Jakie enduro turystyczne BMW, HONDA, SUZUKI ?
• Strona 1 z 1
Jakie enduro turystyczne BMW, HONDA, SUZUKI ?
Cześć
W przyszÅ‚ym roku zamierzam kupić motor – turystyczne enduro. Mam do Was pytanie, jaki motocykl z tych trzech możecie polecić:
BMW F650GS, Suzuki V-Strom 650, Honda TransAlp. Motocyklem zamierzam jeździć po mieÅ›ci jak i w dalsze trasy. Mam 172 cm wzrostu wiec podejrzewam ze bÄ™dÄ™ musiaÅ‚ dokupić – obniżone siedzenie ( opcja w BMW i Hondzie ).
Motocykl prawdopodobnie kupie nowy z salonu – wiec kolejne moje pytanie jak wyglÄ…da z serwisem poszczególnych maszyn na terenie naszego kraju, jakie sÄ… koszty napraw, przeglÄ…dów, cześćmi i akcesoriów. Czy ktoÅ› z Was jeździÅ‚ nimi wszystkimi ?
Czekam na wasze opinie.
Pozdrawiam Klod
W przyszÅ‚ym roku zamierzam kupić motor – turystyczne enduro. Mam do Was pytanie, jaki motocykl z tych trzech możecie polecić:
BMW F650GS, Suzuki V-Strom 650, Honda TransAlp. Motocyklem zamierzam jeździć po mieÅ›ci jak i w dalsze trasy. Mam 172 cm wzrostu wiec podejrzewam ze bÄ™dÄ™ musiaÅ‚ dokupić – obniżone siedzenie ( opcja w BMW i Hondzie ).
Motocykl prawdopodobnie kupie nowy z salonu – wiec kolejne moje pytanie jak wyglÄ…da z serwisem poszczególnych maszyn na terenie naszego kraju, jakie sÄ… koszty napraw, przeglÄ…dów, cześćmi i akcesoriów. Czy ktoÅ› z Was jeździÅ‚ nimi wszystkimi ?
Czekam na wasze opinie.
Pozdrawiam Klod
- klod
- Świeżak
Cześć
Dzięki z odp..
W tej chwili mam skuter Suzuki Burgmana - współpraca z dilerem również nie ukÅ‚ada siÄ™ za dobrze – do tego stopnia ze nowy skuter sprowadziÅ‚em z Lublina. Ale co tam nie bÄ™dÄ™ siÄ™ za dużo rozpisywaÅ‚.
Co do mojego planowanego zakupu motocykla - mam jeszcze rok na rozważania na + i –
Może w takim razie warto kupić pojazd używane – roczny może dwu trzy letni, wówczas nie bÄ™dÄ™ miaÅ‚ narzuconego serwisu.
Dzięki z odp..
W tej chwili mam skuter Suzuki Burgmana - współpraca z dilerem również nie ukÅ‚ada siÄ™ za dobrze – do tego stopnia ze nowy skuter sprowadziÅ‚em z Lublina. Ale co tam nie bÄ™dÄ™ siÄ™ za dużo rozpisywaÅ‚.
Co do mojego planowanego zakupu motocykla - mam jeszcze rok na rozważania na + i –
Może w takim razie warto kupić pojazd używane – roczny może dwu trzy letni, wówczas nie bÄ™dÄ™ miaÅ‚ narzuconego serwisu.
- klod
- Świeżak
każdy swoje chwali, ale właściciele suzuki vstrom chwalą zdecydowanie najwięcej, także albo mają siłę przebicia, albo motor całkiem udany
Ale poważnie to vstrom daje radę, v2 wkręca się ładnie, jest mega wygodny (na innych nie siedziałem) i jak dla mnie ładny. Choć te wydechy z tyłu pod dupką
A o TDM yamahy nie myślałeś?
--
p.s. nie mam suzuki

Ale poważnie to vstrom daje radę, v2 wkręca się ładnie, jest mega wygodny (na innych nie siedziałem) i jak dla mnie ładny. Choć te wydechy z tyłu pod dupką

A o TDM yamahy nie myślałeś?
--
p.s. nie mam suzuki

A świstak siedzi ... bo sreberka były kradzione
-
rafi - Świeżak
normy emisji spalin wymyslili kolesie z UE którzy non stop sie opierniczali i pewnego dnia wpadł do nich szef i powiedział "przestanie sie opierniczać i zróbcie cos obojetnie co" no i wymyslili te normy a zeby wygladało że pracuja cały czas to je zaostrzają raz na jakiś czas, transalp jest naprawdę doskonałym motorem, wygodny, nie psuje sie, mało pali, ziemie 5 razy nim objedziesz, maciek swinarski który właśnie wyruszył na syberie na ktm był transalpem w 2000 roku w afryce, a swinarskiego motory raczej asfaltu nie widzą. jeden gostek którego tu namówiłem na to moto przysłał mi maila bardzo sympatycznego z podziekowaniami
Money, get away.
Get a good job with good pay and you're okay.
Get a good job with good pay and you're okay.
-
pinkfloyd - Świeżak
klod napisał(a):Niestety do marki Suzuki zniechęcił mnie Poznański diler.
-- choć przyznam ze Vstrom jest ładny.
Co do Yamahy TDM to troszke za mało endurowaty jeste ten motocykl.
...nie jestes sam wobec tego. Znam kilku kolegów, którzy mają złe zdanie o Mielochu (firmie), niestety nie znam nikogo, kto mówiłby dobrze. Sam mam mieszane zdanie z tendencją na psioczenie...
DL1000 -> Yamaha MT01 -> Hayabusa
-
Hube - Świeżak
Według mnie to weż kup sobie tą honde translap moj sąsiad ma taka fajne nawet ale m isie bardziej podoba honda Varadero czy vardero juz niewiem to jest prawdziwe turystyczne enduro ktorym nie bedziesz sie bał wyjechac na miasto ;p
Jeden cel w życiu Honda Cbr 1000RR FireBlade
za mało doświdczenia żeby spełnic marzenia
za mało doświdczenia żeby spełnic marzenia
-
Obstek - Świeżak
Zdecydowanie polecam transalpa....najmniej awaryjna maszyna z tych trzech.....osobiscie śmigam na KLR-ce i nie narzekam wiec też polecam......wszystko zalezy od stanu twego portwela hehe....pozdro
Do pełna i na plażę.CZADU!!!
-
sieniol - Świeżak
jescze jedno.....w dalekie trasy polecam zaopatrzyc sie w dobre ubezpieczenie na wszelki wypadek......polak mÄ…dry poo szkodzie...CZADU
- Załączniki
-
- Zdj_cie017.jpg (22.3 KiB) PrzeglÄ…dane 12625 razy
-
- Zdj_cie017.jpg (22.3 KiB) PrzeglÄ…dane 12625 razy
Do pełna i na plażę.CZADU!!!
-
sieniol - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 53 gości