ZXR 400 dla kompletnego laika
• Strona 1 z 2 • 1, 2
ZXR 400 dla kompletnego laika
Cześć
W tym roku zrobiłem prawko i przychodzi moment wyboru pierwszych dwóch kółek. Dodam, że nigdy wcześniej nie jeździłem ŻADNYM motocyklem, a kurs prawa jazdy był moim pierwszym kontaktem z moto. Zdrowy rozsadek podpowiada mi, żeby wybrać coś typu GSF 400. Ogólnie bardzo mi się podoba, ale to jednak mało chodliwy motocykl i na pewno będą problemy ze sprzedażą i częściami, a poza tym dochodzą mnie głosy, że się szybko znudzi. Kolega namawia mnie na ZXR 400. Moim zdaniem jest wyjechany w kosmos, ale to jednak mały super sport i czuję ogromny respekt do tych 63 KM. Bardzo bym Was prosił o jakieś rady, bo niedługo to kompletnie się zakręcę;). Dodam, że będę miał około 6-7 tyś. na wszystko (moto, dobry kask, kombinezon, buty i rękawice). Pzdr Grzesiek.
P.S. Wiem, że było mnóstwo takich tematów, ale w każdym było tylko kilka rzeczowych odpowiedzi, a reszta to takie p*********e o "Szopenie", więc bardzo bym prosił o wyrozumiałość i treściwość

P.S. Wiem, że było mnóstwo takich tematów, ale w każdym było tylko kilka rzeczowych odpowiedzi, a reszta to takie p*********e o "Szopenie", więc bardzo bym prosił o wyrozumiałość i treściwość

- GrześRadom
- Świeżak
Też jestem nowy w tym temacie, ale wiem jedno. Podstawa to dobry kask, buty i kombinezon. Na tym nie ma co oszczędzać, bo od tego zależy Twoje zdrowie.
<a href="http://www.pasieka.radom.pl/">Miód
</a>
</a>
- Mountain Hamster
- Świeżak
Prosisz o treściwe odpowiedzi, a nawet nie potrudziłeś się, żeby przeczytać post podpięty w dziale:
Jak pytać aby się czegoś dowiedzieć (otwórz link)
Chyba, że pytasz tak, żeby się nic nie dowiedzieć.
Jeżeli chodzi o ZX4R to będzie ciężko z dobrym egzemplarzem, z racji wymarcia klasy 400cc.
Jak pytać aby się czegoś dowiedzieć (otwórz link)
Chyba, że pytasz tak, żeby się nic nie dowiedzieć.
Jeżeli chodzi o ZX4R to będzie ciężko z dobrym egzemplarzem, z racji wymarcia klasy 400cc.
-
Hyde - Bywalec
-Doświadczenie: Kompletny brak
-20 lat; 178cm wzrostu, 61kg
-Motocykl do latania z kumplami,ale też do jakiś tam wypadów poza miasto
-Nie wiem ile chciałbym przelatać w sezonie, ale pewnie kal się wkręcę to koło 5-8tys.
-6-7 tyÅ›. na wszystko
-Kasa na utrzymanie na bieżąco (ile trzeba będzie włożyć w moto tyle włożę)
-InteresujÄ… mnie sporty i nakedy
-Wpadły mi w oko : ZXR 400, GSF 400 i GPZ 500S
-20 lat; 178cm wzrostu, 61kg
-Motocykl do latania z kumplami,ale też do jakiś tam wypadów poza miasto
-Nie wiem ile chciałbym przelatać w sezonie, ale pewnie kal się wkręcę to koło 5-8tys.
-6-7 tyÅ›. na wszystko
-Kasa na utrzymanie na bieżąco (ile trzeba będzie włożyć w moto tyle włożę)
-InteresujÄ… mnie sporty i nakedy
-Wpadły mi w oko : ZXR 400, GSF 400 i GPZ 500S
- GrześRadom
- Świeżak
Co do GSF400 - mimo małej ilości egzemplarzy w Polsce, to z częściami nie ma problemu, poza tym jest to bardzo bezawaryjny motocykl. Nie wiem czemu miałbyś z niego rezygnować. Każdy serwis Suzuki w razie czego części Ci sprowadzi (mi Kawasaki sprowadzało części do ninjy 250 rocznik 86 i wersji na rynek amerykański, problemów nie było więc nie wiem czemu z Suzuki miałbyś mieć problem). Sprawdź sobie też Hondę CB1, też 400cc i cztery cylindry, ale rzadziej spotykana.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
Ja myśle że lepiej nie wybredzać tylko szukać gpz, jest ich dość dużo więc ładną sztukę szybciej znajdziesz (w tej cenie). 400 jest dużo fajniejsza (bardziej usportowiona) i części do niej może są ale do gpz praktycznie wszystko masz od ręki.
- Mateusz250
- Świeżak
Jakby wszyscy robili to co tutaj na forum piszą, to jeździlibyśmy 5 motocyklami, cała Polska. Poszukaj w 400tkach jak i w 500 czy w niektórych 600 i wybierz tę najlepszą sztukę. Nie ma teraz początku sezonu, mało osób kupuje moto, nie mało chce sprzedać, więc pośpiechu nie ma. Prawda jest taka, że nawet do największych egzotyków znajdziesz spokojnie części, w szczególności te eksploatacyjne jak klocki czy filtry.
BTW kupując moto nie zapomnij odwiedzić mechanika, najlepiej jakby się jeszcze przejechał na moto (albo ktoś inny doświadczony).
BTW kupując moto nie zapomnij odwiedzić mechanika, najlepiej jakby się jeszcze przejechał na moto (albo ktoś inny doświadczony).
- drug0n
- Bywalec
Ta CB-1 też całkiem niezła. A co sądzicie o CBR 400? Wiem, że też egzotyk, ale gdyby wszyscy mieli to samo to by było nudno;) Podobno ta CBR mniej narwana od ZXR, a jak na moje zerowe doświadczenie to nawet lepiej 

- GrześRadom
- Świeżak
Tylko że cbr 400 to sprzęt praktycznie nie do kupienia na naszym rynku.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
A jeszcze zapytam, tak pomijając kwestie egzotyki ZXR400 i dostępności części... Czy nie jest on zbyt agresywny jak na całkowity początek? Bo czytam na tych forach i czytam- na jednym piszą, że jest bardzo dobrym wyborem na pierwsze moto, inni z kolei, że jest dobry dla początkujących ZAWODNIKÓW a nie motocyklistów. Zaczynał ktoś z Was od tego sprzętu?
- GrześRadom
- Świeżak
"GrześRadom" Bo to typowy motocykl sportowy kawasaki: Nie liniowa charakterystyka silnika którą sprawią że motocykl potrafi zaskoczyć w pewnych zakresach obrotów. Stąd ludzie piszą że motocykl dla kogoś kto miał już styczność z motocyklami. Ale przy okazji jest to bardzo dobrze zrobiony model tej marki. Dobry zawias, dobre hamulce, łatwe prowadzenie.
-
Dla chcącego nic trudnego. Wiele części można znaleść na Ebay-u.
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość