Aprilia RS 125 czy Cagiva Mito 125
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Aprilia RS 125 czy Cagiva Mito 125
Cześć .. jestem tu nowy jak widać.
tak na szybkiego .. jestem Michał z Sochaczewa
reszta później.
chce na jesień lub po sezonie (jak kto woli) sprawić sobie jakąś 125-ke rejestrowaną na 50. Mam 20 latek i nigdy na czymś takim nie jeździłem. Mam nadzieje że sie szybko nauczę. Od razu pisze ze nie chce 50-ki, bo nie będzie mi sie chciało za tydzień zmieniać motorka na coś większego.
Myślę o Aprili albo Cagiva'ie.
Mam 168cm, koło 55kg
(nie śmiać się proszę). Do wydania mam na motocykl jakieś 6-7 tys. reszta na ubranko i inne zabezpieczenia.
pozdro Michał
tak na szybkiego .. jestem Michał z Sochaczewa

chce na jesień lub po sezonie (jak kto woli) sprawić sobie jakąś 125-ke rejestrowaną na 50. Mam 20 latek i nigdy na czymś takim nie jeździłem. Mam nadzieje że sie szybko nauczę. Od razu pisze ze nie chce 50-ki, bo nie będzie mi sie chciało za tydzień zmieniać motorka na coś większego.
Myślę o Aprili albo Cagiva'ie.
Mam 168cm, koło 55kg

pozdro Michał
- nixon
- Świeżak
Aprilia jest duzo lepsza i łatwiej o częsci niz do cagivy, która nawet srobki ma jakies nietypowe(do ktorych sa specjalne klucze) i wyzulowany silnik ktory ma dobre osiągi ale za to szybko sie zurzywa.
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
a macie może (jakkolwiek głupio to zabrzmi) jakąś stronkę na której uczą jeździć na takim czymś ?!
bo jak pisałem nie chce narazie robić prawka, a jakoś będę chciał pojeździć sobie.
P.S. jest możliwość aby w starszej aprili z 91 dać lampę i czachę z nowszej aprilki?
bo jak pisałem nie chce narazie robić prawka, a jakoś będę chciał pojeździć sobie.
P.S. jest możliwość aby w starszej aprili z 91 dać lampę i czachę z nowszej aprilki?
- nixon
- Świeżak
jak to uczą jeździć? co to ma być teoria czy praktyka? myślisz ze przeczytasz i już wszystko wiadomo? co za filozofia - sprzęgło,biegi, dwa hamulce coś jeszcze? a i włączyc swiatła.
jesli masz 6-7 tysiecy to czemu pytasz o rocznik 91?!
pzdr.
jesli masz 6-7 tysiecy to czemu pytasz o rocznik 91?!
pzdr.
- jeżu_nsr
- Świeżak
Kup se 50 bo z twoim doswiadczenie i wzrostem bedziesz tylko zagrozeniem dla iinnych uczestnikow ruchu ... ;/
A taka 125 jedzie okolo 180 ;] ...
Wracaja do tematu to polecam aprilie ...
A taka 125 jedzie okolo 180 ;] ...
Wracaja do tematu to polecam aprilie ...
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
wiecie .. nigdy nie jeździłem jako kierowca na motorku i nie wiem czy mi sie to spodoba (taaaaa .. napewno ..he he).
a sprawa jest taka że narazie chce maszynkę na jesień a prawko na wiosnę 2008r. zrobić. dlaczego 125 a nie 50. nie chce zmieniać za 2 tygodnie jak mniej więcej załapie o co chodzi w jeździe na motocyklu.
Co do zachowania sie na drodze to mam prawko na kat B wiec wiem o co biega
, a z motorkiem to tylko nauczyć sie go obsługiwać.
troche to bez ładu i skłądu napisałem ale to tak na szybcika
a sprawa jest taka że narazie chce maszynkę na jesień a prawko na wiosnę 2008r. zrobić. dlaczego 125 a nie 50. nie chce zmieniać za 2 tygodnie jak mniej więcej załapie o co chodzi w jeździe na motocyklu.
Co do zachowania sie na drodze to mam prawko na kat B wiec wiem o co biega

troche to bez ładu i skłądu napisałem ale to tak na szybcika

- nixon
- Świeżak
czyli sie nie da wkręcić że nie wiedziałem. miała być 50-ka. tak mi powiedział sprzedawca
albo powiem że sie jeszcze nie przyglądałem dobrze co tam za motorek pracuje pod plastikami
czyli jedyna mądra droga to prawko na kat A, kupno normalnego motorku bez żadnych wałków i tyle.
A powiedzcie mi jeszcze czy ciężko jest zdać A, bo mam masakryczne doświadczenie z kat. B. chce zdawać w Warszawie na powstańców śląskich.
ogółem nie mam problemu z jazdą. dajcie mi cokolwiek, powiedzcie co gdzie jest i będzie git. A z kat. B była masakra bo przy wejściu do samochodu już wiedziałem czy zdam czy nie (zdawałem w Skierniewicach)

albo powiem że sie jeszcze nie przyglądałem dobrze co tam za motorek pracuje pod plastikami
czyli jedyna mądra droga to prawko na kat A, kupno normalnego motorku bez żadnych wałków i tyle.
A powiedzcie mi jeszcze czy ciężko jest zdać A, bo mam masakryczne doświadczenie z kat. B. chce zdawać w Warszawie na powstańców śląskich.
ogółem nie mam problemu z jazdą. dajcie mi cokolwiek, powiedzcie co gdzie jest i będzie git. A z kat. B była masakra bo przy wejściu do samochodu już wiedziałem czy zdam czy nie (zdawałem w Skierniewicach)
- nixon
- Świeżak
nie wiem czy się nie da wkręcić to nie ode mnie zależy. takie są realia i skutek jezdzenia 50/125 ale wcale nie musi tak być. zależy od mundurowego
"ogółem nie mam problemu z jazdą. dajcie mi cokolwiek, powiedzcie co gdzie jest i będzie git" no to chcesz miec egzamin na powstancow bez praktyk? nie rozumiem
jak pojdziesz na kurs to wszystkiego sie dowiesz co i jak.
"ogółem nie mam problemu z jazdą. dajcie mi cokolwiek, powiedzcie co gdzie jest i będzie git" no to chcesz miec egzamin na powstancow bez praktyk? nie rozumiem
jak pojdziesz na kurs to wszystkiego sie dowiesz co i jak.
- jeżu_nsr
- Świeżak
kup sobie jakies stare 50cc za pare stow naucz sie jezdzic jak ten szrot sie rozwali przy nauce nie bedzie szkoda 

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
szkoda mi tych kilku stów. wole dołożyć i oszczędzić na coś lepszego.
P.S. mniej więcej ile wychodzi exploatacja motocykla w roku? drożej od samochodu wyjdzie?
mniej pali i części chyba tańsze, ale za to szybciej sie zużywają.
P.S. mniej więcej ile wychodzi exploatacja motocykla w roku? drożej od samochodu wyjdzie?
mniej pali i części chyba tańsze, ale za to szybciej sie zużywają.
- nixon
- Świeżak
jak sie wywalisz to mozesz wydac więcej niz pare stów
co do eksplatacji to: dolewanie oleju 40 zł na 500-600km
spalanie jakies 5-6l/100
zestaw napędowy (zalezy od modelu)
wymiana swiecy (do 20 zł )
w 2t nie trzeba zabardzo nic regulowac poza gaznikiem(mozna to zrobic samemu)

co do eksplatacji to: dolewanie oleju 40 zł na 500-600km
spalanie jakies 5-6l/100
zestaw napędowy (zalezy od modelu)
wymiana swiecy (do 20 zł )
w 2t nie trzeba zabardzo nic regulowac poza gaznikiem(mozna to zrobic samemu)
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Idz na kurs bo tylko bedziesz stwarzal zagrozenie .
W dupie mam twoje oszczedzanie , przez takich jak ty sa tylko wypadki i mamy opinie jaka mamy ...
Sorry za slownictwo ale denerwuje mnie takie podejscie ...
W dupie mam twoje oszczedzanie , przez takich jak ty sa tylko wypadki i mamy opinie jaka mamy ...
Sorry za slownictwo ale denerwuje mnie takie podejscie ...

Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Hmmm w temacie aprila vs. Cagiva coz, ja mam cagivke i nie narzekam, nie jest zle jedynie trzeba pamietac o kluczach imbusy we wszystkich rozmiarach, reszta jest w miare ok
dobre dojscie do czesci i w miare latwo jest zaserwisowac.
Najlepszym pomyslem jest wymiana wszystkich wkrętów od razu na kzyzaki

Najlepszym pomyslem jest wymiana wszystkich wkrętów od razu na kzyzaki

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości