 z 03 rok 13 tysi... obstawiam ze moto mialo konkretna przygode... albo to tylko przypuszczenia. najlepiej obejrz go i zalatw jakies zdjecia 

r6
-
czajnik88 - Świeżak
Sytuacja jest taka że wiadomo, że handlarz musi zarobić ale on przywozi po 5 motocykli na raz w pakiecie więc pewnie na jednym zarobi więcej na drugim mniej co oczywiście nie zmienia faktu, że z tego żyje;) Oglądałem go i nic moich zastrzeżeń nie wzbudzało, rama bez rysek(oczywiście prosta), sety, klamki w całości, napęd ok, tyle, że trzeba pomalować(aktualnie jest zielona).
-
lothor1 - Świeżak
bedziesz widział czy są wogole. jak zaliczył szlifa to moglo je pourywac. a to dodatkowe koszty bo jesli by ich nie bylo to nie mogl bys np blokowac keirownicy albo uderzał bys nia o bak. popatrz czy tarcze sa oryginalne, poszukaj na necie jakie bylo malowanie z tego rocznika i porownaj sobie, czy sa takie same odcienie, czy nie ma gdzies matu zamias polysku np.
r6
-
czajnik88 - Świeżak
Acha to drążki są;) Na tarcze nie patrzyłem, czy są oryginalne, tak mi się na pierwszy rzut oka wydawało, bo kawa ma te rzeźbione. Malowanie też mi się wydaje być oryginalne. Nie jestem oczywiście napalony na ten motocykl, dlatego pomocy szukam na forum
Gsxr 600 k1
-
lothor1 - Świeżak
Ja tam nie wiem jak by musiało walnąć żeby wywalić w nim ograniczniki skrętu
Że siedziałeś i nie lało się z lag to jeszcze nie znaczy że są proste. Ogólnie kupienie moto którym nawet nie jechałeś to z lekka hardcore. Zdarzały się padnięte silniki i skrzynie biegów, więc przegonienie do końca na dwójce + osłuchanie silnika bardzo wskazane.
A skąd to niby wiesz?
Pomalowany musi być naprawdę solidnie żeby to naprawdę dobrze wyglądało. Byle lakiernik tego nie ogarnie.
Ogólnie to bez przynajmniej zdjęć to można całe nic powiedzieć.

Że siedziałeś i nie lało się z lag to jeszcze nie znaczy że są proste. Ogólnie kupienie moto którym nawet nie jechałeś to z lekka hardcore. Zdarzały się padnięte silniki i skrzynie biegów, więc przegonienie do końca na dwójce + osłuchanie silnika bardzo wskazane.
lothor1 napisał(a):rama bez rysek(oczywiście prosta)
A skąd to niby wiesz?
Pomalowany musi być naprawdę solidnie żeby to naprawdę dobrze wyglądało. Byle lakiernik tego nie ogarnie.
Ogólnie to bez przynajmniej zdjęć to można całe nic powiedzieć.
Ostatnio edytowano 14/12/2012, 11:08 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Autorze tematu. Tutaj masz link do stronki poświęconej tej serii motocykli: http://www.kawasaki-ninja-forum.de/t508 ... -ZX-R.html . Posprawdzaj dobrze to moto! Nigdy nie wierz handlarzowi! Jeśli chcesz uniknąć ryzyka kup w tej cenie model starszy np od usera: Seba_ER5. On ma na prawdę zadbaną i dobrze wyposażoną 636 (03-04) model. Pogadaj z nim może ci sprzeda swoją.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
Ostatnio ladna taka kawa stała na allegro za 14500. Z Debicy bodajze. KUmpel mi mowil ze znana na forum podkarpackich motocyklistow i chwalona. Sprawdz czy jeszcze stoi. Tablice RDE. Ogolnie za 15-15500 mozna dorwac juz cos sensownego ale to raczej na poczatku sezonu, bo teraz malo moto stoi.
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
Tylko w starych modelach do 99r się zdarzało ale głównie w ZX9R (model przed tzw. kocimi oczami) Kawy od 2003 roku mają dobre ramy i trzeba by się nieźle napocić by rama pękła(To nie suzuki). Jedyną wadą tych motocykli są ich poprzedni właściciele i to jak o nie dbali.
-
To mało wiesz. W Suzuki GSXR 1000 K5 do K8 ramy pękały z wyszczególnieniem na K5-K6. Jeśli chodzi o 600/750 to k6-k7. Z tych roczników tak jak napisałeś kawasaki ogólnie jest najmocniejsze a na dodatek dobrze wygląda choć mnie nie pasuje wydech pod zadupkiem. Nie myślałeś o Litrze? Czy jeszcze za wczas?
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.