[Yamaha XVS650] Używana Yamaha XVS650 Drag Star po 30
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Niezawodny sprzęt... tia....pojechał Irek na Yamaszce w hAmerykę, wrócił w GMC...Komentatorzy napisał(a):Beznadziejny artykuł .....
Jeździłem i 650 i 1100 i nowym Midnight Starem 1300 i powiem jedno .... Drag to świetny motocykl. Wystarczy poczytać na <a href="http://www.yamaha-dragstar.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.yamaha-dragstar.pl</a><br><hr>Kozak_Barabasz<br>Komentatorzy napisał(a):I po co reklamujesz swój portal? to towarzystwo wzajemnej adoracji i lizania się po jajkach? <br><hr>Fu<br>Komentatorzy napisał(a):Napisał twardziel Fu... Zastanów się chłopie co piszesz. Pozdrawiam Cię serdecznie charakterystycznie uniesionym do góry środkowym palcem.<br><hr>wiedźma<br>Komentatorzy napisał(a):Wiedźma, mnie również tak pozdrowisz?
Nie zgodzę się z Kozakiem. Miałem oba Dragi i jestem szczęśliwy, że ich nie mam. Midnight Star 1300 to zupełnie nowa konstrukcja (od zawiasów, przez ramę a na piecu kończąc) i stawianie jej obok Draga świadczy wyłącznie o dyletanctwie tak piszącego. Kiedy jeździłem, było si ale kiedy 1100 zaczął mi się sypać, to już było średnio fajnie. Tysiące na naprawę, i nie jestem odosobnionym przypadkiem. Ja wróciłem do innych motocykli ale kilku znajomych latających Dragami przeszło do innych stajni, właśnie ze względu na awaryjność Fortepianów. <br><hr>pan_wiewiorka<br>Komentatorzy napisał(a):Wiesz... moja Jadzia od 98 się nie zepsuła. Albo mam jakiś wyjątkowy egzemplarz albo ta awaryjność to mit.<br><hr>eRKa<br>
<a href="http://www.scigacz.pl/Ameryka,Polnocna,na,dwoch,kolach,samotnie,w,USA,16333.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Ameryka,Polnocna,na,dwoch,kolach,samotnie,w,USA,16333.html</a><br><hr>Kmieciu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bardzo, ale to bardzo madra wypowiedz...<br><hr>ojgenKomentatorzy napisał(a):30000 w 5 lat, chopperem, to wlasnie lanserskie jezdzenie kolo komina... na scigu robie wiecej... <br><hr>fasdasd<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co się czepiasz... dla mnie 30 000 w 5 lat to rownież tak nie za wiele... to ja moim prawie 30-letnim "customem-wydumką" (określenie zapożyczone z scigacz.pl) zdarza się, że tyle robię w ciągu jednego sezonu. A najlepsze, że przez 5 lat użytkowania, za granicą na nim jeszcze nie byłem... Wszystko po Polsce. Najmniejszy zanotowany przeze mnie przebieg sezonowy - 15 000. Najwyzszy - 40 000. Niespełna dwuletni motocykl teścia również pokazuje obecnie już ponad 30 000km...Komentatorzy napisał(a):30000 w 5 lat, chopperem, to wlasnie lanserskie jezdzenie kolo komina... na scigu robie wiecej... <br><hr>fasdasd<br>Komentatorzy napisał(a):bardzo, ale to bardzo madra wypowiedz...<br><hr>ojgen<br>
Reasumując - przebieg 30 000km w 5 letnim motocyklu to istna okazja! Motocykl niemalże nie śmigany - 6 000 na sezon? czyli motocykl jak dla mnie nie jeżdżony przez więcej niż 2 tygodnie w roku....<br><hr>Marek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no moze nie przesadzajmy ze w pierwszy tydzien, ale zapaleniec (jak ja na pierwszym moim moto) to ponad 30 000 w pierwszy sezon spokojniutko pyka. <br><hr>CBKomentatorzy napisał(a):30 000 km to żaden przebieg mogący pokazać słabe punkty współczesnego motocykla.
Takie testy można było przeprowadzać w latach 60-tych na dwu suwach....
Przedstawiajcie ale minimum po 70 000 km.
<br><hr>Test(osteron)<br>Komentatorzy napisał(a):No właśnie, na dodatek gość prawie nie jeździł bo zapaleniec te 30 tysięcy km nakręciłby w pierwszy tydzień od odebrania z salonu<br><hr>Korba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no własnie... taki drag star 1100 przy pełnym pocisku jest łykany bez wysiłku przez np. Intrudera 800.Komentatorzy napisał(a):Autor chyba nie wiele jednak jeździł Drag Starem, a nawet jeśli przejechał nim więcej niż 50 km, to widać, że poza ścigaczami czy turystykami nie doznał chyba prawdziwej jazdy cruiserem. Przyspieszenie DS ma bardzo dobre, pod warunkiem, że umie się wykorzystywać silnik, prowadzi się bardzo dobrze i wybacza wiele błędów co czyni motor świetnym dla nowicjuszy chcących zaprzyjaźnić się z tą klasą sprzętu. Hamulce rzeczywiście mogłyby być lepsze, chociaż przy 650 wystarczają. Zupełnie inną sprawą jest przyjemność jazdy, która nie tyle oznacza wygodę jazdy, prowadzenia etc., ale to tzw. lifestyle.<br><hr>Galder<br>Komentatorzy napisał(a):Chyba nie jeździłeś motocyklem, który ma przyspieszenie. Drag może ostro wystartuje a maksymalny moment osiąga wtedy, kiedy pojawia się dziura i... koniec. Pierwszych 100 m sii, później straszna lipa. I co oznacza "umieć wykorzystać silnik", jaja sobie robisz czy nawąchałeś się kleju? Przejechałem Dragami sporo i mocy nie poczułem. Inna sprawa, to nie motocykl do zap***lania, i tutaj rozumiem. Natomiast lajfstajl? Przeleć 600 km jednego dnia, to Ci lędźwie wysiądą jak nie masz kanapy Mustanga, będziesz miał lajfstajl. Heble nie istnieją, jeśli miałeś okazję polatać jakimkolwiek sportem, nawet takim sprzed 20 lat, to w żaden sposób nie można powiedzieć, że hamulce w Dragu spełniają swoją rolę (zresztą, tyczy to prawie każdego cruisera) w sposób zadowalający.<br><hr>pan_wiewiorka<br>
A zupełnie inną sprawą jest, że ten sprzęt nie do takiej jazdy służy...
Nie zmienia faktu, że wyprzedzanie Dragiem jest dosyć kłopotliwe (szczególnie 650....) Drag 650 ma podobne osiągi do.... Jawy 350! I piszę to ja, który żem to miał oba motocykle do codziennego porównania! Nawet śmiem twierdzić, że Jawa w niektórych przypadkach szybsza... Ale trwałością to jednak Drag lepszy ;]<br><hr>Beca
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cukinia cukinią, ale Boczo najwyraźniej nie wie, kto to taki ten defetystaKomentatorzy napisał(a):Jak można porównać budowę silnika do cukinii. Człowieku, możesz się zdziwić jak skomplikowana jest cukinia.<br><hr>miodzik<br>

<a href="http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=defetysta&od=&from=os" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=defetysta&od=&from=os</a>
Pozdro<br><hr>Micha
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Już kiedyś, drogi Autorze, produkowałem się tutaj na temat porównań. Prosty jak budowa cepa - tak to się u nas w Polsce na to mówi. A cukinia rzeczywiście skomplikowana jest. Bo popatrz: z ilu części zbudowany jest ten silnik, a z ilu komórek cukinia? I dalej: z ilu części zbudowana jest każda część tego silnika, a z ilu każda komórka cukinii? Łapiesz?Komentatorzy napisał(a):Jak można porównać budowę silnika do cukinii. Człowieku, możesz się zdziwić jak skomplikowana jest cukinia.<br><hr>miodzik<br>Komentatorzy napisał(a):To komentarz pułapka, prawda?:) Do czegokolwiek bym teraz nie porównał silnika, powiesz, że to niewyobrażalnie skomplikowane. Ok, wygrałeś argumentPozdro.<br><hr>Boczo<br>
Pozdro<br><hr>Micha
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
....czyli kto ma" większego" ?...... Co za różnica ile gościu przejechał, ważne że ma radochęKomentatorzy napisał(a):30000 w 5 lat, chopperem, to wlasnie lanserskie jezdzenie kolo komina... na scigu robie wiecej... <br><hr>fasdasd<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie wiem skąd tyle jadu w braci motocyklowej ??? My Polacy przypier..... się do wszystkiego. Artykuł lux. Moja kobieta pomyka na takim drag starku, a ja dumnie na Valkyrii obokKomentatorzy napisał(a):Dla mnie artykuł, w którym ktoś przyrównuje pojemność 650 do 1900 czy ścigacza świadczy o braku profesjonalizmu oraz obiektywizmu. To są "AUTORZE" różne segmenty. Może drogi pismaku czas zmienić portal na KOMAR.PL (nie ubliżając komarkowi). Jeżeli opisujesz na ścigacz.pl cruisera to podejdź do tego profesjonalnie. Inną kwestią jest, że jeżeli masz jakiekolwiek wykształcenie dziennikarskie to drżę o wizerunek polskich mediów za kilka lat ...<br><hr>Drag vs R1 hahaha<br>Komentatorzy napisał(a):Problem w tym, drogi rozgoryczony czytelniku, że tam wyraźnie jest napisane wyłącznie o faktach na temat Warriora i 1900. Nie ma słowa o bezpośrednim związku tych dwóch motocykli z dynamiką Drag Stara 650. Jeździłem znaczną większością cruiserów jakie weszły do produkcji i trwam w mojej tezie, że Drag 650 niczym szczególnym się nie odznacza. Co chciałeś przeczytać? Wyniki testów z tunelu aerodynamicznego? Czy z obiektywnego stwierdzenia "Drag Star 650 jest zupełnie ok na tle swoich konkurentów, dysponuje podobnymi osiągami, podobną ceną i podobną masą" na prawdę jesteś w stanie wyciągnąć coś użytecznego? Oprócz tego, "pismaku"? Serio? Aż tak zalazłem Ci za skórę?:)<br><hr>Boczo<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie ma co się kłócić o motory. To nasze kochane cacka
)) Poza tym byłem wczoraj w salonie yamahy i okazało się, że od końca czerwca można u nich zrobić sprawdzenie używanego motoru dowolnej marki za 1 zł ;p a jak przejdzie te testy, to wymiana na nowy za niższą cenę
)<br><hr>nekromoto

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po takim dystansie ma się wiele wspomnień i wiele pięknych widoków w pamięci ... a śmigając ścigaczem co można pamiętać - ile miałem na liczniku koło Pipcina i ilu wyprzedziłem ? A tak na serio ma się taki motor jaki się chce , lub na jaki w danym momencie Cię stać . Mniej jadu a więcej pomocnych wniosków - tak milej . Pozdrawiam wszystkich motocyklistów . p.s ja mam DRAG STARA i jestem zadowolony<br><hr>pittip
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich bez znaczenia czym kto jezdzi wiekszosc moich moto to byly scigacze teraz czas dorosnac ,a ze nie stac mnie na moto za 100 000 tys to zakupilem drag 650 za15000 i tez bede zadowolony a jak komus molo mocy to niech kupi sobie hoos boos -a pozdrawiam i dozobaczenia na trasie....<br><hr>mariooKomentatorzy napisał(a):Po takim dystansie ma się wiele wspomnień i wiele pięknych widoków w pamięci ... a śmigając ścigaczem co można pamiętać - ile miałem na liczniku koło Pipcina i ilu wyprzedziłem ? A tak na serio ma się taki motor jaki się chce , lub na jaki w danym momencie Cię stać . Mniej jadu a więcej pomocnych wniosków - tak milej . Pozdrawiam wszystkich motocyklistów . p.s ja mam DRAG STARA i jestem zadowolony<br><hr>pittip<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hello is this auto available for sale? contact me on donkelly700@gmail.com ...<br><hr>donkelly
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl