Lekki tuning
• Strona 1 z 1
Lekki tuning
Witam.
Mam mały problem, posiadam PRO 50 z oryginalnym silniczkiem 50 ccm. Kolega zaproponował, że da mi większy cylinder ( jak mnie pamięć nie myli 72 ccm). "Da" mam namyśli całkiem darmo, wytłumaczył mi o co biega itp. Ale chciałem się upewnić, bo do silnika jeszcze nigdy nie miałem okazji sam zajrzeć (zawsze z ojcem).
Przejdźmy do sedna sprawy. Kolega źle założył pierścienie i przez co nie chodzi mu jego motorek, zaoferował mi ten cylinderek i bebechy jakie są potrzebne. I oznajmił że będzie trzeba kupić nowy tłok z racji źle założonych pierścieni < domyślam się że pierścienie również będzie trzeba kupić >
Moje pytania brzmiÄ…:
-czy jeśli źle założył pierścienie mógł uszkodzić coś więcej ?
-co musi mi kolega dać, abym mógł założyć większy cylek w moim PRO 50
-ile tak mniej więcej będą kosztować zniszczone części, które będą niezbędne do modyfikacji ?
PS. chiński cylinder
Mam mały problem, posiadam PRO 50 z oryginalnym silniczkiem 50 ccm. Kolega zaproponował, że da mi większy cylinder ( jak mnie pamięć nie myli 72 ccm). "Da" mam namyśli całkiem darmo, wytłumaczył mi o co biega itp. Ale chciałem się upewnić, bo do silnika jeszcze nigdy nie miałem okazji sam zajrzeć (zawsze z ojcem).
Przejdźmy do sedna sprawy. Kolega źle założył pierścienie i przez co nie chodzi mu jego motorek, zaoferował mi ten cylinderek i bebechy jakie są potrzebne. I oznajmił że będzie trzeba kupić nowy tłok z racji źle założonych pierścieni < domyślam się że pierścienie również będzie trzeba kupić >
Moje pytania brzmiÄ…:
-czy jeśli źle założył pierścienie mógł uszkodzić coś więcej ?
-co musi mi kolega dać, abym mógł założyć większy cylek w moim PRO 50
-ile tak mniej więcej będą kosztować zniszczone części, które będą niezbędne do modyfikacji ?
PS. chiński cylinder

- Tomek97
- Świeżak
Tu masz typowy zestaw tuningowy 72ccm masz tam na zdjeciu co wchodzi w sklad http://allegro.pl/72cm-cylinder-glowica ... 38097.html pozdr 

Motorynka->Simson->WSK 125->Yamaha DT 80 LC2
-
Moto Hub - Świeżak
tłok z wysyłką to koszt 40 zł około dostajesz w kpl pierscienie, uszczelki nalezalo by dac nowe 10 zł , jesli cyl nie ma rys to OK, jesli glowica jest kpl pod 72 to tez jest ok. nowy taki zestaw mozna znalezc za 130 zł na allegro, wiec nie ma co kupowac drozej bo jakos jest ta sama.
nie wiem jak źle mógł twoj kumpel założyć pierścienie... no ale jak jednak to zrobił i przez to cyl nie ma rys to nic innego sie nie zepsuło.
nie wiem jak źle mógł twoj kumpel założyć pierścienie... no ale jak jednak to zrobił i przez to cyl nie ma rys to nic innego sie nie zepsuło.
- michau_ek
- Świeżak
Kolega wyżej chyba nie widział innego cylindra niż chiński skoro mówi, ze droższe zestawy mają tę samą jakość... Lepiej nie bawić się w jakieś chińskie klocki tylko kupić od razu porządny zestaw cylinder+tłok i się cieszyć, a nie że po tygodniu jazdy trzeba będzie wymieniać znowu tłok, bo np. pęknie pomiędzy pierścieniami.
-
eloelolol123 - Świeżak
śmieszne... to jedyny cylinder na allegro który różni się jakością wykonania od tych chińskich zestawów - http://allegro.pl/parmakit-cylinder-z-t ... 66179.html no i jakby ktos nie zauważył w cenie 600 zł mamy cylinder i tłok, a chinska podróbke możemy kupić za 100 zł i miec w zestawie głowice. pozdrawiam ;]
- michau_ek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości